Gastenboek

Heeft u genoten van een dag uit met de Museum Plus Bus? Wij lezen het heel graag!

Uw bericht:

 
 
 
0/250 karakters
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In verband met spam wordt uw bericht pas zichtbaar nadat we het beoordeeld hebben.
42 berichten.
Hansje Haman uit Varik schreef op 29/05/2024 om 21:19
Zo een mooie dag gehad via de Museum Plus Bus met bewoners en vrijwilligers en medewerkers van de Ridderhof onderdeel van Quarijn mogen ervaren. De reis ging naar het Openluchtmuseum in Arnhem.
Zo een mooie dag gehad via de Museum Plus Bus met bewoners en vrijwilligers en medewerkers van de Ridderhof onderdeel van Quarijn mogen ervaren.

De reis ging naar het Openluchtmuseum in Arnhem.... Sluiten
Theo van der Burgt uit Boekel schreef op 25/11/2023 om 12:48
Op 22-11-2023 bracht de Museum Plus Bus 35 deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Boekel-Venhorst naar het Kroller-Muller Museum in Otterlo. Dank aan de gidsen in het museum, dank aan onze chauffeur en onze begeleiding Veronique. Tot ziens!
Op 22-11-2023 bracht de Museum Plus Bus 35 deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Boekel-Venhorst naar het Kroller-Muller Museum in Otterlo. Dank aan de gidsen in het museum, dank aan onze chauffeur en onze begeleiding Veronique. Tot ziens!... Sluiten
KBO-De Rips uit De Rips schreef op 18/07/2023 om 21:47
Op 18-07-23 gingen wij als KBO De Rips naar het Kunstmuseum in Den Haag Wij danken u voor deze mooi reis. Een speciaal dank aan onze chauffeuse Jorine. Ook dank aan onze gastheer Frits van Rhijn en de 3 gidsen in het museum voor hun uitleg.
Op 18-07-23 gingen wij als KBO De Rips naar het Kunstmuseum in Den Haag Wij danken u voor deze mooi reis. Een speciaal dank aan onze chauffeuse Jorine. Ook dank aan onze gastheer Frits van Rhijn en de 3 gidsen in het museum voor hun uitleg.... Sluiten
Se Zonnebloem sfd. Ammerzoden-Well uit Ammerzoden schreef op 16/06/2023 om 11:38
Wat een fijne dag hebben wij gehad in het Kröller-Müller Museum. De gezellige en zorgzame Jorine en Veronique maken de goed georganiseerde dag ontvangen met een heerlijk kopje koffie, leuke gidsen, mooie kunst, heerlijke lunch! Top dag!
Wat een fijne dag hebben wij gehad in het Kröller-Müller Museum. De gezellige en zorgzame Jorine en Veronique maken de goed georganiseerde dag ontvangen met een heerlijk kopje koffie, leuke gidsen, mooie kunst, heerlijke lunch! Top dag!... Sluiten
Vereniging Senioren Heusden uit Heusden schreef op 18/05/2023 om 14:41
We kijken terug op een perfect georganiseerde reis naar Zeeuws Museum, waar zelfs de sceptische geluiden van enkele deelnemers die nog nooit een museum hadden bezocht bij verstomden. Volgende keer weer! Dank voor de heerlijke dag!
We kijken terug op een perfect georganiseerde reis naar Zeeuws Museum, waar zelfs de sceptische geluiden van enkele deelnemers die nog nooit een museum hadden bezocht bij verstomden. Volgende keer weer! Dank voor de heerlijke dag!... Sluiten
KBO afd. Wintelre uit WINTELRE schreef op 16/05/2023 om 12:19
Op 6 februari bezochten we de Hermitage in Amsterdam. En ook al zijn we geen zogenaamde Kunstfreaks, toch hebben we met eerbied en bewondering naar meesterwerken gekeken en geluisterd naar prachtige verhalen uit de kunstgeschiedenis.
Op 6 februari bezochten we de Hermitage in Amsterdam. En ook al zijn we geen zogenaamde Kunstfreaks, toch hebben we met eerbied en bewondering naar meesterwerken gekeken en geluisterd naar prachtige verhalen uit de kunstgeschiedenis.... Sluiten
Zonnebloem afdeling Renscherwoude uit Scherpenzeel schreef op 05/05/2023 om 08:20
We hebben enorm genoten allemaal, vrijdag 28 april 2023, met de Museum Plus Bus naar het Van Gogh Museum geweest in Amsterdam. Doordat de reis goed verliep waren we wat te vroeg in Amsterdam. Maar onze geweldige chauffeur Jorine heeft ons verrast met een rondrit langs bekende en mooie gebouwen in Amsterdam, prachtig.
We hebben enorm genoten allemaal, vrijdag 28 april 2023, met de Museum Plus Bus naar het Van Gogh Museum geweest in Amsterdam.
Doordat de reis goed verliep waren we wat te vroeg in Amsterdam. Maar onze geweldige chauffeur Jorine heeft ons verrast met een rondrit langs bekende en mooie gebouwen in Amsterdam, prachtig.... Sluiten
Redactie 'de Akerendammer' uit Beverwijk schreef op 04/05/2023 om 09:43
Overname uit huisblad; de Akerendammer, een uitgave van wooncomplex Nieuw Akerendam, Beverwijk. Met de Museum Plus Bus naar Ljouwert. Op donderdagmorgen 26 januari vertrokken we rond 9.00 uur vanaf Nieuw Akerendam richting Friesland. Een groep van ongeveer 40 bewoners had zich opgegeven voor dit culturele uitstapje naar het Fries Museum in Leeuwarden. Chauffeur Frits stelde zich aan ons voor. Hij heette ons welkom aan boord van de Museum Plus Bus; een initiatief voor ouderen, mogelijk gemaakt door 14 musea in Nederland en de VriendenLoterij. Wij, de museumbezoekers, betalen alleen voor de lunch. Een bleek zonnetje begeleidde ons door de vlakke polders van Noord-Holland naar de Afsluitdijk. De werkzaamheden daar hinderden ons nauwelijks. Na 90 jaar is de dijk toe aan renovatie; er worden bruggen vervangen, het dijklichaam versterkt met 75.000 betonblokken, er komen nieuwe spuisluizen en een nieuwe keersluis. Er wordt zelfs een vismigratierivier aangelegd, zodat vissen van zout- naar zoetwater kunnen zwemmen; veel vissen schijnen dat nodig te hebben voor hun groei en ontwikkeling. Chauffeur Frits mijmerde over de gedachten van Cornelis Lely; deze kijkt nu, staande op de dijk, uit over tientallen hijskranen, draglines en graafmachines in alle soorten en maten. In zijn tijd werd bijna al het... Lees meer
Overname uit huisblad; de Akerendammer, een uitgave van wooncomplex Nieuw Akerendam, Beverwijk.

Met de Museum Plus Bus naar Ljouwert.

Op donderdagmorgen 26 januari vertrokken we rond 9.00 uur vanaf Nieuw Akerendam richting Friesland. Een groep van ongeveer 40 bewoners had zich opgegeven voor dit culturele uitstapje naar het Fries Museum in Leeuwarden.

Chauffeur Frits stelde zich aan ons voor. Hij heette ons welkom aan boord van de Museum Plus Bus; een initiatief voor ouderen, mogelijk gemaakt door 14 musea in Nederland en de VriendenLoterij. Wij, de museumbezoekers, betalen alleen voor de lunch.
Een bleek zonnetje begeleidde ons door de vlakke polders van Noord-Holland naar de Afsluitdijk. De werkzaamheden daar hinderden ons nauwelijks. Na 90 jaar is de dijk toe aan renovatie; er worden bruggen vervangen, het dijklichaam versterkt met 75.000 betonblokken, er komen nieuwe spuisluizen en een nieuwe keersluis. Er wordt zelfs een vismigratierivier aangelegd, zodat vissen van zout- naar zoetwater kunnen zwemmen; veel vissen schijnen dat nodig te hebben voor hun groei en ontwikkeling.

Chauffeur Frits mijmerde over de gedachten van Cornelis Lely; deze kijkt nu, staande op de dijk, uit over tientallen hijskranen, draglines en graafmachines in alle soorten en maten. In zijn tijd werd bijna al het werk met de hand verricht!

We genieten nog even van het glinsterende IJsselmeer voordat we Friesland binnen rijden. Zo’n busreis geeft ook een beetje een schoolreisjes-gevoel; waar gaan we naar toe, hoe ziet het er uit en is er koffie als we aankomen? Ja, heerlijk, eerst koffie en dan de rondleiding.

De gids nam ons mee door de tijdelijke tentoonstelling ‘Vrijheid, Vetes, Vagevuur’, de middeleeuwen in het Noorden. Het Friesland van toen, Tota Frisia, strekte zich uit vanaf de huidige provincie tot aan de Wezer in Noord-Duitsland.

Vrije Friezen, met eigen rechters, taal, muntstelsel en gebruiken. Archeologische vondsten bevestigden de rijkdom van de Vrije Friezen, zij tooiden zich in rijke gewaden met fonkelende juwelen. Destijds een Friesland bomvol machtige kerken en kloosters. Dan is ook sprake van een gewelddadige vete-maatschappij en een verwoestende pestpandemie.
Het is het verhaal van Friesland uit de jaren 1000 tot 1560. Na de smakelijke lunch was er nog even tijd om rond te lopen. Sommigen bezochten de museumwinkel, anderen liepen liever even de winkelstraten in. “Je zal nog maar om een halfje bruin verlegen zitten.”

Voldaan nam ik weer plaats naast Riet, m’n busmaatje vandaag. Graag tot een volgende keer.... Sluiten
Marjolein van der Louw uit Hoofddorp schreef op 23/04/2023 om 21:40
Onze afdeling van de Zonnebloem uit Hoofddorp is maandag 17 april met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum geweest. Onder leiding van onze gastheer Peter hebben wij een heerlijke en voortreffelijke georganiseerde dag mogen beleven rond en in het museum. Onze gasten en vrijwilligers hebben ervan genoten. Dank jullie wel, toppers zijn jullie!!
Onze afdeling van de Zonnebloem uit Hoofddorp is maandag 17 april met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum geweest. Onder leiding van onze gastheer Peter hebben wij een heerlijke en voortreffelijke georganiseerde dag mogen beleven rond en in het museum. Onze gasten en vrijwilligers hebben ervan genoten. Dank jullie wel, toppers zijn jullie!!... Sluiten
Jan Bosman uit Rhenen schreef op 07/04/2023 om 10:58
3 april was een bijzondere dag voor KBO-Veenendaal. De eerste verrassing was de chauffeur Jorine. Ze belde vanuit de bus om enige vertraging te melden, maar dat viel uiteindelijk mee. Precies op tijd vertrokken we naar Amsterdam alwaar we door het vlotte verkeer zelf iets te vroeg aankwamen. Jorine verraste ons met een ritje langs highlights van Amsterdam en vertelde als een volleerde stadsgids. Het is een plezier om haar gast te zijn in de bus. Applaus! Hermitage had de Hollandse Meesters. Zeer interessant. De gids in ons groepje vertelde hoe de werken vaak naast de getoonde afbeelding een extra suggestie voorstellen of soms zelf twee verdiepingen hebben. Zo zie je dat wij leken eigenlijk de taal van schilderijen niet zonder hulp kunnen verstaan. Compliment en dank aan allen die deze bijzondere en zonnige dag mogelijk maakten.
3 april was een bijzondere dag voor KBO-Veenendaal. De eerste verrassing was de chauffeur Jorine. Ze belde vanuit de bus om enige vertraging te melden, maar dat viel uiteindelijk mee. Precies op tijd vertrokken we naar Amsterdam alwaar we door het vlotte verkeer zelf iets te vroeg aankwamen. Jorine verraste ons met een ritje langs highlights van Amsterdam en vertelde als een volleerde stadsgids. Het is een plezier om haar gast te zijn in de bus. Applaus!
Hermitage had de Hollandse Meesters. Zeer interessant. De gids in ons groepje vertelde hoe de werken vaak naast de getoonde afbeelding een extra suggestie voorstellen of soms zelf twee verdiepingen hebben. Zo zie je dat wij leken eigenlijk de taal van schilderijen niet zonder hulp kunnen verstaan. Compliment en dank aan allen die deze bijzondere en zonnige dag mogelijk maakten.... Sluiten
Josy Ruijs uit KBO Eersel schreef op 22/03/2023 om 18:24
Het was een prachtig uitstapje: op 2 maart met een volle Museum Plus Bus naar het mooie Cobra Museum in Amstelveen, gesponsord door de Vriendenloterij. Prima verzorgd met een superchauffeur Jorine: haalde een rolstoeler thuis op, zette twee rolstoelen vast IN de bus (was niet afgesproken), bracht twee mensen na een alarmerend telefoontje terug naar het Kerkplein (we waren bijna Eersel uit), omzeilde de file via Tilburg en zorgde voor een mooie groepsfoto bij de bus ! Gastheer Peter en drie kundige gidsen in het Cobra Museum: goed geregeld. En de zon scheen!
Het was een prachtig uitstapje: op 2 maart met een volle Museum Plus Bus naar het mooie Cobra Museum in Amstelveen, gesponsord door de Vriendenloterij. Prima verzorgd met een superchauffeur Jorine: haalde een rolstoeler thuis op, zette twee rolstoelen vast IN de bus (was niet afgesproken), bracht twee mensen na een alarmerend telefoontje terug naar het Kerkplein (we waren bijna Eersel uit), omzeilde de file via Tilburg en zorgde voor een mooie groepsfoto bij de bus ! Gastheer Peter en drie kundige gidsen in het Cobra Museum: goed geregeld. En de zon scheen!... Sluiten
Mevr. Mia Barnes , Namens KBO Well (L) uit Well schreef op 20/03/2023 om 12:36
Op vrijdag 3 maart zijn we met 43 personen van KBO Well (L) naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch geweest. Bij het instappen werden we vriendelijk ontvangen door onze chauffeur Jorine . Zij heeft ons via een mooie route naar Den Bosch gebracht . Daar werden we ontvangen door onze gastvrouw Josee, die ons heeft begeleid naar het museum en de dag heeft uitgelegd . Na koffie of thee met een Bossche bol werden we verdeeld in 3 groepen voor een rondleiding door het museum. Fantastisch ! Daarna hebben we genoten van een heerlijke, goed verzorgde lunch en kon iedereen nog een uurtje zelf rond kijken. Natuurlijk werden vooral de werken van Vincent van Gogh goed bekeken . Rond 15.30 u vertrokken we weer richting de bus en ruim een uur later waren we weer in Well. iedereen heeft van deze dag genoten ! Met dank aan onze Chauffeur Jorine!, Maar ook de organisatie van de museumplus bus en de vriendenloterij waardoor deze mooie dag mogelijk was Namens KBO Well Mia Barnes
Op vrijdag 3 maart zijn we met 43 personen van KBO Well (L) naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch geweest.
Bij het instappen werden we vriendelijk ontvangen door onze chauffeur Jorine . Zij heeft ons via een mooie route naar Den Bosch gebracht . Daar werden we ontvangen door onze gastvrouw Josee, die ons heeft begeleid naar het museum en de dag heeft uitgelegd .
Na koffie of thee met een Bossche bol werden we verdeeld in 3 groepen voor een rondleiding door het museum. Fantastisch !
Daarna hebben we genoten van een heerlijke, goed verzorgde lunch en kon iedereen nog een uurtje zelf rond kijken. Natuurlijk werden vooral de werken van Vincent van Gogh goed bekeken .
Rond 15.30 u vertrokken we weer richting de bus en ruim een uur later waren we weer in Well.
iedereen heeft van deze dag genoten !
Met dank aan onze Chauffeur Jorine!, Maar ook de organisatie van de museumplus bus en de vriendenloterij waardoor deze mooie dag mogelijk was
Namens KBO Well Mia Barnes... Sluiten
Lambertina en Annejet uit Balk schreef op 14/03/2023 om 12:11
Onze bewoners van Talma Hiem in Balk genieten nog steeds na van het dagje Fries Museum met de Museum Plus Bus! We krijgen overduidelijke hints om vooral nog eens op deze manier er met elkaar op uit te gaan; dit smaakt naar meer. De professionele prettige manier waarop de bewoners de bus in werden geholpen, de ontvangst en de rondleidingen in het museum waren met zorg uitgevoerd. Namens de deelnemers onwijs bedankt!
Onze bewoners van Talma Hiem in Balk genieten nog steeds na van het dagje Fries Museum met de Museum Plus Bus! We krijgen overduidelijke hints om vooral nog eens op deze manier er met elkaar op uit te gaan; dit smaakt naar meer. De professionele prettige manier waarop de bewoners de bus in werden geholpen, de ontvangst en de rondleidingen in het museum waren met zorg uitgevoerd. Namens de deelnemers onwijs bedankt!... Sluiten
Tonnie Zandbergen uit Emmen schreef op 14/03/2023 om 09:18
Wat een geweldig uitje was de busreis naar het Drents Museum, mogelijk gemaakt door de Museum Plus Bus. Alles was perfect geregeld: van een mooie bus, een geweldige chauffeur (Jorine), een fijne rustige rit, hartelijke ontvangst door onze begeleidster; Diana in het museum, een lekker kopje koffie, een heerlijke lunch en tot slot een geweldig mooie rondleiding met twee gidsen door de tentoonstelling over Pompeï. Namens alle gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling De Rietlanden Emmen, heel erg bedankt voor de mogelijkheid die werd geboden om deze tentoonstelling te bezoeken. Het was perfect! Dit vergeten we niet gauw ........ !!!!
Wat een geweldig uitje was de busreis naar het Drents Museum, mogelijk gemaakt door de Museum Plus Bus.

Alles was perfect geregeld: van een mooie bus, een geweldige chauffeur (Jorine), een fijne rustige rit, hartelijke ontvangst door onze begeleidster; Diana in het museum, een lekker kopje koffie, een heerlijke lunch en tot slot een geweldig mooie rondleiding met twee gidsen door de tentoonstelling over Pompeï.

Namens alle gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling De Rietlanden Emmen, heel erg bedankt voor de mogelijkheid die werd geboden om deze tentoonstelling te bezoeken.

Het was perfect!

Dit vergeten we niet gauw ........ !!!!... Sluiten
Janna Jellema-Visser uit Emmeloord schreef op 11/03/2023 om 19:36
Op 8 maart 2023 waren wij als leden van PCOB Noordoostpolder uitgenodigd om met de Museum Plus Bus van de Vriendenloterij naar het Fries Museum te gaan. Met 44 leden vertrokken we om 10.00 uur eerst door de licht besneeuwde polder richting Leeuwarden. Onze buschauffeur Jorine vertelde op boeiende en soms humoristische manier over het ontstaan van de Museum Plus Bus en dat wij dankzij de Vriendenloterij hier aan deel konden nemen. Ca. 11.00 uur stopte( rolde volgens Jorine) de bus bijna bij de ingang bij het Fries Museum. We werden hartelijk welkom geheten door de gastvrouw van het museum en werden getrakteerd op een kop koffie/thee. Om 12.15 u stonden 3 gidsen klaar om ons in 3 groepen een rondleiding te geven in het museum. Onze groep ging naar de tweede verdieping waar het Fries Verzetsmuseum is. Onze gids (van geboorte Duitse) vertelde ons op indrukwekkende manier over het verzet van de Friezen. Het was voor ons als senioren, en vooral de 80-plussers, herkenbaar wat er in de oorlogsjaren allemaal heeft plaats gevonden. Nieuw was de huiskamer; sinds kort gerealiseerd in het museum. Een aandenken aan een vakantieverblijf op Ameland voor vrouwen/moeders en kinderen waarvan de vader was gesneuveld... Lees meer
Op 8 maart 2023 waren wij als leden van PCOB Noordoostpolder uitgenodigd om met de Museum Plus Bus van de Vriendenloterij naar het Fries Museum te gaan. Met 44 leden vertrokken we om 10.00 uur eerst door de licht besneeuwde polder richting Leeuwarden.
Onze buschauffeur Jorine vertelde op boeiende en soms humoristische manier over het ontstaan van de Museum Plus Bus en dat wij dankzij de Vriendenloterij hier aan deel konden nemen.
Ca. 11.00 uur stopte( rolde volgens Jorine) de bus bijna bij de ingang bij het Fries Museum. We werden hartelijk welkom geheten door de gastvrouw van het museum en werden getrakteerd op een kop koffie/thee. Om 12.15 u stonden 3 gidsen klaar om ons in 3 groepen een rondleiding te geven in het museum. Onze groep ging naar de tweede verdieping waar het Fries Verzetsmuseum is. Onze gids (van geboorte Duitse) vertelde ons op indrukwekkende manier over het verzet van de Friezen. Het was voor ons als senioren, en vooral de 80-plussers, herkenbaar wat er in de oorlogsjaren allemaal heeft plaats gevonden.
Nieuw was de huiskamer; sinds kort gerealiseerd in het museum. Een aandenken aan een vakantieverblijf op Ameland voor vrouwen/moeders en kinderen waarvan de vader was gesneuveld om hen een onbezorgde vakantie te geven na hun oorlog- ervaringen. Vervolgens liet de gids ons de Hindelooper kamer zien waarin veel prachtige beschilderde voorwerpen in staan waarvan sommige niet eens uit Hindeloopen komen maar uit andere plaatsen, zelfs uit China. Maar wel mooi om te zien en het verhaal erbij was interessant. de tijd van de rondleiding zat er op en gingen we naar het restaurant voor de lunch die heerlijk smaakte. Na de lunch kreeg iedereen nog een uurtje de tijd om op eigen gelegenheid het museum te bekijken.
Om 15.15 uur stapten we weer in de bus om richting huis te gaan. Ook nu weer een plezierige reis waar iedereen kon napraten over hun belevenissen in het museum. Om 16.30 uur kwamen we weer veilig aan in Emmeloord na een zeer geslaagde, gezellige dag met de Museum Plus Bus. Zeker voor herhaling vatbaar mede dankzij de goede buschauffeur Jorine die ons op deze dag voortreffelijk heeft begeleidt. Graag tot een volgende keer!!... Sluiten
Marije Jansen uit Veldhoven schreef op 05/03/2023 om 20:56
Met de Museum Plus Bus van de Vriendenloterij op maandag 27 februari 2023 naar het Rijksmuseum in Amsterdam Onze chauffeuse, Jorine, haalt ons op, 45 leden van de PVGE Veldhoven. Na het inladen van de hulpmiddelen en het instapoen van de deelnemers vertrekken we richting Amsterdam. Onderweg krijgen we uitleg. Wist u dat de snelweg A2 een bijnaam heeft? Trekvogelweg. In de geluidsschermen aan beide kanten van de snelweg zijn vogels te herkennen, naar een grafisch ontwerp van Escher. In Amsterdam krijgen we een rondje sightseeing van Jorine. Ze kent Amsterdam heel goed en verteld veel over de gebouwen waar we langs komen met informatie over wat het was, wat het nu is en wie de ontwerper was. Zo komen we langs het Amstelstation, ontworpen door Berlage en we gaan over de Berlagebrug. Een wit torentje op een gebouw langs de route was ooit het stadhuis van Nieuwer Amstel. En nog zo veel meer weetjes. Heel informatief. In de parkeergarage worden we opgewacht door Jacob. Hij begeleidt ons vandaag naar het restaurant en daarna naar het museum. We gebruiken de lunch in brasserie Zuiderbad. Een rare naam voor een restaurant. Er zit nog steeds een zwembad in, vandaar de naam.... Lees meer
Met de Museum Plus Bus van de Vriendenloterij op maandag 27 februari 2023 naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Onze chauffeuse, Jorine, haalt ons op, 45 leden van de PVGE Veldhoven.
Na het inladen van de hulpmiddelen en het instapoen van de deelnemers vertrekken we richting Amsterdam. Onderweg krijgen we uitleg. Wist u dat de snelweg A2 een bijnaam heeft? Trekvogelweg. In de geluidsschermen aan beide kanten van de snelweg zijn vogels te herkennen, naar een grafisch ontwerp van Escher.
In Amsterdam krijgen we een rondje sightseeing van Jorine. Ze kent Amsterdam heel goed en verteld veel over de gebouwen waar we langs komen met informatie over wat het was, wat het nu is en wie de ontwerper was. Zo komen we langs het Amstelstation, ontworpen door Berlage en we gaan over de Berlagebrug. Een wit torentje op een gebouw langs de route was ooit het stadhuis van Nieuwer Amstel. En nog zo veel meer weetjes. Heel informatief.
In de parkeergarage worden we opgewacht door Jacob. Hij begeleidt ons vandaag naar het restaurant en daarna naar het museum.
We gebruiken de lunch in brasserie Zuiderbad. Een rare naam voor een restaurant. Er zit nog steeds een zwembad in, vandaar de naam.
Daarna wandelen we naar het museum. We worden door 3 gidsen rondgeleid door de 17de eeuw. Wat kunnen ze goed vertellen. Je ziet op schilderijen dingen die niet eerder zijn opgevallen. We krijgen uitleg, wie ze waarom geschilderd heeft en ook de vele symboliek die er in verwerkt is.
Na de rondleiding hebben we nog een uurtje om zelf rond te kijken in het museum. Ieder gaat zijn weg. De meeste deelnemers gaan nog even naar de museumwinkel voor een aandenken van de dag. Dan is het weer verzamelen in de hal en op weg naar de bus die ons terugbrengt naar Veldhoven.
Het was een boeiende, leerzame, gezellige dag.
Veel dank van al onze deelnemers, ze vonden het geweldig!
Marije Jansen... Sluiten
Gerard nibbelke uit Veldhoven schreef op 28/02/2023 om 19:18
Op 27 februari zijn wij met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum geweest. Het was een heerlijke reis in alle opzichten. Een heel positieve en gastvrije chauffeur en met de gids in het museum troffen we het ook. We hopen nog wel een keer gebruik te kunnen maken van dit fantastisch initiatief. Hulde!
Op 27 februari zijn wij met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum geweest. Het was een heerlijke reis in alle opzichten. Een heel positieve en gastvrije chauffeur en met de gids in het museum troffen we het ook. We hopen nog wel een keer gebruik te kunnen maken van dit fantastisch initiatief. Hulde!... Sluiten
Zonnebloem Erp-Keldonk-Boerdonk uit Erp schreef op 10/02/2023 om 18:27
De Zonnebloem op reis naar Amstelveen Op dinsdag 7 februari ging de Zonnebloemafdeling Erp-Keldonk-Boerdonk met 29 personen, met de Museum Plus Bus naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. De Cobra-groep was van 1948 tot 1951 een generatie jonge kunstenaars die met nieuwe vormen experimenteerden in de schilderkunst. Dit museumbezoek is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. De bus vertrok om 9.30 uur vanaf het Hertog Janplein, onderweg vertelde de buschauffeur Jorine nog over de Museum Plus Bus en verder had zij nog leuke wetenswaardigheden over de A2, de trekvogelroute. Bij aankomst werden wij ontvangen door gastvrouw Carla, waarna we met koffie/thee en een heerlijke huisgemaakte brownie werden verwelkomd. We werden door drie gidsen opgehaald, en kregen een rondleiding met uitleg door het museum. Er waren meerdere tentoonstellingen te zien van kunstenaars, Deense moderne kunst, Zuid-Afrikaanse en Deense beeldhouwwerken, schilderijen en sculpturen, en ook heel bijzonder om te zien waren de ruim 70 schilderijen, tekeningen en sculpturen van de kunstenaar Ovartaci. Na de lunch had iedereen nog de gelegenheid tot zelfstandig rondkijken en vertrokken we weer om 15.00 uur met de terugreis naar Erp, waar we gezellig samen de dag hebben afgesloten met friet en een snack bij... Lees meer
De Zonnebloem op reis naar Amstelveen

Op dinsdag 7 februari ging de Zonnebloemafdeling Erp-Keldonk-Boerdonk met 29 personen, met de Museum Plus Bus naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. De Cobra-groep was van 1948 tot 1951 een generatie jonge kunstenaars die met nieuwe vormen experimenteerden in de schilderkunst.
Dit museumbezoek is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. De bus vertrok om 9.30 uur vanaf het Hertog Janplein, onderweg vertelde de buschauffeur Jorine nog over de Museum Plus Bus en verder had zij nog leuke wetenswaardigheden over de A2, de trekvogelroute. Bij aankomst werden wij ontvangen door gastvrouw Carla, waarna we met koffie/thee en een heerlijke huisgemaakte brownie werden verwelkomd.
We werden door drie gidsen opgehaald, en kregen een rondleiding met uitleg door het museum. Er waren meerdere tentoonstellingen te zien van kunstenaars, Deense moderne kunst, Zuid-Afrikaanse en Deense beeldhouwwerken, schilderijen en sculpturen, en ook heel bijzonder om te zien waren de ruim 70 schilderijen, tekeningen en sculpturen van de kunstenaar Ovartaci. Na de lunch had iedereen nog de gelegenheid tot zelfstandig rondkijken en vertrokken we weer om 15.00 uur met de terugreis naar Erp, waar we gezellig samen de dag hebben afgesloten met friet en een snack bij Van Haandel.... Sluiten
Commissie Reizen van KBO Den Helder uit Den Helder schreef op 27/01/2023 om 10:19
Op vrijdag 23 januari vertrok om 09.45 uur de Museum Plus Bus met 45 leden van KBO Den Helder naar het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het was een koude dag en in de omgeving van Amsterdam, viel er zelfs sneeuw en werd het een witte wereld. Onze chauffeur Frits vertelde onderweg leuke informatie en het was weer heel gezellig in de bus. Na de bus geparkeerd te hebben in de ondergrondse parkeergarage gingen we op weg naar het Zuiderbad. Daar wachtten de gastheren en gastvrouwen van een klein maar voortreffelijk restaurantje op ons met een voortreffelijk verzorgde lunch. Een korte wandeling voor een frisse neus bracht ons bij het Van Goghmuseum. Vier rondleiders vertelden met veel passie en enthousiasme over het leven en de schilderijen van Vincent van Gogh. Ze beantwoorden vragen en er was een leuke interactie tussen de rondleiders en onze deelnemers. Tegen vier uur reden we weer naar Den Helder na een fantastische dag. Met dank aan Frits voor de veilige en mooie reis, dank aan Valeria voor de perfecte begeleiding en heel veel dank aan de Museum Plus Bus en de VriendenLoterij. Elke twee jaar hopen onze leden weer een dagje mee te mogen met... Lees meer
Op vrijdag 23 januari vertrok om 09.45 uur de Museum Plus Bus met 45 leden van KBO Den Helder naar het Van Gogh Museum in Amsterdam.
Het was een koude dag en in de omgeving van Amsterdam, viel er zelfs sneeuw en werd het een witte wereld. Onze chauffeur Frits vertelde onderweg leuke informatie en het was weer heel gezellig in de bus. Na de bus geparkeerd te hebben in de ondergrondse parkeergarage gingen we op weg naar het Zuiderbad. Daar wachtten de gastheren en gastvrouwen van een klein maar voortreffelijk restaurantje op ons met een voortreffelijk verzorgde lunch. Een korte wandeling voor een frisse neus bracht ons bij het Van Goghmuseum.
Vier rondleiders vertelden met veel passie en enthousiasme over het leven en de schilderijen van Vincent van Gogh. Ze beantwoorden vragen en er was een leuke interactie tussen de rondleiders en onze deelnemers. Tegen vier uur reden we weer naar Den Helder na een fantastische dag.
Met dank aan Frits voor de veilige en mooie reis, dank aan Valeria voor de perfecte begeleiding en heel veel dank aan de Museum Plus Bus en de VriendenLoterij. Elke twee jaar hopen onze leden weer een dagje mee te mogen met de Museum Plus Bus, wat een prachtig initiatief. Dank, dank, dank... Sluiten
Schuilenburg Raalte uit Raalte schreef op 29/11/2022 om 13:23
Gisteren een geweldige dag gehad in Amsterdam! Met 35 personen vanuit Raalte (OV) voor de derde keer op stap geweest met de Museumplus bus. Altijd goed verzorgd. Super fijne buschauffeuse Jorine die de doelgroep goed aanvoelde en leuke weetjes vertelde onderweg. Ook de gastheer Jacob en de dames van de rondleiding in het Rijksmuseum deden het geweldig. De bewoners en vrijwilligers hebben echt genoten. Dank daarvoor!!
Gisteren een geweldige dag gehad in Amsterdam! Met 35 personen vanuit Raalte (OV) voor de derde keer op stap geweest met de Museumplus bus. Altijd goed verzorgd. Super fijne buschauffeuse Jorine die de doelgroep goed aanvoelde en leuke weetjes vertelde onderweg. Ook de gastheer Jacob en de dames van de rondleiding in het Rijksmuseum deden het geweldig. De bewoners en vrijwilligers hebben echt genoten. Dank daarvoor!!... Sluiten
Katholieke Seniorenbond uit Holtum schreef op 09/11/2022 om 15:34
Op 1 november jl. bezoek aan het Noord-Brabants te Den Bosch: Onze leden waren na afloop zeer enthousiast: super chauffeuse, super ontvangst door gastvrouw José, super ontvangst in museum met koffie / thee met Bossche bol, de rondleiding in het museum werd zeer gewaardeerd, daarna samen gezellig goede lunch gehad. De meesten vonden dat de tijd na de lunch helaas te kort was om nog veel meer te bekijken in dit mooie museum
Op 1 november jl. bezoek aan het Noord-Brabants te Den Bosch:
Onze leden waren na afloop zeer enthousiast: super chauffeuse, super ontvangst door gastvrouw José, super ontvangst in museum met koffie / thee met Bossche bol, de rondleiding in het museum werd zeer gewaardeerd, daarna samen gezellig goede lunch gehad.
De meesten vonden dat de tijd na de lunch helaas te kort was om nog veel meer te bekijken in dit mooie museum... Sluiten
Rob uit Ravenstein schreef op 03/10/2022 om 20:42
Vandaag, 3 oktober 2033 met chauffeur Frits … en niet alleen chauffeur maar ook een fantastische gastheer een gezellige dagtocht mogen maken maar het van Gogh museum. Niet alleen de Stichting Museumbus willen bedanken maar ook de Vriendenloterij, die deze dag mogelijk mede mogelijk heeft gemaakt! Ik denk dat ik mede de vele KBO leden uit Ravenstein mag zeggen: dank, dank en nogmaals dank!
Vandaag, 3 oktober 2033 met chauffeur Frits … en niet alleen chauffeur maar ook een fantastische gastheer een gezellige dagtocht mogen maken maar het van Gogh museum.
Niet alleen de Stichting Museumbus willen bedanken maar ook de Vriendenloterij, die deze dag mogelijk mede mogelijk heeft gemaakt!
Ik denk dat ik mede de vele KBO leden uit Ravenstein mag zeggen: dank, dank en nogmaals dank!... Sluiten
Joop van de Ven uit Tilburg schreef op 19/09/2022 om 15:15
Zonnebloemafdeling 't Zand-Wandelbos Vrijdag 16 september 2022 een bezoek gebracht aan het Van Gogh Museum. Het bezoek vond iedereen ontzettend leuk en interessant. Niet te vergeten de busrit. Een fantastische vrouw die ons onderweg veel interessante dingen over Amsterdam, maar ook over zaken die we onderweg tegenkwamen kon vertellen. Fantastische chauffeur. Dank
Zonnebloemafdeling 't Zand-Wandelbos
Vrijdag 16 september 2022 een bezoek gebracht aan het Van Gogh Museum.
Het bezoek vond iedereen ontzettend leuk en interessant.
Niet te vergeten de busrit.
Een fantastische vrouw die ons onderweg veel interessante dingen over Amsterdam, maar ook over zaken die we onderweg tegenkwamen kon vertellen. Fantastische chauffeur.
Dank... Sluiten
Patty Guffens uit St Michielsgestel schreef op 14/09/2022 om 11:13
Ik ben gisteren met de museumplusbus naar kunstmuseum in Den Haag geweest. Met de seniorengymclub. Het was een geweldige dag met onze bizondere chauffeur Yorine.Een geweldige chauffeur met veel humor,uitleg en prima rijkunst.Hulpvaardig In het museum werden we verwelkomt met gastvrouw en koffie met broodjes.Allemaal prima. Onze gids van museum was geweldig,zij genoot ook van ons enthousiasme. Dank voor deze mooie dag. Ik ga 1 oktober een aanmelding doen voor onze gasten van de Zonnebloem uit St Michielsfestel en hoop aan de beurt te kunnen komen. Geweldige uitstap voor ouderen en vooral mensen met een handicap. vriendelijke groet Patty Guffens Vriendelijke groet en succes met alles.
Ik ben gisteren met de museumplusbus naar kunstmuseum in Den Haag geweest.
Met de seniorengymclub.
Het was een geweldige dag met onze bizondere chauffeur Yorine.Een geweldige chauffeur met veel humor,uitleg en prima rijkunst.Hulpvaardig
In het museum werden we verwelkomt met gastvrouw en koffie met broodjes.Allemaal prima. Onze gids van museum was geweldig,zij genoot ook van ons enthousiasme.
Dank voor deze mooie dag.
Ik ga 1 oktober een aanmelding doen voor onze gasten van de Zonnebloem uit St Michielsfestel en hoop aan de beurt te kunnen komen.
Geweldige uitstap voor ouderen en vooral mensen met een handicap.
vriendelijke groet Patty Guffens
Vriendelijke groet en succes met alles.... Sluiten
Seniorenschool Heusden uit Gemeente Heusden schreef op 12/09/2022 om 21:43
12-9-2022 een fantastische dag beleefd met 45 senioren: geweldige chauffeur Jorine, die ons veel wist te vertellen, fijne gastheer Jacob, kennis gemaakt met Dieuwertje, lekker gegeten bij Zuiderbad bij Yanco, 3 goede gidsen gehad in het Van Goghmuseum! Het was een geslaagde culturele, educatieve, kunstzinnige, ontspannen en gezellige dag waarvan wij allen veel hebben genoten en dat alles ook nog eens zonovergoten! Seniorenschool Heusden zegt namens allen: Dank, dank, dank Museum Plus Bus en Vriendenloterij.
12-9-2022 een fantastische dag beleefd met 45 senioren: geweldige chauffeur Jorine, die ons veel wist te vertellen, fijne gastheer Jacob, kennis gemaakt met Dieuwertje, lekker gegeten bij Zuiderbad bij Yanco, 3 goede gidsen gehad in het Van Goghmuseum! Het was een geslaagde culturele, educatieve, kunstzinnige, ontspannen en gezellige dag waarvan wij allen veel hebben genoten en dat alles ook nog eens zonovergoten! Seniorenschool Heusden zegt namens allen: Dank, dank, dank Museum Plus Bus en Vriendenloterij.... Sluiten

 

anoniempje – Mill 9 maart 2020

Woensdag 4 maart
Een bedankje aan Sociom Zonnebloem KBO.
Voor de geweldige mooie maar vooral interessante reis ,
Naar het kunstmuseum in Den Haag .
Na een smaakvolle lunch, kregen we een gids mee om de kunst te bekijken,
van twee kunstenaars uit de oude tijd .
Breitner:1857-1923. Israels 1865-1934.
Geweldig museum met 160.000 kunstwerken.
Voor mij die met de kunstbus mee mocht een geweldige ervaring!
Het was prachtig en met de uitleg van de gids , super!!
Dank daarvoor !
Om 17.30 waren we weer in ons mooie Mill.
Dank zij de chauffeuse van de museum plus bus.
Een dankbaar KBO lid.


 Wim Slot – Eindhoven 6 maart 2020

Op vrijdag 6 maart 2020 zijn wij met 28 leden van de Reumavereniging Regio Eindhoven met de Museum Plus Bus naar het Kröller Muller Museum geweest. Helaas misten door ziekte ongeveer 14 deelnemers deze prachtige en leervolle trip. Met een vriendelijke en uitstekende chauffeur, een goede ontvangst en begeleiding vanuit de Museum Plus Bus, een goed restaurant en een prachtige museumcollectie kon onze dag niet meer stuk. Wij hebben ons meteen voorgenomen om ons zeker ook de komende keer in te schrijven. Dank organisatie van de Museum Plus Bus en uiteraard de Bankgiro Loterij voor deze aan ons geboden kans.


 Irene Vasterman – Nieuwerkerk aan den IJssel 2 maart 2020

KBO samen met PCOB met Museum Plus Bus naar het Zeeuws Museum

Dinsdag 18 februari 2020
Reeds vóór half tien meldden de eerste deelnemers aan het uitje met de Museum Plus Bus zich bij de Ontmoetingsruimte van de Sint Josephkerk voor een lekker kopje koffie. In een prima collegiale samenwerking bood de KBO de koffie en de PCOB de super verse stroopwafels aan. De organisatie – dank aan Michel en Yvonne – was er helemaal op ingesteld om 45 mensen binnen een kwartiertje van koffie te voorzien en iedereen op tijd in de bus te krijgen. Dat lukte en chauffeur Jorine Roelofs gaf de deelnemers een compliment.
Stipt om 10 uur vertrok de bus die werd uitgewuifd door een ‘uitzwaaicomité’. Pastor Joost de Lange had vóór het vertrek de micro¬foon gevat en het gemeng¬de gezel¬schap KBO-PCOB-leden een goede reis toegewenst. George Henkens – beoogd secreta¬ris van de KBO – was er ook en samen met Yvonne en Zita was het comité compleet om de museumgangers uit te zwaaien.
De reis verliep voorspoedig en – naar de gezellige geluiden te oordelen – met plezierige gesprekken. Het contact tussen de PCOB secretaris Truus Burger, die achter in de bus zat en KBO secretaris Irene Vasterman, die vóór in de bus zat verliep via WhatsApp. Daarin werd geseind dat er een jarige in ons midden was: mevrouw Kortlever was die dag 87 jaar geworden. Een goede reden om haar via de microfoon te feliciteren. De ‘hele bus’ zong het Lang zal zij leven en ook bus-chauffeur Jorine liet van zich horen.
In de bus werden er 3 kleuren MuseumPlusBus stickers uitgedeeld die de indeling in groepen voorbereidden voor de gidsen. Onderweg vertelde Jorine nog interessante wetenswaardig¬heden over de organisatie van de Museum Plus Bus. De uitjes worden mogelijk gemaakt door de Bankgiroloterij. Ze zijn 13 jaar geleden gestart, rijden 46 weken, 5 dagen in de week met 2 bussen. In 2018 is de oude bus ingeruild voor een bus met Euro-6-motor want anders mogen zij de steden niet in vanwege de milieu-zones. Nederland is voor de Museum Plus Bus ingedeeld in 5 zones; bezoekers die in het westen wonen gaan niet naar een museum in Groningen, maar over het land verspreid nemen 14 musea deel aan het bus programma. Ook de Vriendenloterij heeft de organisatie met een cheque gesteund om de mogelijkheid te scheppen dat Vier het Leven met een volle bus een museumreis kan maken.
De bus reed exact op tijd bij het Zeeuws Museum in Middelburg voor. Het museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg en is gevestigd in de Abdij van Middelburg.
Jorine had vooraf het programma verteld en wat men kon ver¬wachten. Bij binnen-komst kregen we direct koffie (of thee) met een koekje. Een half uurtje later gingen 3 groepen met 3 gidsen het museum in naar de derde etage waar vier belangrijke presentaties in zalen waren ten¬toon¬gesteld met o.a. ‘Dit is Zeeland’ en ‘De Gouden Eeuw’.
We kregen een goede en vaak gedetailleerde uitleg van de museumstukken die we zaal voor zaal konden bezichtigen.
Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur, maar velen waren het er over eens dat de wandtapijten bijzonder waren. De uitleg over de wereldberoem¬de geweven wandtapijten, die veelal zeeslagen uit¬beelden, was heel speciaal. Bijvoorbeeld, het grote wandtapijt van de Slag bij Rammekens 11-14 juni 1572 oogstte bewondering vooral om de wijze waarop dit en de andere gi¬gan¬tische tapijten tot stand waren gekomen: de tekeningen werden op karton getekend en deze kartonnen modellen werden door de ‘cartoonist’ in brede banen gesneden, zo breed als het weefge¬touw. Daar werden de kartons onder gelegd en de inslagdraden in de juiste kleur zorgden voor de tekening tussen de scheringdraden (schering en inslag).
De scheringdraden zijn draden die op een weeftoestel worden gespannen. Dat is de onder¬grond van het weefsel; de inslag is de draad waarmee je gaat weven.
De schilderijen en portretten uit de Gouden Eeuw toonden een periode van grote welvaart. Na de rondleiding werd de lunch genoten in het mu¬seumcafé op de begane grond.
Daarna kon men op eigen gelegenheid nog andere delen van het museum bekij¬ken of buiten de gebouwen van de Abdij bewonderen op deze zonnige dag.
Om half vier verzamelden we bij de bus en werden de rolstoel en rollators ingeladen en zocht ieder zijn en haar plaats weer op.
Het was aan de professionaliteit van Jorine te danken dat we door de binnenstad van Middelburg werden gelaveerd en schijnbaar zonder moeite de grote weg bereikten om de thuisreis aan te vangen. Om onze dankbaarheid aan de chauffeur te kunnen tonen, ging de ‘pet’ rond. Bij het binnenrijden van Nieuwerkerk bood Sjaak Zuidwijk – de voor deze reis gezamenlijke – penningmeester de opbrengst aan en de bus applaudisseerde voor deze ervaren chauffeur. Voor het gebruik van foto’s van deze dag vroeg Sjaak of er mensen waren die daar bezwaar tegen hadden; zij konden zich melden.
Ruim op tijd reden we voor bij de Sint Josephkerk.
Er waren veel dankbare reacties bij het uitstappen en zo ging iedereen met een blij en tevreden gevoel naar huis.
Wat een fijne samenwerking met de PCOB.
Dit is voor herhaling vatbaar.

Irene Vasterman
Secretaris KBO afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel


 Vrouwen van Nu – Buurmalsen 28 februari 2020

Vrouwen van Nu Buurmalsen-Tricht, willen jullie bedanken voor het mooie bezoek aan het Drents museum in Assen.
Wij als bestuur en leden hebben genoten van die dag.


 Mevrouw – Oss 24 februari 2020

Wat heb ik maandag genoten! Met een bus vol mensen en een zeer actieve, betrokken chauffeuse reden we naar de Hermitage in Amsterdam. Heel hartelijk dank voor uw initiatief.


 Mevrouw Hoogenboom – Roelofarendsveen 20 februari 2020

Wij willen jullie namens 40 dames bedanken voor de gezellige en
goede verzorgde dag met de Museum Plus Bus.
Er waren dames bij die dit een heel leuk uitje vonden omdat ze alleen maar
A.O.W hebben, en bijna geen pensioen hebben omdat ze vroeger
altijd op de kwekerij hebben gewerkt.
We hadden een mooie bus, een goede chauffeur,
Heel mooi museum, goede rondleiding, we hadden leuke gastheer in Den Bosch,
een mooie ruimte voor koffie/thee en lekkere Bossche Bol en een Prima lunch.


 Els Eijling – De Goorn 14 februari 2020

Uit met de ZONNEBLOEM.

Dinsdag 11 februari op pad met de Zonnebloem naar het Kunstmuseum in Den Haag.

Dit museum is gebouwd door Berlage en ziet er van buiten al prachtig uit door het speelse gebruik van de stenen.

Wij vertrokken dertig minuten later dan de bedoeling was maar daar had iedereen begrip voor na de uitleg van Jorien over afgesloten wegen wegens storm Ciara.

We boften enorm met onze kundige en vriendelijke chauffeur Jorien die over alles wat wij onderweg tegen kwamen iets wist te vertellen.

Aangekomen in Den Haag of zoals Jorien zei ‘De hofstad’, kregen wij een lekkere lunch met broodjes en koffie waarna de reis door het museum kon beginnen.

Helaas moest één van de deelneemsters, na een val met haar rollator naar de huisartsenpost voor controle.

Gelukkig is de Zonnebloem op alles voorbereid en werd dit zeer kundig en goed geregeld door de vrijwilligers die mee waren en de medewerkers van Museum Plus Bus en museum. De verwondingen vielen mee en na verzorging bij de huisartsenpost mocht mevrouw later op de dag weer met ons mee in de bus naar huis.

Voor de rondleiding werden we verdeeld in 3 groepen met een eigen gids.

Na het opzetten van de `oortjes’ kon de rondleiding beginnen.

We begonnen bij een prachtig schilderij van Isaac Israels geschilderd toen hij 18 jaar was en daarna een schilderij van Breitner, beide schilders behoren tot de belangrijkste kunstenaars van Nederland in de negentiende eeuw.

Tijdens de rondleiding zagen wij ook kleding uit de negentiende eeuw en konden wij het verschil in stijl zien tussen Breitner en Israels.

Verder hebben wij ook nog werk gezien van Vincent van Gogh en Jozef Israels, de vader van Isaac.

Na de rondleiding met de gids was er nog voldoende tijd om ook zelf even lekker rond te kijken in het museum of een kopje koffie te drinken.

Na een voorspoedige terugreis waren wij om 17.00 uur weer veilig terug bij de Rozenstaete.

Zonnebloem vrijwilligers en Museum Plus Bus, heel hartelijk bedankt voor een fijne en goed verzorgde dag.

Een deelneemster.


 Anders Schollevaar – Capelle Schollevaar 4 februari 2020

Namens onze gasten en het bestuur van Anders Ouder Worden Capelle Schollevaar wil ik de Museum Plus Bus
en Stichting Vier het Leven vriendelijk bedanken voor het gezellige en leerzame dagje uit afgelopen vrijdag naar
het Zeeuws Museum in Middelburg.
De dag was prima georganiseerd door een enthousiaste, behulpzame en vriendelijke chauffeur.
De begeleider in het museum deed zijn uiterste best en we hebben genoten van de verhalen en de kennis van de
zeer bekwame gidsen. Daardoor kwamen er tijdens de lunch weer interessante gesprekken op gang.
Hartelijk bedankt voor uw bemiddeling!


 KBO Dommelen – 9 januari 2020

Een met museumstickers volgeplakte Museumbus draait op donderdag 12 december om half negen ‘s morgens het Martinusplein op. De vergaarde KBO- leden stappen verwachtingsvol in. Op naar het Kröller-Müllermuseum op de Hoge Veluwe!
De chauffeur, Jorine, stelt zich voor. Ze legt uit dat naast sponsoring van kunst en cultuur in Nederland de BankGiro loterij jaarlijks met enkele bussen naar musea rijdt om voor mensen die niet meer zo capabel zijn, een visite aan een museum mogelijk te maken. En daarvan profiteert op deze zonnige dag de KBO-Dommelen!
Na een rustige rit arriveren we op het uitgestrekte landgoed van het museum en wijst Jorine ons op het door architect Berlage gebouwde Hubertusslot met de toren en de enorme vijver in de vorm van een zwaan. De statige Monsieur Jacques verwelkomt ons aan de ingang, waarna we via een lange oprijlaan in het museum arriveren en eerst de lunch gebruiken.

Ons gezelschap was in de bus al opgedeeld in drie groepen. En onder leiding van de per groep toegewezen gids bewogen we ons door het museum om de op een na grootste collectie werken van Vincent van Gogh ter wereld te bezichtigen met daarnaast nog menig schilderij van andere impressionisten als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.
Voor de gehele kunstverzameling, het levenswerk van Helene Kröller-Müller, werd in 1939 een schuilkelder gebouwd in een zandduin en in 1945, met behulp van Canadese soldaten weer
heringericht in het museum dat tijdens de oorlog dienst deed als hospitaal.
We bewonderden de werken van Vincent, waaronder de afbeelding van ‘La Berceuse’ van wie de leidster van onze groep op haar I-pad nog vijf door Vincent uitgevoerde voorstellingen toonde die in andere musea hangen en wees ons onder andere op het pointillisme (met minuscuul kleine stipjes) geschilderde werk van Seurat.

Teveel indrukken om er in een zo korte tijd alles in detail te kunnen bekijken, want we wilden ook nog naar de grootste beeldentuin van Europa met 160 sculpturen met o.a. werken van Rodin, Henri Moore, Barara Hepworth en we ontdekten zelfs een paviljoen van Gerrit Rietveld. Teveel om alles in zo’n korte tijd te bezichtigen, maar menigeen van ons gezelschap nam het voornemen om in de zomer hier terug te komen, gebruik te maken van de gratis fietsen en zich nog eens te verdiepen in deze schitterende kunstcollectie. Ook kun je, als je een computer bezit, eens rustig de sites van het Kröller-Müllermuseum bekijken om nog even na te genieten van dit museum dat schittert als een parel op de Veluwe!


 Miek van Antwerpen – Tilburg 14 december 2019

Op 13-12-2019 gingen wij met ons Kerkkoor naar het Rijksmuseum in Amsterdam.
De reis vanuit Tilburg met chauffeur Jorine in een zo goed als nieuwe bus is erg goed gegaan. Jorine is een perfecte en aardige chauffeur. Houd haar in ere.
Bij en in het Rijks was alles goed geregeld en in drie groepen kregen we een rondleiding langs de voornaamste topstukken.
Interessant was ook te zien hoe de restauratie van de Nachtwacht wordt gedaan. In het vrije uurtje gingen we nog naar de aparte Rembrandt/Velasques tentoonstelling. Ook erg interessant.
De lunch bij Brasserie Zuiderbad was goed verzorgd.
Voldaan gingen we weer richting Tilburg.
Hartelijk dank voor deze mooie dag en we hopen nog eens van de Museum Plus Bus gebruik te mogen maken.
Kerkkoor Goirke, Tilburg.


 PCOB – Krimpen a/d IJssel 2 december 2019

Met een volle bus naar het COBRA museum, het museum voor moderne kunst in Amstelveen

Het was een prachtige herfstdag met volop zon, toen ruim 30 leden van de PCOB-KBO zich rond de klok van 09.30 uur meldden bij het parkeerterrein. Naast deze groep voegde zich ook een groep deelnemers van de stichting VIER HET LEVEN bij de ‘onze’. Men had er allemaal zin in. Niet in het minst door het prachtige weer van deze dag en de mogelijkheid om toch nog even snel ‘de markt’ op te gaan voordat de Museum Plus Bus kwam voorgereden. Iedereen was ruim op tijd zodat we voor het afgesproken tijdstip van vertrek van 09.45 uur vertrokken. Met een enigszins gemengd gevoel ging ik deze dag op pad. Moderne kunst, wat ik moet ik mij daarbij voorstellen. COBRA…. ik had die naam in het verleden wel eens gelezen in de krant. Zwarte Cobra. Maar deze had meer te maken met een naam in de criminele sfeer. Cobra, ook de naam van een giftige slang die dodelijk kan zijn voor de mens. Kortom…… wat staat ons te wachten deze dag? De chauffeur die zich voorstelde als Ramon, had er deze dag duidelijk zin in. Al spoedig bleek dat Ramon een gedreven man was. Niet alleen in het besturen van de bus maar ook een man met veel historische kennis in huis. Want aangekomen in de buurt van de Haarlemmermeer werden we ‘bijgepraat’ over de drooglegging van deze polder. Over de aanleg van Schiphol. Ondertussen aangekomen bij luchthaven Schophol reden we met de touringcar naar het vliegveld en de verbazing van de deelnemers viel van hun gezichten af te lezen. We gingen toch naar het COBRA-museum? Ramon had er zin in vandaag en vanwege de tijd maakten we een ‘rondrit’ langs de vertrekhallen waarbij de groep gewezen werd op de vele vliegmaatschappijen die Schiphol aandoen. Diverse keuze’s werden voorgelegd als mogelijke vakantiebestemming! De reis wordt vervolgd via het Amsterdamse bos. Ook hierover wordt ons het nodige verteld. Alle deelnemers luisteren heel aandachtig naar wat ons allemaal wordt verteld deze morgen en voor we er erg in hebben worden we afgezet voor de deur van het museum. Menig deelnemer complimenteert de chauffeur met zijn (historische)kennis die hij vandaag met ons deelt. We worden aller hartelijkst ontvangen door Peter en we gaan eerst met elkaar aan de koffie/thee die voor ons gereed staat. De groep wordt vervolgens in 3 kleuren verdeeld. Ieder krijgt een mooie sticker aangereikt en voegt zich met zijn/haar ‘kleurgenoot’ bij de desbetreffende rondleidster. Ikzelf sta ingedeeld bij de ‘rode’ groep die vandaag wordt rondgeleid door Simone. Zij is afgestudeerd kunsthistorica en zal ons vanmorgen ‘meenemen’ in wat het museum ons te bieden heeft. En dat is veel zo zou blijken vandaag. Op de vraag van één van de deelnemers, wat we ons moeten voorstellen bij moderne kunst en COBRA in het bijzonder gaat zij met ons terug in de geschiedenis.
Het was 8 november 1948 toen 6 kunstenaars t.w. Asger Jorn (Denemarken), Joseph Noiret en Christian Dartremont (België), Karel Appel, Corneille en Constant (Nederland) in Parijs bijeenkwamen en een door henzelf opgestelde verklaring ondertekenden. Met het ondertekenen van dit manifest was de oprichting van LÍnternationale des artistes expérimenteaux (Internationale Experimentele Kunstenaars) een feit. Uit de naam, een verwijzing naar de Socialistische Internationale, spreekt de politieke motivatie van de kunstenaars.
Al snel kwam de beweging bekend te staan als COBRA, vernoemd naar het tijdschrift dat de kunstenaars gezamenlijk uitgaven. Cobra stond voor de eerste letters van de Franse woorden Copenhague, Bruxelles en Amsterdam, maar verwees ook naar het serpent. De slang. In de verklaring die de kunstenaars in Parijs ondertekenden valt te lezen dat zij zich uitspraken tégen een intellectuele benadering van kunst en vóór het principe van het doen. Het experimenteren met materialen, technieken en uitdrukkingsvormen stond centraal, maar ook samenwerking was essentieel.
De kunstenaars en dichters die bij Cobra betrokken waren, verzetten zich tegen nationalisme en de klassieke, burgerlijke traditie, Zij vonden elkaar in hun verlangen naar totale geestelijke en artistieke vrijheid. De kunstenaars lieten zich inspireren door kinder- en striptekeningen, prehistorische artefacten, niet-westerse kunst en uitingen van volkscultuur. De kunstvorm die de kunstenaars bepleitten was niet alleen bedoeld om kunstenaars van academische regels te bevrijden, maar ook de menselijke geest van passiviteit. Door het creatieve potentieel aan te boren zou de massa zich kunnen bevrijden van de heersende klasse.
De gezamenlijke ideeën van Cobra werden gepubliceerd in tijdschriften, waaronder het Cobra magazine. Ook vonden diverse tentoonstellingen plaats, zoals de legendarische, door controverse omgeven eerste groepsexpositie in het Stedelijk Museum Amsterdam ij 1949. Maar liefst 29 kunstenaars uit tien landen toonden hier hun werk. De bijdragen van al deze verschillende kunstenaars toonden de diversiteit en vitaliteit die Cobra zo kenmerken.
Ondanks dat Cobra slechts 1000 dagen bestond (1948-1951), behoort de internationale en revolutionaire kunstbeweging tot de canon van de Europrse kunstgeschiedenis. Ook na het uiteenvallen van de groep ging samenwerking en uitwisseling tussen diverse landen door. De nawerking van Cobra in de individuele carrières van kunstenaars en het Europese culturele veld mag niet worden onderschat. Zo waren Asger Jorn en Constant eind jaren 50 actief betrokken bij de oprichting van de beweging Situationniste Internationale (SI) die een aandeel had in de studentenopstanden van 1968 in Parijs.
Over de betekenis van Cobra heeft nooit eensgezindheid bestaan. Voor sommigen ligt de betekenis in de ontwikkeling van een bepaalde schilderkunstige stijl (de zgn. Cobra-taal), voor anderen in de intentie van absolute vrijheid. Voor weer anderen in de samenwerking tussen de leden onderling en de kruisbestuiving tussen dichters en schilders. Wellicht is het juist de dynamiek van de tegenstellingen en onenigheden tussen haar leden die het karakter van Cobra bepalen. In die zin is de betekenis van Cobra te vinden in de diversiteit en vitaliteit die dit opleverde.
In de collectiepresentatie wordt aandacht besteed aan de veelzijdigheid van Cobra: in kunstenaars en in disciplines. Er zijn schilderijen te zien, werk op papier, sculptuur en keramiek, maar ook textiel, gedichten, kunstpublicaties en tijdschriften.
Met deze informatie, ons aangereikt door Simone, lopen we over de bovenverdieping langs de verschillende kunstenaars die verbonden waren aan genoemde beweging en maken we nader kennis met de vrouwen die ook bij het werk van COBRA betrokken waren. Zowel als schilder als ook beeldhouwer enz. Aandachtig wordt naar Simone deze morgen geluisterd en krijgen we veel informatie aangereikt. Ongemerkt is het intussen ruim 13.00 uur geworden en krijgen we toch wel trek in de lunch die voor ons is klaargezet in de ‘eigen’ zaal! Na de lunch kunnen we op eigen gelegenheid het museum in. Simone wijst ons nog op de ‘uitwisselings expositie’ onder het thema: “Intens Mexico” die momenteel wordt gehouden in het museum.
We maken de afspraak dat we om 14.45 uur bij de ingang verzamelen. Ik werp nog even een blik in de winkel van het museum en zie dat menigeen nog een aandenken aan deze dag meeneemt naar huis waar men zich verder kan verdiepen in wat Cobra ons te zeggen en te bieden heeft. Voldaan stapt ieder om 15.00 uur in de bus. Er wordt gezellig met elkaar gekletst.
Even 16.30 uur rijden we de parkeerplaats op. De deelnemers houden zich allen aanbevolen voor een volgende reis. Vol informatie kom ik deze middag thuis en op de vraag van mijn vrouw: “en hoe was het vandaag” zeg ik dat ik met de aangereikte kennis veel meer te weten gekomen ben wat Moderne Kunst inhoudt en de COBRA in het bijzonder. Nou, dit was nu precies de bedoeling van deze dag. Naast gezelligheid en contacten met elkaar, openstaan voor informatie die ons leven ‘kunnen’ verrijken.


 Ouderenbond – IJmond 22 oktober 2019

Het is een mooie woensdagochtend als we verzamelen om, samen met dames van de groep “ Stichting Vier het Leven ”, een dagje mee te mogen met de Museum Plus Bus.
De heenreis gaat via een mooie route door de Wieringermeer en de chauffeur verteld ons interessante dingen langs de route. De bus stopt voor de deuren van het Fries Museum, dus kunnen we snel naar binnen, waar we koffie met appeltaart of Friese koek krijgen aangeboden. Dat smaakt wel na zo’n lange rit. We worden in 3 groepen verdeeld en krijgen elk een gids mee, waarmee we een uur door het museum rond lopen. Er is een expositie over Friesland. Hier zien we dat Friesland meer is dan skûtsjesilen, Elfstedentocht en uitgestrekte weilanden vol zwart bont vee. We zien ook een expositie van Eric Hove, ambachtelijk geproduceerde motorblokken. Elk onderdeel wordt met de hand nagemaakt en een tentoonstelling over het Fries verzet in de Tweede Wereldoorlog. We zien een verscheidenheid aan onderwerpen wat het bezoek aantrekkelijk maakt. Om 13.00 worden we voor de lunch verwacht die was voortreffelijk en smaakvol geserveerd. Hierna is iedereen in de gelegenheid om nog door het museum te lopen. Wat velen van ons toch nog deden, anderen liepen door de winkelruimte of dronken een extra kopje koffie.”


 Sociocom – Mill 17 oktober 2019

Een hoog gehalte aan rollators en rolstoelen bij City Resort in Mill waar de startplaats van de bus is. Chauffeur Henri stouwt ze met vaardige hand in de bus. De stemming zit er goed in en reisleidster Jeannette deelt met wat hulp “overlevingspakketten” uit die gretig worden uitgepakt. Een voorspoedige reis brengt ons bij de Museumfabriek die vlakbij het gebied staat waar op 13 mei 2000 de beruchte vuurwerkramp van Enschede plaatsvond.

Wij krijgen in twee groepen een rondleiding, de eerste rondleiding wordt gevolgd door een voortreffelijke lunch in het restaurant van het museum. Na de lunch volgt de tweede rondleiding. Wij zien een vitrinewand van 100 meter met knipmutsen en rariteiten, wij zien zout afkomstig uit de nog bestaande zouthuisjes in Enschede. Wij krijgen indrukwekkende demonstraties van nog werkende weefgetouwen, die theedoeken en mooie jacquard tafellakens afleveren, die door het museum in de winkel worden verkocht. Wij leren waar de termen “de vrouw deelt de lakens uit”, “een blauwtje lopen” en “schering en inslag” vandaan komen. Wij maken kennis met vlas en katoen en mogen voelen aan een nachthemd oftewel doodshemd. Wij zien een prachtig gevulde linnenkast en horen dat het linnengoed werd opgerold om geen vouwen te krijgen. Wij zien Boris de mammoet in stukken liggen, waarvan de botten in de Noordzee zijn gevonden.

Kortom, allemaal zeer interessant en boeiend. Het gemeentebestuur van Enschede heeft de grote voormalige textielfabriek omgetoverd en musea als natuurmuseum, textielmuseum, het Vandeise instituut en de oudheidkamer 20 gebundeld. Daardoor is dit een zeer boeiend geheel geworden en de moeite waard voor een reis naar Enschede.


 Joke Bach – IJsselstein 1 oktober 2019

Ik was gisteren mee met een vriendin naar het uitje van het Van Goghmuseum. Wat een geweldige dag! Alles prima georganiseerd: aardige vrijwilliger die ons ophaalde, geweldige vrouwelijke chauffeur die onderweg in Amsterdam heel veel vertelde over de gebouwen die we passeerden. Heerlijke lunch in het museum en daarna een fantastische rondleiding in het museum met een gids die heel veel wist te vertellen over Van Gogh. Zij leidde ons met verhalen en de schilderijen door het leven van Van Gogh. Zo heerlijk dat alles zo goed is geregeld. We hebben ervan genoten. We gaan binnenkort naar de St. Janskerk voor een “Ode aan Bach”. We verheugen ons er op. Heel veel dank en succes met uw fantastische werk. Hartelijke groet van ons.


 D.Smit – Nieuwegein 1 oktober 2019

We hadden een fijne dag met de bewoners van ‘De Dichter’ het bezoek aan het Van Gogh museum in Amsterdam, super chauffeur en heerlijke lunch.
Een gezellige dag, ook de rondrit als extra, bijzonder en zeer goede begeleiding.
Nieuwegein,30 september 2019


 Welzijn Kampen – Kampen 19 augustus 2019

Op 17 juli zijn wij met een leuke enthousiaste groep en reisleider vertrokken naar Het Museumfabriek in Enschede. Het was een mooie inspirerende dag en de groep heeft enorm genoten van het museum! Namens iedereen bedanken wij de Museum plus bus voor het realiseren en organiseren van deze dag!


 J.T. Waarden – Ravenstein 19 augustus 2019

Wat hebben we woensdag 14 augustus genoten. Gesponsord door de BankGiroloterij gingen we met de Museum Plus Bus en 45 personen van de Zonnebloem afd. Ravenstein e.o. op stap naar het Openluchtmuseum Arnhem. De weergoden waren ons goed gezind. Met de zon aan de blauwe hemel kon de dag al niet meer stuk. Onze chauffeur Henri had de organisatie van het in- en uitladen van rolstoelen en rollators en het in- en uitstappen van de gasten goed voor elkaar. Alles liep gesmeerd. Mede dankzij de medewerking van Barry van de Museum Plus Bus. Eenmaal in het museum werden we verwend met koffie en een goed stuk appeltaart. Daarna volgde de rondleiding in 3 groepen, waarna we vrije tijd hadden. Met dank aan de 3 gidsen die ons veel wisten te vertellen over het park. Rond de klok van 15.15 uur ging de bus weer richting Ravenstein. Met wat kunstwerk door Henri, werd de bus perfect geparkeerd op de Loswal. Wij danken de Museum Plus Bus, de BankGiroloterij en zeker Henri en Barry de 2 topkerels die alles goed op orde hadden.


 C. J. van Triet – WADDINXVEEN 22 juni 2019

Gisteren met de bus in Den Haag geweest. Heel goed verzorgd, we kregen een mooie rondrit door de stad voordat we naar het Gemeentemuseum gingen. Zowel de chauffeur, de gastheer van de bankgiroloterij als de gids in het museum vertelden heel boeiend. We hadden daardoor een geweldige leerzame en gezellige dag. Hartelijk dank daarvoor!


 Vitalis Woonzorggroep Wilgenhof – Eindhoven 31 mei 2019

Op 31 mei een hele fijne dag mogen beleven: met de Museumplusbus naar het Cobra museum in Amstelveen. Heel goed verzorgd. We waren te vroeg en kregen een extra tour langs Schiphol. Heel leuk opgelost. Interessante rondleing in het meseum, prima lunch en in de middag nog even lekker rondgekeken en geshopt in de museumwinkel. Daarna weer veilig thuisgebracht. Dank jullie wel!


 Van Asten – Pijnacker 24 mei 2019

Inderdaad, op donderdag 9 mei mochten wij met 45 personen met de Museum Plus Bus naar ’s Hertogenbosch. Voor vertrek bood de K.B.O ons een kopje koffie aan in de foyer van ’t Perron en bij aankomst in het Noord-Brabant-Museum werden wij getrakteerd op een Bossche bolletje, natuurlijk van Jan de Groot met uiteraard weer koffie. Toen de dames rondleidsters arriveerden werden wij over 3 groepen verdeeld en gingen wij als eerste naar de prachtig gerestaureerde Statenzaal. Daarna mochten wij de mooiste schilderwerken van Jan Sluyters bewonderen en natuurlijk herkenden wij het “Boschlaantje in Heeze” en de “dorpsstraat met kerk in Leende. Zijn inspiratie door Vincent van Gogh was duidelijk zichtbaar. Vervolgens werden wij uitvoerig bijgepraat over de Gebroeders Cornelis en Gerard van Spaendonck. Zij schilderden de prachtigste bloem bouqueten! Geweldig! Ook brachten deze Tilburgse vrijgezellen heel wat geld vanuit Frankrijk mee naar huis en waren zij de financiele pioniers van de Tilburgse Textielindustrie. Dit alles was terug te zien in de film over deze periode van Philip Freriks. Nadien was er een lunch in het restaurant en mochten wij daarna op eigen gelegenheid e.e.a. bewonderen voordat wij weer huiswaarts keerden. Dank aan de K.B.O, aan de Museum Plus Bus –organisatie en ook aan de rondleidsters van deze fijne middag.


 Vrouwen van Nu afdeling Sint Pancras – Sint Pancras 18 mei 2019

Op dinsdag 7 mei zijn we van Vrouwen van Nu tezamen met een aantal mensen uit de Molenhoeve (een verzorgingshuis) met 38 gasten met de Museum Plus Bus naar Het Zuiderzeemuseum geweest. Het was een erg leuke dag mede dankzij de begeleiding van Museum Plus Bus. De rondleiding die door de gidsen werd verzorgd was prima en riep veel herinneringen op bij de deelnemers. Wij danken Museum Plus Bus organisatie en het museum heel hartelijk. Uiteraard ook heel veel dank aan de sponsor BankGiroLoterij die dit voor ons mogelijk gemaakt heeft.


 Zonnebloem afdeling Ridderkerk – Ridderkerk 22 april 2019

Vrijdag 5 april zijn wij met 40 gasten en vrijwilligers met de Museum Plus Bus naar het Cobra museum in Amstelveen geweest. Het is werkelijk een feestdag geworden dankzij de hartelijke begeleiding van chauffeur Jorine en onze gastvrouw voor die dag Ria Zieltjes. De koffie bij ontvangst, de rondleiding met kundige gidsen en de lunch werden door het Cobra museum uitstekend verzorgd. Op de terugreis heeft Jorine ons door prachtige, in bloei staande bloembollenvelden gereden waarmee deze dag fantastisch werd afgesloten. Heel veel dank aan Museum Plus Bus organisatie en alle medewerkers die dag! Ook sponsor BankGiro Loterij heel veel dank. Blijf dit alstublieft sponsoren !


 Stichting Oud Alkemade – Oude Wetering 10 april 2019

De uitgaansdag is een geweldige belevenis geworden. Het bezoek aan het Zuiderzee Museum in Enkhuizen bracht deze mensen letterlijk terug in de tijd. Wat is de Museum Plus Bus-begeleidster Ria ’n lief mens. Met open oog en oor voor iedereen. Duizendmaal dank voor de onvergetelijke dag.


 Marjolijn Ooijevaar – Nibbixwoud 3 april 2019

Ik sluit mij helemaal aan bij Annemiek. Ik was maandag ook mee vanuit Avondlicht het was voor de cliënten geweldig. Iedereen is aan het nagenieten van deze heerlijke dag! Alles was top geregeld, zowel de chauffeur als de gastvrouw in een woord ‘geweldig’. We hopen in de toekomst nog een keer mee te kunnen. Vriendelijke groet, Marjolijn Ooijevaar (activiteitenbegeleidster Avondlicht)


 Inge van Alten – Hoorn 2 april 2019

Hallo toppers van de museum bus, Mijn moeder en ik hebben enorm genoten van de gehele rit, met leuke interessante wetenswaardigheden verteld door de attente buschauffeur. Echt een topper! Ook de bijrijder was zeer attent en aardig. Het was een fantastische dag, echt geen 1 april grap! Succes verder, Inge (ik was als begeleider mee met mijn moeder in de rolstoel)


 Annemiek – Spanbroek 1 april 2019

Maandag 1 april 2019 gingen we me een bus van Avondlicht Hoorn (met 35 mensen) naar het Van Gogh museum in Amsterdam. Het was stralend mooi weer, de chauffeur maakte van de busreis een ware rondleiding door Amsterdam en de gastvrouw was heel aardig. Het museum was erg mooi, dit kon natuurlijk ook niet anders met zulke mooie schilderijen. De groep ouderen van Avondlicht en de familie die mee was om hen te begeleiden hebben een heel mooie dag gehad!!!! Bedankt!!!


 Janneke oomes – Halsteren 28 maart 2019

Vandaag met de Museum Plusbus naar het Noord-Brabants museum in den Bosch. Prima begeleiding, een attente buschauffeur, goed verzorgde koffie en lunch. Mooie expositie van Jan Sluijters, zeer de moeite waard. Al met al een geslaagde dag.


 AB – wouwse plantage 27 maart 2019

Een gezellig reisje met vereniging BOZ naar het Zeeuws Museum te Middelburg. Ook de chauffeuse had er duidelijk zin in, was behulpzaam en zorgde in de bus regelmatig voor leuk vertier. Heldere uitleg en een lekkere lunch in het museum maakte deze mooie dag compleet; mijn dank hiervoor.


 De Zonnebloem afdeling Hoogerheide/Woens – Hoogerheide 26 maart 2019

Op 7 maart hebben we met 40 gasten en vrijwilligers een heerlijk uitstapje gehad naar het Noordbrabants museum in Den Bosch. Alles was perfect georganiseerd, goed op tijd en geweldig behulpzame chauffeur. Wat kan die vrouw goed rijden! We werden ontvangen met lekkere koffie en thee, kregen daarna een rondleiding, verdeeld over drie groepen. Toen werd het tijd voor de prima lunch en vrij rondkijken. Na een korte wandeling naar de bus, instappen en na een uurtje waren we weer thuis. Al met al een zeer geslaagde dag.


 De Zonnebloem afdeling Meddo – Winterswijk Meddo 15 maart 2019

Dag mensen, 34 gasten en 3 begeleidsters hebben gisteren enorm genoten van een mooie dag met een uitstapje met de MuseumPlusBus naar de museumfabriek in Enschede. Het was super verzorgd: Barry, zeer attente vriendelijke gastheer, de buschauffeur heeft ons ‘vakkundig vervoerd’ in de mooie bus, de catering was super, enthousiaste gidsen in het museum! En dan niet te vergeten: de duidelijke, snelle, vriendelijke communicatie met jullie! Al met al een zeer geslaagde dag, hulde aan dit mooie initiatief! Toppie, Super Geweldig Onwijs Bedankt namens De Zonnebloem afdeling Meddo en alle deelnemers,