BANK GIRO LOTERIJ

Ruim 3.200 groepen ouderen beleefden een onvergetelijke museale dag uit dankzij de genereuze steun van partner BankGiro Loterij. De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland en steunt met de opbrengst van de lotenopbrengst culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed.

 

Nederland kent een rijke geschiedenis. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog dagelijks veel kunstwerken en gebouwen overal in ons land te bewonderen. Het verhaal hierachter is van onschatbare waarde. Ook voor ons nageslacht. De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, vindt dit ook en steunt een groot aantal culturele organisaties die zich hiervoor inzetten.

Ruim 800.000 Nederlanders spelen met de BankGiro Loterij mee. Zij maken kans op prijzen en steunen alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij bedroegen de totale inkomsten in 2018 € 158,9 miljoen. Hiervan gaat 50% rechtstreeks naar cultuur. 77 musea en andere culturele instellingen ontvingen tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maar liefst € 79,4 miljoen.

Kijk voor meer informatie over de BankGiro Loterij, de culturele partners of misschien wilt u wel meespelen op: www.bankgiroloterij.nl