Topstukken on Tour!

Museum Plus Bus brengt kunstwerken naar zorginstellingen

 

Nu het niet mogelijk is om met de Museum Plus Bus op stap te gaan, draaien we het om: Wij brengen de kunstwerken naar ouderen in woonzorgcentra!  Voor deze groepen, die een eigen locatie hebben, hebben wij de tentoonstelling Topstukken on Tour samengesteld.

Topstukken on Tour?
Vijftig geselecteerde woonzorgcentra kunnen in de periode oktober 2020-maart 2021 voor twee weken een tentoonstelling lenen. Een medewerker van de Museum Plus Bus komt deze tentoonstelling opzetten in de hal, het restaurant of algemene ruimte van het zorgcentrum. De tentoonstelling bestaat uit drie of vier replica’s van topstukken uit onze veertien deelnemende musea. Tijdens de tentoonstellingsperiode sturen wij ook één van onze museumdocenten naar de locatie toe, die (met inachtneming van de maatregelen van het RIVM) een inspirerende lezing bij de tentoonstelling geeft. Daarnaast ontvangt de instelling een pakket, bestaande uit magazines die horen bij Topstukken on Tour en een poster om de komst van de tentoonstelling en de museumdocent aan te kondigen. Topstukken on Tour kan dankzij de steun van de BankGiro Loterij kosteloos worden aangeboden.

Planning
De eerste tentoonstellingen is op 5 oktober 2020 uitgeleend. Als de topstukken twee weken op een locatie hebben gestaan, worden ze weer op gehaald en schoongemaakt voordat ze aan een nieuwe groep worden uitgeleend. Op die manier willen wij tot en met maart 2021 ongeveer vijftig groepen blij maken met een culturele ontmoeting!

Aanmelden
Vertegenwoordigt u een zorginstelling, dan kunt u zich hier aanmelden.