TOPSTUKKEN ON TOUR

Museum Plus Bus brengt kunstwerken naar zorginstellingen

 

Nu het niet mogelijk is om met de Museum Plus Bus op stap te gaan, draaien we het om: Wij brengen replica’s van kunstwerken naar senioren in woonzorgcentra!

Topstukken on Tour?
Honderd woonzorgcentra kunnen in de periode oktober 2020 – oktober 2021 voor twee weken een van onze vier reizende tentoonstellingen lenen. Een medewerker van de Museum Plus Bus komt deze tentoonstelling opzetten in de hal, het restaurant of algemene ruimte van het zorgcentrum. Een tentoonstelling bestaat uit vier replica’s van topstukken uit zestien deelnemende musea. Tijdens de tentoonstellingsperiode komt een ervaren museumdocenten naar de locatie toe, die (met inachtneming van de geldende maatregelen) een inspirerend informatief gesprek en opdracht bij de tentoonstelling houdt. Daarnaast ontvangt de locatie een pakket, bestaande uit 100 exemplaren van ons magazine Totzo! dat hoort bij Topstukken on Tour, een stapel ansichtkaarten en een poster om de komst van de tentoonstelling en museumdocent aan te kondigen.

Topstukken on Tour kan dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij kosteloos worden aangeboden.

Aanmelden
Wilt u een tentoonstelling op locatie? Dan kunt u zich hier aanmelden.

 

 

Een greep uit de reacties:

“Een grote pluim voor dit initiatief. Het zijn zeer leuke duidelijke museumstukken. Wij en de bewoners vinden ze echt prachtig. De bewoners hebben echt zitten genieten van de uitleg over de museumstukken. Heel erg bedankt alvast en we hopen dit vaker te kunnen aanbieden.”

“Het was geweldig dat dit mogelijk werd gemaakt, het museum dichter naar de mensen brengen.”

“De museumdocent had een goede interactie met de bewoners. De bewoners dachten mee, werden ongemerkt aan het werk gezet door te schetsen en ontdekte daarmee hun verborgen talenten.”