Gastenboek

Heeft u genoten van een dag uit met de Museum Plus Bus? Wij lezen het heel graag!

Uw bericht:

 
 
 
0/250 karakters
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In verband met spam wordt uw bericht pas zichtbaar nadat we het beoordeeld hebben.
42 berichten.
Heleen van Alphen uit Hoogkarspel schreef op 09/09/2022 om 10:05
Leuke dag naar het Kröller Müller museum. Fijne reis met Jorien als chauffeur. Geweldig gereden. Zij pakten de rollators aan om onderin de bus te doen. Ik legde haar uit dat ik een "kikker" aan mijn wandelstok had. Wat een geweldige ervaring zo'n busreis met de Museum Plus Bus. Met veel leuke wetenswaardigheden over schilders en hun schilderijen zijn we weer naar huis gegaan. Het was een prachtige dag.
Leuke dag naar het Kröller Müller museum. Fijne reis met Jorien als chauffeur. Geweldig gereden. Zij pakten de rollators aan om onderin de bus te doen. Ik legde haar uit dat ik een "kikker" aan mijn wandelstok had. Wat een geweldige ervaring zo'n busreis met de Museum Plus Bus. Met veel leuke wetenswaardigheden over schilders en hun schilderijen zijn we weer naar huis gegaan.
Het was een prachtige dag.... Sluiten
Heleen van Alphen uit Hoogkarspel schreef op 09/09/2022 om 09:58
Een geweldige dag op 7 september jl. Met de bus naar het Kröller Müller museum in Otterlo. Met chauffeur Jorien achter het stuur was het een mooie en rustige reis. Wat geweldig als je zo"n grote bus kan handelen, zeker als je wegomleggingen tegenkomt, wat ook deze dag het gevel was. Op een leuke manier legde zij de huisegels uit die telden in de bus. Vooral de
Een geweldige dag op 7 september jl. Met de bus naar het Kröller Müller museum in Otterlo.
Met chauffeur Jorien achter het stuur was het een mooie en rustige reis. Wat geweldig als je zo"n grote bus kan handelen, zeker als je wegomleggingen tegenkomt, wat ook deze dag het gevel was. Op een leuke manier legde zij de huisegels uit die telden in de bus. Vooral de... Sluiten
Anneke Bos uit Leersum schreef op 26/08/2022 om 16:59
De dag begon met prachtig zomerweer, het zou vandaag weleens 28 graden kunnen worden. De museumbus zou rond 8 uur komen. En hij was er! Na de samenkomst in de Schermerij te Leersum van 28 deelnemers en 17 vrijwilligers gingen we met een blij en verwachtingsvol gevoel alle voorkomende zaken regelen, bijv. verdeling taken, koppeling vrijwilliger/ deelnemer, kijken of iedereen aanwezig is en de betaling voor deze dag o.l.v. natuurlijk onze penningmeester Anneke Bos, die helaas deze tocht niet mee kon gaan. Nadat iedereen comfortabel zat in de luxe airco museumbus zijn we om 8.45 uur vertrokken naar Enkhuizen. Tijdens de reis vertelde onze chauffeur Joline veel over de omgeving op een duidelijke en vriendelijke manier. (ook op de terugreis deed ze dat) Precies om 10.30 uur kwamen we aan en de koffie en gebak stond al voor ons klaar, een heerlijk welkom. ook daar waren 3 vrijwilligers van het museum die ons na de koffie gingen begeleiden tijdens de dag. Programma was als volgt: na de koffie, rondleiding door museum, lunch, nadien even vrij wandelen en om 14.15 uur weer bij het restaurant om naar de boot te gaan om te varen over IJsselmeer en uitstappen bij de uitgang/museumbus.... Lees meer
De dag begon met prachtig zomerweer, het zou vandaag weleens 28 graden kunnen worden.
De museumbus zou rond 8 uur komen. En hij was er!
Na de samenkomst in de Schermerij te Leersum van 28 deelnemers en 17 vrijwilligers gingen we met een blij en verwachtingsvol gevoel alle voorkomende zaken regelen, bijv. verdeling taken, koppeling vrijwilliger/ deelnemer, kijken of iedereen aanwezig is en de betaling voor deze dag o.l.v. natuurlijk onze penningmeester Anneke Bos, die helaas deze tocht niet mee kon gaan.
Nadat iedereen comfortabel zat in de luxe airco museumbus zijn we om 8.45 uur vertrokken naar Enkhuizen. Tijdens de reis vertelde onze chauffeur Joline veel over de omgeving op een duidelijke en vriendelijke manier. (ook op de terugreis deed ze dat)
Precies om 10.30 uur kwamen we aan en de koffie en gebak stond al voor ons klaar, een heerlijk welkom. ook daar waren 3 vrijwilligers van het museum die ons na de koffie gingen begeleiden tijdens de dag.
Programma was als volgt: na de koffie, rondleiding door museum, lunch, nadien even vrij wandelen en om 14.15 uur weer bij het restaurant om naar de boot te gaan om te varen over IJsselmeer en uitstappen bij de uitgang/museumbus.
Perfect geregeld!!
Over het museum: 140 authentieke historische panden van rond de voormalige Zuiderzee, je waant je echt in vroegere tijden als je wandelt over de “klinkertjes”en je ziet de verschillende ambachten, de figuranten speelden hun rol met verve.
De deelnemers waren enthousiast over deze dag. We kregen zelfs als afdeling van de Zonnebloem Leersum een compliment over de wijze hoe we het zo ordelijk en goed hadden georganiseerd.
Na het maken van een groepsfoto, vertrokken we met Joline onze super-chauffeur richting Leersum, en nu via Lelystad en langs het Markermeer. Een prachtige terugreis.
Voldaan en ook positief vermoeid reden we om 17.15 uur Leersum binnen en om 17.30 uur namen we afscheid van elkaar en Jorine bij de Schermerij.
Wat een fijne dag!!... Sluiten
Ulla Kolker uit Acquoy schreef op 16/08/2022 om 20:46
De Zonnebloem afdeling Lek Lingebloem telde 20 goed gemutste gasten met een lichamelijke beperking en 10 enthousiaste vrijwilligers die op 15 augustus 2022 vanuit Meteren op weg gingen naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Wat was dit een heerlijke dag! Dankzij de prima stuurmanskunsten van de hartelijke chauffeur Jorine, de vriendelijke ontvangst op het museumterrein, de deskundige gidsen en de smakelijke lunch hebben onze gasten een ontspannen, informatieve dag genoten. Tot slot waren al onze gasten opgetogen over het ritje in de tram! Na een bezoekje aan de museumwinkel was het tijd om te vertrekken. Als aandenken aan deze dag zorgde Jorine voor een fotomomentje met de Museum Plus Bus en de Zonnebloemvlag duidelijk in beeld. Dank aan allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Ulla Kölker, secretaris De Zonnebloem Afdeling Lek Lingebloem
De Zonnebloem afdeling Lek Lingebloem telde 20 goed gemutste gasten met een lichamelijke beperking en 10 enthousiaste vrijwilligers die op 15 augustus 2022 vanuit Meteren op weg gingen naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Wat was dit een heerlijke dag! Dankzij de prima stuurmanskunsten van de hartelijke chauffeur Jorine, de vriendelijke ontvangst op het museumterrein, de deskundige gidsen en de smakelijke lunch hebben onze gasten een ontspannen, informatieve dag genoten. Tot slot waren al onze gasten opgetogen over het ritje in de tram! Na een bezoekje aan de museumwinkel was het tijd om te vertrekken. Als aandenken aan deze dag zorgde Jorine voor een fotomomentje met de Museum Plus Bus en de Zonnebloemvlag duidelijk in beeld. Dank aan allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt.
Ulla Kölker, secretaris
De Zonnebloem
Afdeling Lek Lingebloem... Sluiten
Nettie van der Venne uit Schaijk schreef op 09/08/2022 om 19:59
Afgelopen woensdag 3 augustus mocht KBO Schaijk met de Museumplus bus naar het Openlucht museum in Arnhem. Er waren 44 deelnemers, met 7 rollators. De reacties die we achteraf kregen waren zonder uitzondering erg positief. Vooral de perfecte organisatie viel iedereen op: aan alles was gedacht; indeling in groepen door Jorine. De uiteenzetting in de bus, de koffie bij aankomst, en een heerlijke rondleiding. Gastvrouw Yvonne stond ons op te wachten en liet alles op rolletjes lopen. En een compliment voor de meelopende gidsen is zeker op zijn plaats. Na een voortreffelijke lunch was er nog voldoende tijd om het park beter te bekijken. Voor velen van ons was het een hernieuwde kennismaking met het Openlucht Museum, een prima keuze dus. Tot slot: dank aan iedereen die deze dag voor ons onvergetelijk maakten.
Afgelopen woensdag 3 augustus mocht KBO Schaijk met de Museumplus bus naar het Openlucht museum in Arnhem. Er waren 44 deelnemers, met 7 rollators.
De reacties die we achteraf kregen waren zonder uitzondering erg positief. Vooral de perfecte organisatie viel iedereen op: aan alles was gedacht; indeling in groepen door Jorine. De uiteenzetting in de bus, de koffie bij aankomst, en een heerlijke rondleiding.
Gastvrouw Yvonne stond ons op te wachten en liet alles op rolletjes lopen. En een compliment voor de meelopende gidsen is zeker op zijn plaats.
Na een voortreffelijke lunch was er nog voldoende tijd om het park beter te bekijken.
Voor velen van ons was het een hernieuwde kennismaking met het Openlucht Museum, een prima keuze dus.
Tot slot: dank aan iedereen die deze dag voor ons onvergetelijk maakten.... Sluiten
Koosje Peeters uit Heythuysen schreef op 05/08/2022 om 09:47
op 29 juli 22 vertrokken wij met 32 lichamelijk gehandicapten personen inclusief begeleiding naar het Openluchtmuseum Arnhem. Dankzij onze zeer behulpzame en vriendelijke chauffeuse Jorine liep alles op rolletjes. Het was voor ons de eerste kennismaking met de Museum Plus Bus. Bij aankomst werden we welkom geheten en in 3 groepen verdeeld voor een heerlijke kop koffie of thee en daarna kregen we een prachtige rondleiding. Natuurlijk wilde wij graag het Groene Kruis gebouw uit Wessem zien. Wat was het prachtig. Daarna nog genoten van een heerlijke en goed verzorgde lunch, we hadden nog wat vrije tijd . Daarna weer verzamelen bij de bus en gingen we weer terug naar Heythuysen, Dankjewel voor deze prachtige dag, we zagen alleen maar blije en tevreden deelnemers. Koosje Peeters bestuurslid van Lichamelijk Gehandicapten Vereniging Speravi- Leudal.
op 29 juli 22 vertrokken wij met 32 lichamelijk gehandicapten personen inclusief begeleiding naar het Openluchtmuseum Arnhem. Dankzij onze zeer behulpzame en vriendelijke chauffeuse Jorine liep alles op rolletjes.
Het was voor ons de eerste kennismaking met de Museum Plus Bus.
Bij aankomst werden we welkom geheten en in 3 groepen verdeeld voor een heerlijke kop koffie of thee en daarna kregen we een prachtige rondleiding.
Natuurlijk wilde wij graag het Groene Kruis gebouw uit Wessem zien. Wat was het prachtig.
Daarna nog genoten van een heerlijke en goed verzorgde lunch, we hadden nog wat vrije tijd .
Daarna weer verzamelen bij de bus en gingen we weer terug naar Heythuysen,
Dankjewel voor deze prachtige dag, we zagen alleen maar blije en tevreden deelnemers.
Koosje Peeters
bestuurslid van
Lichamelijk Gehandicapten Vereniging Speravi- Leudal.... Sluiten
Gerrit Straatman uit Renkum schreef op 20/07/2022 om 10:34
Op vrijdag 15 juli hadden wij het genoegen om met onze afdeling Heelsum-Renkum van De Zonnebloem met de MuseumPlusBus op pad te kunnen gaan. De reis ging naar Amstelveen, het Cobra museum. Wij vertrokken mooi op tijd vanuit Renkum en reisden, na een warm welkom van top chauffeur Jorine, naar Amstelveen. Deze rit ging zo voorspoedig dat er nog tijd was voor chauffeur Jorine om een nog een extra tour door Amsterdam te maken. Jorine gidste ons voortreffelijk. Bij het Cobra museum aankomen bleek een rolstoel geen lucht in de banden te hebben. Dit werd door Jorine soepel opgelost. Tevens werden wij welkom geheten door gastheer Peter. Verdeeld over drie gidsen weren rondgeleid en ontvingen wij de nodige uitleg. Na een lunch en tij om zelf nog rond te kijken, vertrokken wij weer naar Renkum. De organisatie van het geheel was perfect, mede dankzij gastheer Peter en chauffeur Jorine. Een kort verslag met wat foto's is te bekijken op onze website via deze link: https://www.zonnebloem.nl/heelsum-renkum/ervaringen/2022/07/busreis-naar-het-cobra-museum-4170 Het was een zeer geslaagde dag. Gerrit Straatman, secretaris
Op vrijdag 15 juli hadden wij het genoegen om met onze afdeling Heelsum-Renkum van De Zonnebloem met de MuseumPlusBus op pad te kunnen gaan. De reis ging naar Amstelveen, het Cobra museum. Wij vertrokken mooi op tijd vanuit Renkum en reisden, na een warm welkom van top chauffeur Jorine, naar Amstelveen. Deze rit ging zo voorspoedig dat er nog tijd was voor chauffeur Jorine om een nog een extra tour door Amsterdam te maken. Jorine gidste ons voortreffelijk.
Bij het Cobra museum aankomen bleek een rolstoel geen lucht in de banden te hebben. Dit werd door Jorine soepel opgelost. Tevens werden wij welkom geheten door gastheer Peter.
Verdeeld over drie gidsen weren rondgeleid en ontvingen wij de nodige uitleg.
Na een lunch en tij om zelf nog rond te kijken, vertrokken wij weer naar Renkum.
De organisatie van het geheel was perfect, mede dankzij gastheer Peter en chauffeur Jorine.
Een kort verslag met wat foto's is te bekijken op onze website via deze link: https://www.zonnebloem.nl/heelsum-renkum/ervaringen/2022/07/busreis-naar-het-cobra-museum-4170

Het was een zeer geslaagde dag.
Gerrit Straatman, secretaris... Sluiten
Jan Bosman uit Rhenen schreef op 13/07/2022 om 15:27
12 juli 2022 waren leden KBO-Veenendaal gast van Vriendenloterij in het Zeeuws Museum in Middelburg. Het was een fijne dag. Mooi weer, mooi Abdij-Museum, mooi Middelburg. De dagindeling leek best een zwaar programma te worden. 5 uur in de bus en 3 uur in het museum. Dankzij de drie goede museumgidsen en de eenvoudige lunch was de museumtijd snel voorbij. En Jorine, onze buschauffeur maakte de reis tot een aangenaam gebeuren. Zij stuurde boterzacht door bochten en over drempels met Fred, de bus. Haar toelichting, instructies en humor waren een plezier. Alle gasten bedankten haar voor de goede diensten. Enige verwarring ontstond over het welzijn van Fred. Twee uur na onze thuiskomst zagen we Fred staan op een verdrijvingsvlak te Veenendaal, met de waarschuwingsknipperlichten aan. Zonder Jorine. We hopen dat alles in order was/kwam. Dank aan Jorine, Nico de gastheer en de Vriendenloterij.
12 juli 2022 waren leden KBO-Veenendaal gast van Vriendenloterij in het Zeeuws Museum in Middelburg. Het was een fijne dag. Mooi weer, mooi Abdij-Museum, mooi Middelburg. De dagindeling leek best een zwaar programma te worden. 5 uur in de bus en 3 uur in het museum. Dankzij de drie goede museumgidsen en de eenvoudige lunch was de museumtijd snel voorbij. En Jorine, onze buschauffeur maakte de reis tot een aangenaam gebeuren. Zij stuurde boterzacht door bochten en over drempels met Fred, de bus. Haar toelichting, instructies en humor waren een plezier. Alle gasten bedankten haar voor de goede diensten. Enige verwarring ontstond over het welzijn van Fred. Twee uur na onze thuiskomst zagen we Fred staan op een verdrijvingsvlak te Veenendaal, met de waarschuwingsknipperlichten aan. Zonder Jorine. We hopen dat alles in order was/kwam. Dank aan Jorine, Nico de gastheer en de Vriendenloterij.... Sluiten
Maud Giesendorf uit Weert schreef op 08/07/2022 om 09:38
Afgelopen woensdag voor de eerste keer met de museum plus bus mee geweest met de bewoners van het verpleeghuis Martinus in Weert. Zowel bewoners als begeleiding hebben genoten in het Bonnefantenmuseum! Prettige communicatie vooraf, en tijdens de dag zelf alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd. Onze bewoners praten en genieten nog na!
Afgelopen woensdag voor de eerste keer met de museum plus bus mee geweest met de bewoners van het verpleeghuis Martinus in Weert.
Zowel bewoners als begeleiding hebben genoten in het Bonnefantenmuseum!
Prettige communicatie vooraf, en tijdens de dag zelf alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd.
Onze bewoners praten en genieten nog na!... Sluiten
netty Braspenning uit breda schreef op 22/06/2022 om 19:55
een geweldige dag gehad met de museumplus bus naar Middelburg naar het zeeuws museum.En mooie collectie en heel toegangkelijk door de lift. Ook de lunch was goed . bedankt
een geweldige dag gehad met de museumplus bus naar Middelburg naar het zeeuws museum.En mooie collectie en heel toegangkelijk door de lift. Ook de lunch was goed . bedankt... Sluiten
Lenny Winkel uit Hoogerheide schreef op 22/06/2022 om 14:10
Afgelopen vrijdag 17 juni 2022 een geweldige dag gehad. Samen met mantelzorgers, hun naaste en vrijwilligers van BWI Woensdrecht een dagje uit geweest met de Museumplusbus. We mochten naar het Zeeuwsmuseum in Middelburg. Wat hebben we genoten van de rit van en naar Middelburg, het museum, de chauffeur (Jorine) en de rest van ons gezelschap. Hoe fijn is het om zo onbezorgd een dagje uit mee te mogen maken. We hebben alleen maar enthousiaste verhalen terug gehoord en heel tevreden deelnemers. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Afgelopen vrijdag 17 juni 2022 een geweldige dag gehad. Samen met mantelzorgers, hun naaste en vrijwilligers van BWI Woensdrecht een dagje uit geweest met de Museumplusbus. We mochten naar het Zeeuwsmuseum in Middelburg. Wat hebben we genoten van de rit van en naar Middelburg, het museum, de chauffeur (Jorine) en de rest van ons gezelschap. Hoe fijn is het om zo onbezorgd een dagje uit mee te mogen maken. We hebben alleen maar enthousiaste verhalen terug gehoord en heel tevreden deelnemers. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.... Sluiten
Anneke Boksman uit Hoogerheide schreef op 21/06/2022 om 13:41
Een hele leuke ervaring opgedaan met de Museumplusbus. Wij hebben niet geweten dat dit bestond. We zijn met De Zonnebloem Huijbergen meegeweest naar het Kroller-Muller Museum op de Veluwe Grandioze dag geweest. Wij zijn zeer actieve 70 plussers en zijn meegeweest als een beetje begeleiding. Onze wens zou dan ook zijn, om de minder mobiele ouderen van Huijbergen een volgende keer deze of zo n soort reis te gunnen. Dit dan met de KBO leden van Huijbergen
Een hele leuke ervaring opgedaan met de Museumplusbus.
Wij hebben niet geweten dat dit bestond.
We zijn met De Zonnebloem Huijbergen meegeweest naar het
Kroller-Muller Museum op de Veluwe
Grandioze dag geweest.
Wij zijn zeer actieve 70 plussers en zijn meegeweest als een beetje begeleiding.
Onze wens zou dan ook zijn, om de minder mobiele ouderen van Huijbergen een volgende keer deze of zo n soort reis te gunnen.
Dit dan met de KBO leden van Huijbergen... Sluiten
stichting WéViGé uit Bergen op Zoom schreef op 18/06/2022 om 17:45
Onze stichting met mensen met een visuele beperking maakten 16 juni een trip naar het Noord Brabantsmuseum. De reis verliep zeer vlot mede dank zij chauffeur Jorine , die onze mensen assisteerde en ons voorzag van de nodige informatie. Wij verwijzen u graag naar: http://www.facebook.com/wevige
Onze stichting met mensen met een visuele beperking maakten 16 juni een trip naar het Noord Brabantsmuseum. De reis verliep zeer vlot mede dank zij chauffeur Jorine , die onze mensen assisteerde en ons voorzag van de nodige informatie. Wij verwijzen u graag naar: http://www.facebook.com/wevige... Sluiten
Nicole uit Loon op ZAnd schreef op 13/06/2022 om 08:59
Vrijdag ben ik als begeleider van mijn ouders met een groep bewoners van service residentie Molenwijck naar het Cobra museum geweest. Het was een heerlijke dag, waarvan de mensen enorm genoten hebben. Speciale dank aan buschauffeur Jorine. Zij reed heel relaxed, gaf leuke informatie en was erg vriendelijk!
Vrijdag ben ik als begeleider van mijn ouders met een groep bewoners van service residentie Molenwijck naar het Cobra museum geweest. Het was een heerlijke dag, waarvan de mensen enorm genoten hebben. Speciale dank aan buschauffeur Jorine. Zij reed heel relaxed, gaf leuke informatie en was erg vriendelijk!... Sluiten
Romy, team welzijn Bachten Dieke uit Terneuzen schreef op 08/06/2022 om 11:17
We zijn weer een fantastische herinnering rijker! Met een groep vanuit 2 woonzorgcentra zijn wij via de museum plus bus naar het Zeeuws Museum te Middelburg geweest. Een dank aan gastheer Nico voor de interesse en goede begeleiding. Een dank aan het museum voor de interessante rondleidingen, heerlijke koffie met bolus en niet te vergeten de geweldige lunch. Ook aan buschauffeuse Jorine willen we onze dank uitspreken voor de fijne dag, goede zorgen en gezellige reis! Dank aan de Museum Plus Bus en Vriendenloterij voor deze onvergetelijke ervaring en geweldige dag!
We zijn weer een fantastische herinnering rijker!
Met een groep vanuit 2 woonzorgcentra zijn wij via de museum plus bus naar het Zeeuws Museum te Middelburg geweest. Een dank aan gastheer Nico voor de interesse en goede begeleiding. Een dank aan het museum voor de interessante rondleidingen, heerlijke koffie met bolus en niet te vergeten de geweldige lunch. Ook aan buschauffeuse Jorine willen we onze dank uitspreken voor de fijne dag, goede zorgen en gezellige reis!

Dank aan de Museum Plus Bus en Vriendenloterij voor deze onvergetelijke ervaring en geweldige dag!... Sluiten
Gasthuis Millingen uit Millingen aan de Rijn schreef op 23/05/2022 om 18:26
We hebben er ruim twee jaar op moeten wachten (door Corona) maar wat hebben we een geweldige dag gehad in het Openluchtmuseum in Arnhem. Niet in de laatste plaats door onze chauffeur Jorine en begeleider Rob. Zij begeleidden onze 16 bewoners van ons verpleeghuis en 16 begeleiders (zorgmedewerkers, familie en vrijwilligers) op een voortreffelijke manier door het hele programma heen. Met 15 rolstoelen en 1 rollator is dat een hele opgave maar dankzij hen is alles vlekkeloos verlopen op deze dag. De ontvangst met koffie, de rondleiding door de ervaren gidsen die ons alles wisten te vertellen over de geschiedenis van de huizen, boerderijen en molens die bezocht werden. Na een heerlijke lunch konden we nog een klein uurtje zelf rondlopen of een van de winkeltjes bezoeken. En daar werd gretig gebruik van gemaakt! Ook de terugreis verliep veilig en snel. De bewoners waren moe maar o zo vol van alle indrukken van deze dag en hebben volop genoten. Het unanieme oordeel was dan ook: dat zouden we vaker moeten kunnen doen, het is zo heerlijk om er eens op uit te kunnen gaan! Hartelijk dank voor dit uitstapje naar het Openluchtmuseum: de organisatie was meer dan geweldig!
We hebben er ruim twee jaar op moeten wachten (door Corona) maar wat hebben we een geweldige dag gehad in het Openluchtmuseum in Arnhem. Niet in de laatste plaats door onze chauffeur Jorine en begeleider Rob. Zij begeleidden onze 16 bewoners van ons verpleeghuis en 16 begeleiders (zorgmedewerkers, familie en vrijwilligers) op een voortreffelijke manier door het hele programma heen.
Met 15 rolstoelen en 1 rollator is dat een hele opgave maar dankzij hen is alles vlekkeloos verlopen op deze dag. De ontvangst met koffie, de rondleiding door de ervaren gidsen die ons alles wisten te vertellen over de geschiedenis van de huizen, boerderijen en molens die bezocht werden. Na een heerlijke lunch konden we nog een klein uurtje zelf rondlopen of een van de winkeltjes bezoeken. En daar werd gretig gebruik van gemaakt!
Ook de terugreis verliep veilig en snel.
De bewoners waren moe maar o zo vol van alle indrukken van deze dag en hebben volop genoten. Het unanieme oordeel was dan ook: dat zouden we vaker moeten kunnen doen, het is zo heerlijk om er eens op uit te kunnen gaan!
Hartelijk dank voor dit uitstapje naar het Openluchtmuseum: de organisatie was meer dan geweldig!... Sluiten
José Schut uit Apeldoorn schreef op 03/05/2022 om 09:14
Wat een geweldige dag hebben de bewoners van Stichting Klein Geluk gehad! Met z'n allen, 1 op 1 begeleiding naar het Rijksmuseum. De tocht er naar toe was op zich al een hele beleving met een enorm gezellige buschauffeuse Jorine, die hard moest werken om alle bewoners met de rolstoellift in de bus te krijgen. We werden opgevangen in Amsterdam door begeleidster Rona, die ons geweldig overal doorheen geloodst heeft. In het museum zelf 3 gidsen die ons van alles vertelden over de prachtige schilderijen. De terugweg waren we allemaal vrij tam, iedereen was moe. Maar wat hebben we een top dag gehad! Allemaal heel erg bedankt!
Wat een geweldige dag hebben de bewoners van Stichting Klein Geluk gehad!
Met z'n allen, 1 op 1 begeleiding naar het Rijksmuseum.
De tocht er naar toe was op zich al een hele beleving met een enorm gezellige buschauffeuse Jorine, die hard moest werken om alle bewoners met de rolstoellift in de bus te krijgen.
We werden opgevangen in Amsterdam door begeleidster Rona, die ons geweldig overal doorheen geloodst heeft.
In het museum zelf 3 gidsen die ons van alles vertelden over de prachtige schilderijen.
De terugweg waren we allemaal vrij tam, iedereen was moe.
Maar wat hebben we een top dag gehad!
Allemaal heel erg bedankt!... Sluiten

 

Erna Broekman – Utrecht 18 juni 2013

Namens 42 ouderen uit Overvecht wil ik u bedanken met ons bezoek aan de Twentse Welle. Een aanrader om dit museum te bezoeken De chauffeur Guus en Gastheer Henk hebben ons deze dag heel goed begeleid een pluim voor deze twee heren.


 wim storm – utrecht 16 juni 2013

ik ben vrijdag naar de twentse welle geweest in Enschede. Het was er gezellig volgend jaar weer.


 Els – Hillegom 27 mei 2013

Wij de Zonnebloem regio Hillegom/Beinsdorp zijn vandaag met de museum plus bus naar Amsterdam geweest wat een geweldige dag eerst de rondrit door Amsterdam met een geweldig commentaar van de chaffeur, een lunch en dan het rijksmuseum. Onze gasten en vrijwilligers gingen tevreden naar huis, dit is voor herhaling vatbaar


 Hannie Timmermans – Ridderkerk 24 mei 2013

Lieve mensen wij zijn met het verzorgings-huis DE Wetering uit rotterdam naar het Museum geweest en hebben een mooie dag gehad alles was uit de kunt geregeld … Chapeau


 Anja – Beverwijk 17 mei 2013

Vandaag met de museumplusbus naar Rotterdam geweest, geweldige dag gehad.


 Mans en Gré Nijzingh – Dwingeloo 24 april 2013

Vandaag Woensdag 24 April zijn wij met de Museum Plus Bus, naar museum de Twentse Welle in Enschede geweest. Het was een hele mooie dag, namens iedereen van de ANBO heel hartelijk dank. Ook de chauffeur en de begeleidster heel veel dank. Dit alles is mogelijk met steun van de Bank Giro Loterij, geweldig.Wij hopen nog een keer mee te kunnen. Groetjes uut mooi Dwingel.


 jopie kliphuis – winschoten 12 april 2013

10 april zijn wij met de museum plus bus naar de veluwe geweest naar het kröller-müller museum. ik wil graag iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. door de geweldige rondleidster in het museum werd er nog iets extra’s aan gegeven. eigenlijk was het veel te kort en hopenlijk mag ik nog een keer weer mee. bedankt.


 Rian Mutsaers – Berkel-Enschot 26 maart 2013

Vandaag met de MuseumPlusBus naar Den Haag geweest. Het was een boeiende en leerzame dag. Kundige rondleidingen door de collecties van het Mauritshuis en het Gemeentemuseum en niets dan positieve reacties uit de groep. Willen volgend jaar weer graag mee! Hartelijk dank ook aan de chauffeur en gastheer Geert, die ons op een zeer prettige manier hebben begeleid. En natuurlijk ook dank aan de BankGiroLoterij die dit mogelijk heeft gemaakt.


 Hans Busscher – 25 maart 2013

Namens mijn moeder van 87 jaar wil ik jullie bedanken voor de geweldige dag die ze vorige week had met de Museum Plus Bus naar het Kröller-Müller Museum. Ze heeft genoten van de bustocht, de kunst, de koffie met heerlijke appeltaart en de goede lunch.


 Florian – Eindhoven 4 maart 2013

Donderdag 28 februari voor de eerste keer mee met de museumplusbus naar Boymans in Rotterdam. Geweldige dag gehad, de gidsen van het museum zijn zeer kundig, was tekort om alles te zien maar dat smaakt naar meer. Gastvrouw en chauffeur en gidsen bedankt. Goed initiatief.


 bettina – Arnhem 18 februari 2013

Geweldig initiatief dit. Ik ben blij dat ik mee kan doen.


 ed ten holder – rijswijk 1 februari 2013

Ik ben al 2 keer meegeweest en heb gezien dat de mensen het erg waarderen. Het is een zeer nuttig service . De verzorging was prima bedankt


 wijkactiviteiten – Leiden 28 januari 2013

Vrijdag 25 januari met de museumplusbus naar het Booijmans van Beuningen. Met deelnemers uit allerlei verschillende delen van de stad Leiden. Mensen uit serviceflat of verzorgingshuis, wijkbewoners van alles wat. Het was een heel leuke dag, met een kleine rondrit door Rotterdam, de chauffeur Guus die daar veel over wist te vertellen. Een rondleiding door het museum met een enthousiaste gids. Een uitstekend verzorgde lunch en vol informatie weer via een rondritje door Rotterdam tevreden naar huis. Een prima dag voor ontmoeting en het opdoen van kennis. Dank ook aan de gastvrouw Dolly die ons de hele dag geweldig terzijde heeft gestaan.


 Henri Sanders – Gronsveld 18 januari 2013

17 januari 2013 Vandaag met de Museumplusbus naar heet Kroller Mullermuseum geweest. Vroeg vertrekken uit het besneeuwde zuiden. Ondanks de koude prima op tijd om het programma te handhaven. Leuke chauffeur en begelijdster van de Museumplusbus. Alles prima verlopen. Goede reacties in de groep. Hartelijk dank voor de mooie dag.


 Tineke Timmermans – Grashoek 15 januari 2013

Vandaag met de museumbus naar het joods museum geweest vanuit Limburg naar Amsterdam ,leerzaam en zeer interessant.


 Carry en Gerrit de Boer – Egmond aan Ze 15 januari 2013

Heel veel dank, voor de mooie leerzame dag met de museum-bus naar het gemeente-museum in de Haag. Ook chauffeur Paul en gastvrouw Marike, nogmaals bedankt, jullie waren geweldig!!! BankGiro Loterij, dit is geweldig voor de oudere mensen, BEDANKT!!! 08-01-2013, Heiloo


 Thea Labee – Hengelo ov 22 november 2012

19 november j.l. ben ik met de musembus naar Amsterdam geweest naar het Joods museum wat heel interessant was, daar de lunch gebruikt en toen verder naar het Rijksmuseum. Wij kregen daar een fijne uitleg over dingen waar wij helemaal niets van af wisten dat was heel fijn. Moe en zeer tevreden gingen wij naar huis De verzorging van de chauffeur en begeleidster was geweldig goed. Mijn man en ik zullen deze dag niet gauw vergeten. Onze hartelijke dank hier voor. met vriendelijke groet Thea en Ad Labee


 Harrie de Jonge – Spijkenisse 20 november 2012

In navolging op mijn gastenboek bericht van 20/11/2012: ik heb de chauffeur Guus genoemd, maar het is Huub. Zo niet. Sorry. De dank is er niet minder onder.


 Harrie de Jonge – Spijkenisse 20 november 2012

Gisteren, 19 november 2012 met de Museum Plus Bus naar de Hermitage/Van Gogh museum geweest (via de SWO te Spijkenisse). Wat een prachtig initiatief om zo senioren op een fijne manier museums te laten bezoeken. Dank ook aan chauffeur Guus voor zijn fantastische stadstour Amsterdam en dank ook aan begeleider Hans. De Museum Plus Bus moet dus blijven om nog meer senioren te laten genieten.


 C.M.Schonhage- van der Pal – Hoofddorp 27 oktober 2012

Gisteren 26 October, hebben wij ,leden van KBO Haarlemmermeer, een prachtig dag gehad in het gemeentemuseum Den Haag. Een hele fijne chaufeur en een prima begeleider, genaamd Hans. Hij heeft ons geen moment uit het oog verloren en controleerde, of alles goed ging en goed was. Is voor herhaling vatbaar. Eventueel een ander museum.


 KBO Wanssum afdeling Kunst en Cultuur – Wanssum 7 september 2012

Hallo mensen van de Museum Plus Bus, Wat hebben wij een fantastische dag gehad! Dank jullie wel! De chauffeur wist op een leuke wijze de reis tot een fijne dag te maken, samen met de reisleidster. De rondleiding door het Museum was een succes bij onze mensen. Ze waren erg enthousiast, mede door de mensen, die de rondleiding deden. Voor ons aanleiding om ons gelijk op te geven voor het volgend jaar als dat kan. Bedankt! Met vriendelijke groet, namens de KBO Wanssum afdeling Kunst en Cultuur.


 mary nanne – bergen n.h. 27 augustus 2012

mijn hartelijke dank voor de heerlijke maandag die ik met de bewoners en bewoonsters van de Haamstede dankzij u mochten meemaken. Wij hebben de kunst in de Hermitage van dichtbij mogen meemaken. Ik was vrijwilligster en zag de vele blije gezichten tijdens dit “schoolreisje”. De organisatie was 100 % en Dolly en de chauffeur Paul zijn de juiste mensen voor een dergelijk uitje. heel geslaagd en voor herhaling vatbaar?


 Petra van Aert – Etten Leur 20 augustus 2012

Vandaag zijn wij met bewoners van Stichting Elisabeth Locatie De Donk naar de Hermitage in Amsterdam geweest. Alles was top. De rondrit door Amsterdam centrum was een groot succes maar zo ook de rondleiding in de Hermitage. Dank voor een top dag.


 Imelda van der Helm – Voorschoten 7 augustus 2012

Beste Mensen Vandaag zijn wij met de bewoners van Huize Bijdorp in Voorschoten naar het Openluchtmuseum geweest Iedereen heeft erg genoten, en omdat het regende, waar jullie ook niets aan kunnen doen, zijn wij eerder weggegaan en heeft de chauffeur een mooie route binnendoor naar huis gereden Dus namens alle bewoners en vrijwilligers hartelijk bedankt voor de mooie dag Imelda v.d. Helm


 jac sillekens – breda 13 juli 2012

op 9july werden we opgehaald met de belofte bezoek hermitageHet is een fijne dag geworden waarbij isgenoten van de kunst uitlegalsook vande lunchBijzonder lof voor de reisleiding die uitvoerig uitleg gaven tijdens de reisOpzich met onze groep genotenen houden we ons aanbevolen De clienten van Vredenbergh


 Quantore – Doetinchem 11 juli 2012

Wij zijn afgelopen weekend na het booijmans museum geweest. We hebben er een ongelovelijke leuke dag van gemaakt, en het weer heeft natuurlijk ook goed zijn werk gedaan. Wij willen iedereen die ons geholpen heeft hartelijk bedanken! Gr


 M. Baumer – Harderwijk 14 juni 2012

Harderwijk, 14 juni 2012. Wij willen Theo onze chauffeur en Tine onze gastvrouw hartelijk danken voor een geweldige dag. We hebben genoten van het bezoek aan het Mauritshuis en het Gemeentemuseum Den Haag. De rondleidingen met gidsen waren niet alleen interessant maar heel prettig. Ook voor hun een compliment. De bijdrage die we mochten leveren aan de cameraploeg hebben we ook graag gedaan. Het is fantastisch hoe zo’n dag voor een vereniging met ouderen wordt verzorgd. Nogmaals DANK


 Bewoners en cliënten De Vlasbroch – Vught 18 maart 2012

Wij willen onze gastvrouw Lydie en chauffeuse Angelique enorm bedanken voor het bezorgen van deze fijne dag. Daarnaast alle andere medewerkers van de Museum Plus Bus en het Kröller-Möller museum. Iedereen heeft zich enorm ingezet om ons, ouderen met een visuele beperking, te laten genieten van al het moois dat dit museum te bieden heeft.