BANKGIRO LOTERIJ

Cultuur verbindt, inspireert en verrijkt en vertelt het verhaal over waar wij (als Nederlanders) vandaan komen. Cultuur is echter ook kwetsbaar en verdient bescherming, zodat wij en toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten. Wij steunen culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed.

Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen ruim 600.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met minimaal 40 procent van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. We steunen culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed en werven fondsen om hun activiteiten te ondersteunen. Daarnaast geven wij bekendheid aan hun werk. De steun van de BankGiro Loterij en haar deelnemers maakt het mogelijk om de Topstukken on Tour en de Museum Plus Bus arrangementen kosteloos aan te bieden. Sinds 2008 gingen ruim 160.000 ouderen op pad met de Museum Plus Bus.

Kijk voor meer informatie over de BankGiro Loterij, de culturele partners of misschien wilt u wel meespelen op: www.bankgiroloterij.nl