Museum Plus Bus brengt kunstwerken naar zorginstellingen

 

Met een bus vol hoogstaande replica’s van topstukken reizen we door het land en bouwen tentoonstellingen op in verzorgingshuizen. Het bezoek van een museumdocent maakt de museale ervaring compleet.

Topstukken on Tour?
Ruim 250 woonzorgcentra kunnen in de periode oktober 2020 – 2023 voor twee weken een van onze vier reizende tentoonstellingen lenen. Een medewerker van de Museum Plus Bus komt de tentoonstelling opzetten in de hal, het restaurant of een algemene ruimte van de zorglocatie. Een tentoonstelling bestaat uit vier replica’s van topstukken uit zestien deelnemende musea en een informatiebord.

In de eerste week van de tentoonstellingsperiode komt een ervaren museumdocenten naar de locatie toe, die (met inachtneming van de geldende maatregelen) een inspirerend informatief gesprek en doe-opdracht bij de tentoonstelling zal voeren. Daarnaast verstrekken we een pakket bestaande uit exemplaren van ons kunstmagazine Totzo!, een stapel ansichtkaarten en een poster om de komst van de tentoonstelling en museumdocent aan te kondigen.

Topstukken on Tour kan dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kosteloos aangeboden worden.

 

Aanmelden
Wilt u een tentoonstelling op locatie ontvangen? Maak uw interesse via dit inschrijfformulier kenbaar.

“Een grote pluim voor dit initiatief. Het zijn zeer leuke duidelijke museumstukken. Wij en de bewoners vinden ze echt prachtig. De bewoners hebben echt zitten genieten van de uitleg over de museumstukken. Heel erg bedankt alvast en we hopen dit vaker te kunnen aanbieden.”

“Het was geweldig dat dit mogelijk werd gemaakt, het museum dichter naar de mensen brengen.”

“De museumdocent had een goede interactie met de bewoners. De bewoners dachten mee, werden ongemerkt aan het werk gezet door te schetsen en ontdekte daarmee hun verborgen talenten.”