Kunstmagazine Totzo!

Kunst toegankelijk maken voor een oudere doelgroep, dat is waar de Museum Plus Bus voor staat. Enerzijds door gratis culturele busreizen te organiseren voor senioren, anderzijds door de kunstwerken bij hen thuis te bezorgen in de vorm van een reizende tentoonstelling. Ook brengt Stichting Museum Plus Bus eenmaal per jaar een kunstmagazine uit. Zeventien toonaangevende musea stellen belangeloos kunstwerken en teksten beschikbaar in het magazine. Op die manier krijgt een doelgroep die niet altijd even online vaardig is toch de mogelijkheid te genieten van de prachtige kunst en cultuur die ons land herbergt. De oplage van het magazine is 40.000 exemplaren per editie.

Wilt u gratis een papieren exemplaar van een magazine thuis ontvangen, stuur een e-mail naar info@museumplusbus.nl. Het ontvangen van een pakket (50 exemplaren) is ook mogelijk.

 

Kunstmagazine Totzo! Editie 5 – Oktober 2023

Lees de vijfde editie van Totzo!
Deze editie staat geheel in het teken van vieren. Musea leverden kleurrijke, feestelijke kunstwerken aan met inspirerende teksten en opdrachten. Zo kunt u lezen over feest op Marken of bekijk de vrolijke Boerenbruiloft van Pieter Breughel de Jonge. Maar er is ook voldoende te doen. Schrijf een limerick, teken de planten op uw balkon of doe inspiratie op bij één van onze vier creatieve lezers.

 

 

Kunstmagazine Totzo! Editie 4 – April 2022

Lees de vierde editie van Totzo! met ditmaal werken van onder andere Mesdag, Seurat en Van Gogh

 

 

Kunstmagazine Totzo! Editie 3 – September 2021

Lees de derde editie van Totzo! met ditmaal werken van onder andere Breitner, Vermeer, Van Gogh en Schiele.

 

Kunstmagazine Totzo! Editie 2 – April 2021

Lees over de prachtige kunstwerken van onze deelnemende musea en ga zelf creatief aan de slag.

De foto’s in dit magazine zijn gemaakt in Gouden Hart Amersfoort, de eerste locatie waar onze reizende tentoonstelling werd opgebouwd.

 

Kunstmagazine Totzo! 1 – Oktober 2020

In dit magazine kunt u lezen over en kijken naar kunstwerken uit de grootste musea van Nederland. Wij wensen u veel leesplezier!