Topstukken on Tour

Met een busje vol hoogstaande replica’s van topstukken reizen we door het land. In verzorgingshuizen en verpleeghuizen bouwen we tentoonstellingen op. Het bezoek van een museumdocent maakt de museale ervaring compleet. Sinds oktober 2020 plaatsten wij al 331 tentoonstellingen en maakten 39.000 bewoners blij met kunst in huis.


Praktisch

350 woonzorglocaties kunnen in de periode oktober 2020 – medio 2024 een van onze vier unieke tentoonstellingen lenen. Een medewerker van de Museum Plus Bus komt de tentoonstelling opzetten in de hal, het restaurant of een algemene ruimte van de locatie. Een tentoonstelling bestaat uit vier grote replica’s van topstukken uit zestien deelnemende musea plus een informatiebord. De tentoonstellingsborden zijn zo vormgegeven dat ze zowel staand als zittend goed te zien en lezen zijn.

In de eerste week van de tentoonstellingsperiode komt een van onze ervaren museumdocenten naar de locatie toe. De docent komt langs voor een inspirerend informatief gesprek over de kunstwerken. Het bezoek wordt afgesloten met een korte creatieve doe-opdracht passend bij de tentoonstelling.

Bij de tentoonstelling verstrekken we een pakket bestaande uit 50 exemplaren van ons kunstmagazine Totzo! Het magazine bestaat uit afbeeldingen van alle topstukken plus een informerende tekst. Ook leveren we een poster om de komst van de tentoonstelling en de museumdocent aan te kondigen.

Topstukken on Tour kan dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kosteloos worden aangeboden. Tegen betaling is het mogelijk om de museumdocent vaker in te zetten. Neem daarvoor contact op met het projectbureau van de Museum Plus Bus via info@museumplusbus.nl.

 

Aanmelden
Wilt u in 2024 een tentoonstelling in uw woonzorglocatie ontvangen?
U kunt uw interesse via dit formulier kenbaar maken.

 

 

“Een grote pluim voor dit initiatief. Het zijn zeer leuke duidelijke museumstukken. Wij en de bewoners vinden ze echt prachtig. De bewoners hebben echt zitten genieten van de uitleg over de museumstukken. Heel erg bedankt alvast en we hopen dit vaker te kunnen aanbieden.”

“Het was geweldig dat dit mogelijk werd gemaakt, het museum dichter naar de mensen brengen.”

“De museumdocent had een goede interactie met de bewoners. De bewoners dachten mee, werden ongemerkt aan het werk gezet door te schetsen en ontdekte daarmee hun verborgen talenten.”

Een oude vrouw kijkt de camera in. Ze heeft een zelfgemaakte tekening in haar handen.
Een groep ouderen kijkt met een glimlach naar de museumdocent
Een groep ouderen kijkt naar de museumdocent.