Museum Plus Bus brengt kunstwerken naar zorginstellingen

Met een busje vol hoogstaande replica’s van topstukken reizen we door het land en bouwen tentoonstellingen op in verzorgingshuizen. Het bezoek van een museumdocent maakt de museale ervaring compleet.


Topstukken on Tour

Ruim 350 woonzorgcentra kunnen in de periode oktober 2020 – 2023 voor twee weken een van onze vier unieke tentoonstellingen lenen. Een medewerker van de Museum Plus Bus komt de tentoonstelling met zorg opzetten in de hal, het restaurant of een algemene ruimte van de zorglocatie. Een tentoonstelling bestaat uit vier replica’s van topstukken uit zestien deelnemende musea en een informatiebord.

In de eerste week van de tentoonstellingsperiode komt een van onze ervaren museumdocenten naar de locatie toe voor een inspirerend informatief gesprek over de kunstwerken en een korte en doe-opdracht. Daarnaast verstrekken we een pakket bestaande uit exemplaren van ons kunstmagazine Totzo! (passend bij de tentoonstelling) en een poster om de komst van de tentoonstelling en museumdocent aan te kondigen.

Topstukken on Tour kan dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij kosteloos worden aangeboden.
Sinds de start in oktober 2020 bezochten wij al 231 huizen en maakten 26.500 bewoners & medewerkers blij met kunst in huis.

 

Aanmelden
Wilt u in 2023 een tentoonstelling op locatie ontvangen?
Maak uw interesse via dit inschrijfformulier kenbaar.

“Een grote pluim voor dit initiatief. Het zijn zeer leuke duidelijke museumstukken. Wij en de bewoners vinden ze echt prachtig. De bewoners hebben echt zitten genieten van de uitleg over de museumstukken. Heel erg bedankt alvast en we hopen dit vaker te kunnen aanbieden.”

“Het was geweldig dat dit mogelijk werd gemaakt, het museum dichter naar de mensen brengen.”

“De museumdocent had een goede interactie met de bewoners. De bewoners dachten mee, werden ongemerkt aan het werk gezet door te schetsen en ontdekte daarmee hun verborgen talenten.”

Een oude vrouw kijkt de camera in. Ze heeft een zelfgemaakte tekening in haar handen.
Een groep ouderen kijkt met een glimlach naar de museumdocent
Een groep ouderen kijkt naar de museumdocent.