Veelgestelde vragen

 

Topstukken on Tour

 

VERBORGEN
FGXFG
Waar bestaat een tentoonstelling uit?

Elke tentoonstelling bestaat uit 4 borden met 4 verschillende kunstwerken plus 1 informatiebord.
De afmeting van de borden zijn 1.40 meter breed bij 1.75 meter hoog.

Naast de replica’s ontvangt u voor iedere bewoner een informatief bijpassend kunstmagazine. Deze kunnen uitgedeeld worden bij het bezoek van de museumdocent.
Ook laten we een poster en een stapel ansichtkaarten bij u achter. De ansichtkaarten kunnen de bewoners gebruiken om een buurvrouw/man, familielid of kennis uit te nodigen om samen de tentoonstelling te bezoeken.

Een dame in rolstoel kijkt samen met haar begeleider naar een replica uit het Rijksmuseum

Kan ik een tentoonstelling uitkiezen?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een voorkeur voor 1 van de 4 tentoonstellingen op te geven, maar wij hebben vier mooie sets samengesteld. Van een modern werk tot een bloemstilleven, voor ieder wat wils.

     

Komt mijn locatie in aanmerking voor een tentoonstelling?

Topstukken on Tour is opgezet voor verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Er moet een centrale hal, restaurant of een algemene ruimte beschikbaar zijn waar de tentoonstellingsborden gedurende twee weken veilig kunnen staan.

Hoelang duurt een tentoonstelling?
U ontvangt de tentoonstelling 14 dagen.
Wat kost een tentoonstelling?

De tentoonstelling, het bezoek van een museumdocent en de kunstmagazines worden u kosteloos aangeboden dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.
Een extra bezoek van een museumdocent is bij te boeken voor 200 euro excl. btw en incl. reiskosten en reistijd.

Hoe kan ik mijn locatie aanmelden voor een tentoonstelling?

Ja, dat is mogelijk. Maak uw interesse kenbaar door hier het formulier in te vullen.

 

Museumdocent

VERBORGEN
FGXFG
Wat houdt een bezoek van de museumdocent in?

Op de eerste woensdag van de tentoonstellingsperiode komt een ervaren museumdocenten naar uw locatie toe voor een inspirerend informatief gesprek en doe-opdracht bij de tentoonstelling.

Tijdens het bezoek van de museumdocent vinden we het leuk als er maximaal 25 bewoners komen kijken, luisteren en doen. Het bezoek van de museumdocent zal ongeveer 1,5 uur duren. Het is handig als de tentoonstellingsborden verplaatst worden naar de ruimte waar de uitleg gegeven wordt. De museumdocent zal vragen stellen, wat over de kunstwerken verstellen, over het museum en een tekenopdracht geven. Hiervoor is het handig als de ouderen aan een tafel kunnen zitten. De museumdocent zal ongeveer een kwartier voor en achteraf aanwezig zijn om spullen klaar te leggen en weer op te ruimen.

Als de museumdocent komt, dan zijn de volgende punten prettig om te organiseren:

  • Het is belangrijk dat minimaal één medewerker tijdens de uitleg aanwezig is om de museumdocent te ondersteunen. Bijvoorbeeld het verplaatsen van de kunstwerken tijdens de uitleg om ze beter zichtbaar te maken voor de bewoners.
  • Het is prettig als er een werkend audiosysteem (microfoon plus versterker) aanwezig is. De museumdocent heeft in geval van nood een kleine audioversterker bij zich.
  • Tijdens het bezoek van de museumdocent wordt er gebruik gemaakt van internet. Daarom willen wij u vooraf vragen het wifiwachtwoord bij de hand te houden.
  • De uitleg kan in overleg met de museumdocent onderbroken worden voor een ronde koffie/thee/sap o.i.d.

 

Een groep ouderen kijkt naar de museumdocent. Een groep ouderen kijkt met een glimlach naar de museumdocent De museumdocent laat op een tablet een afbeelding zien aan een oudere meneer. Een groepje ouderen maakt een tekening

Wanneer bezoekt de museumdocent onze locatie?

De museumdocent bezoekt uw locatie doorgaans op de eerste woensdag van de tentoonstellingsperiode. Een exacte datum en tijd spreken wij telefonisch met u af en bevestigen wij per e-mail.

Wat zijn de kosten voor het bezoek van een museumdocent?

Gratis.

Heeft u een grote locatie en wilt u de lezing ook voor andere afdelingen aanbieden, dan kunt u contact opnemen met de Museum Plus Bus via info@museumplusbus.nl om een extra bezoek van onze museumdocent te boeken. De kosten hiervoor bedragen €200,00 euro inclusief reiskosten en reistijd. Exclusief btw.