VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijn die zich inzetten om dagelijks geluk voor iedereen mogelijk maken. Deelnemers kunnen zelf kiezen voor welke organisatie of instelling ze meespelen en maken direct kans op mooie prijzen. Minimaal 40% van de lotprijs komt ten goede aan 57 culturele partners en bijna 3.500 goede doelen, clubs en verenigingen.

Ook kunnen deelnemers met hun VriendenLoterij VIP-KAART elke dag beleven wat zij mede mogelijk maken. De kaart geeft gratis toegang tot meer dan 145 musea en daarnaast tot 50% korting op talloze dagjes en avondjes uit, van bioscoop en dans tot musical, dierenpark en opera. Dankzij de deelnemers schonk de VriendenLoterij sinds 1989 in totaal al ruim € 2,1 miljard.

De VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Stichting Museum Plus Bus is een van de culturele partners van de VriendenLoterij. Met de steun van de VriendenLoterij en haar deelnemers kunnen wij Topstukken on Tour en de Museum Plus Bus museumbezoeken kosteloos aanbieden aan groepen ouderen.

Kijk voor meer informatie over de VriendenLoterij, de culturele partners of misschien wilt u wel meespelen op: www.vriendenloterij.nl

 

De Museum Plus Bus bestond in 2023 15 jaar en bezocht op 6 oktober 2023, Nationale Ouderendag, met een groep ouderen uit Oldenzaal De Museumfabriek. Het feest werd nog groter nadat Dieuwertje Tromp (Museum Plus Bus) een cheque van 1.000.000 euro ontving uit handen van Jeroen Branderhorst (Vriendenloterij). Fotografie: Lars Smook