Gastenboek

Heeft u genoten van een dag uit met de Museum Plus Bus? Wij lezen het heel graag!

Uw bericht:

 
 
 
0/250 karakters
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In verband met spam wordt uw bericht pas zichtbaar nadat we het beoordeeld hebben.
42 berichten.
Heleen van Alphen uit Hoogkarspel schreef op 09/09/2022 om 10:05
Leuke dag naar het Kröller Müller museum. Fijne reis met Jorien als chauffeur. Geweldig gereden. Zij pakten de rollators aan om onderin de bus te doen. Ik legde haar uit dat ik een "kikker" aan mijn wandelstok had. Wat een geweldige ervaring zo'n busreis met de Museum Plus Bus. Met veel leuke wetenswaardigheden over schilders en hun schilderijen zijn we weer naar huis gegaan. Het was een prachtige dag.
Leuke dag naar het Kröller Müller museum. Fijne reis met Jorien als chauffeur. Geweldig gereden. Zij pakten de rollators aan om onderin de bus te doen. Ik legde haar uit dat ik een "kikker" aan mijn wandelstok had. Wat een geweldige ervaring zo'n busreis met de Museum Plus Bus. Met veel leuke wetenswaardigheden over schilders en hun schilderijen zijn we weer naar huis gegaan.
Het was een prachtige dag.... Sluiten
Heleen van Alphen uit Hoogkarspel schreef op 09/09/2022 om 09:58
Een geweldige dag op 7 september jl. Met de bus naar het Kröller Müller museum in Otterlo. Met chauffeur Jorien achter het stuur was het een mooie en rustige reis. Wat geweldig als je zo"n grote bus kan handelen, zeker als je wegomleggingen tegenkomt, wat ook deze dag het gevel was. Op een leuke manier legde zij de huisegels uit die telden in de bus. Vooral de
Een geweldige dag op 7 september jl. Met de bus naar het Kröller Müller museum in Otterlo.
Met chauffeur Jorien achter het stuur was het een mooie en rustige reis. Wat geweldig als je zo"n grote bus kan handelen, zeker als je wegomleggingen tegenkomt, wat ook deze dag het gevel was. Op een leuke manier legde zij de huisegels uit die telden in de bus. Vooral de... Sluiten
Anneke Bos uit Leersum schreef op 26/08/2022 om 16:59
De dag begon met prachtig zomerweer, het zou vandaag weleens 28 graden kunnen worden. De museumbus zou rond 8 uur komen. En hij was er! Na de samenkomst in de Schermerij te Leersum van 28 deelnemers en 17 vrijwilligers gingen we met een blij en verwachtingsvol gevoel alle voorkomende zaken regelen, bijv. verdeling taken, koppeling vrijwilliger/ deelnemer, kijken of iedereen aanwezig is en de betaling voor deze dag o.l.v. natuurlijk onze penningmeester Anneke Bos, die helaas deze tocht niet mee kon gaan. Nadat iedereen comfortabel zat in de luxe airco museumbus zijn we om 8.45 uur vertrokken naar Enkhuizen. Tijdens de reis vertelde onze chauffeur Joline veel over de omgeving op een duidelijke en vriendelijke manier. (ook op de terugreis deed ze dat) Precies om 10.30 uur kwamen we aan en de koffie en gebak stond al voor ons klaar, een heerlijk welkom. ook daar waren 3 vrijwilligers van het museum die ons na de koffie gingen begeleiden tijdens de dag. Programma was als volgt: na de koffie, rondleiding door museum, lunch, nadien even vrij wandelen en om 14.15 uur weer bij het restaurant om naar de boot te gaan om te varen over IJsselmeer en uitstappen bij de uitgang/museumbus.... Lees meer
De dag begon met prachtig zomerweer, het zou vandaag weleens 28 graden kunnen worden.
De museumbus zou rond 8 uur komen. En hij was er!
Na de samenkomst in de Schermerij te Leersum van 28 deelnemers en 17 vrijwilligers gingen we met een blij en verwachtingsvol gevoel alle voorkomende zaken regelen, bijv. verdeling taken, koppeling vrijwilliger/ deelnemer, kijken of iedereen aanwezig is en de betaling voor deze dag o.l.v. natuurlijk onze penningmeester Anneke Bos, die helaas deze tocht niet mee kon gaan.
Nadat iedereen comfortabel zat in de luxe airco museumbus zijn we om 8.45 uur vertrokken naar Enkhuizen. Tijdens de reis vertelde onze chauffeur Joline veel over de omgeving op een duidelijke en vriendelijke manier. (ook op de terugreis deed ze dat)
Precies om 10.30 uur kwamen we aan en de koffie en gebak stond al voor ons klaar, een heerlijk welkom. ook daar waren 3 vrijwilligers van het museum die ons na de koffie gingen begeleiden tijdens de dag.
Programma was als volgt: na de koffie, rondleiding door museum, lunch, nadien even vrij wandelen en om 14.15 uur weer bij het restaurant om naar de boot te gaan om te varen over IJsselmeer en uitstappen bij de uitgang/museumbus.
Perfect geregeld!!
Over het museum: 140 authentieke historische panden van rond de voormalige Zuiderzee, je waant je echt in vroegere tijden als je wandelt over de “klinkertjes”en je ziet de verschillende ambachten, de figuranten speelden hun rol met verve.
De deelnemers waren enthousiast over deze dag. We kregen zelfs als afdeling van de Zonnebloem Leersum een compliment over de wijze hoe we het zo ordelijk en goed hadden georganiseerd.
Na het maken van een groepsfoto, vertrokken we met Joline onze super-chauffeur richting Leersum, en nu via Lelystad en langs het Markermeer. Een prachtige terugreis.
Voldaan en ook positief vermoeid reden we om 17.15 uur Leersum binnen en om 17.30 uur namen we afscheid van elkaar en Jorine bij de Schermerij.
Wat een fijne dag!!... Sluiten
Ulla Kolker uit Acquoy schreef op 16/08/2022 om 20:46
De Zonnebloem afdeling Lek Lingebloem telde 20 goed gemutste gasten met een lichamelijke beperking en 10 enthousiaste vrijwilligers die op 15 augustus 2022 vanuit Meteren op weg gingen naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Wat was dit een heerlijke dag! Dankzij de prima stuurmanskunsten van de hartelijke chauffeur Jorine, de vriendelijke ontvangst op het museumterrein, de deskundige gidsen en de smakelijke lunch hebben onze gasten een ontspannen, informatieve dag genoten. Tot slot waren al onze gasten opgetogen over het ritje in de tram! Na een bezoekje aan de museumwinkel was het tijd om te vertrekken. Als aandenken aan deze dag zorgde Jorine voor een fotomomentje met de Museum Plus Bus en de Zonnebloemvlag duidelijk in beeld. Dank aan allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Ulla Kölker, secretaris De Zonnebloem Afdeling Lek Lingebloem
De Zonnebloem afdeling Lek Lingebloem telde 20 goed gemutste gasten met een lichamelijke beperking en 10 enthousiaste vrijwilligers die op 15 augustus 2022 vanuit Meteren op weg gingen naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Wat was dit een heerlijke dag! Dankzij de prima stuurmanskunsten van de hartelijke chauffeur Jorine, de vriendelijke ontvangst op het museumterrein, de deskundige gidsen en de smakelijke lunch hebben onze gasten een ontspannen, informatieve dag genoten. Tot slot waren al onze gasten opgetogen over het ritje in de tram! Na een bezoekje aan de museumwinkel was het tijd om te vertrekken. Als aandenken aan deze dag zorgde Jorine voor een fotomomentje met de Museum Plus Bus en de Zonnebloemvlag duidelijk in beeld. Dank aan allen die deze dag mogelijk hebben gemaakt.
Ulla Kölker, secretaris
De Zonnebloem
Afdeling Lek Lingebloem... Sluiten
Nettie van der Venne uit Schaijk schreef op 09/08/2022 om 19:59
Afgelopen woensdag 3 augustus mocht KBO Schaijk met de Museumplus bus naar het Openlucht museum in Arnhem. Er waren 44 deelnemers, met 7 rollators. De reacties die we achteraf kregen waren zonder uitzondering erg positief. Vooral de perfecte organisatie viel iedereen op: aan alles was gedacht; indeling in groepen door Jorine. De uiteenzetting in de bus, de koffie bij aankomst, en een heerlijke rondleiding. Gastvrouw Yvonne stond ons op te wachten en liet alles op rolletjes lopen. En een compliment voor de meelopende gidsen is zeker op zijn plaats. Na een voortreffelijke lunch was er nog voldoende tijd om het park beter te bekijken. Voor velen van ons was het een hernieuwde kennismaking met het Openlucht Museum, een prima keuze dus. Tot slot: dank aan iedereen die deze dag voor ons onvergetelijk maakten.
Afgelopen woensdag 3 augustus mocht KBO Schaijk met de Museumplus bus naar het Openlucht museum in Arnhem. Er waren 44 deelnemers, met 7 rollators.
De reacties die we achteraf kregen waren zonder uitzondering erg positief. Vooral de perfecte organisatie viel iedereen op: aan alles was gedacht; indeling in groepen door Jorine. De uiteenzetting in de bus, de koffie bij aankomst, en een heerlijke rondleiding.
Gastvrouw Yvonne stond ons op te wachten en liet alles op rolletjes lopen. En een compliment voor de meelopende gidsen is zeker op zijn plaats.
Na een voortreffelijke lunch was er nog voldoende tijd om het park beter te bekijken.
Voor velen van ons was het een hernieuwde kennismaking met het Openlucht Museum, een prima keuze dus.
Tot slot: dank aan iedereen die deze dag voor ons onvergetelijk maakten.... Sluiten
Koosje Peeters uit Heythuysen schreef op 05/08/2022 om 09:47
op 29 juli 22 vertrokken wij met 32 lichamelijk gehandicapten personen inclusief begeleiding naar het Openluchtmuseum Arnhem. Dankzij onze zeer behulpzame en vriendelijke chauffeuse Jorine liep alles op rolletjes. Het was voor ons de eerste kennismaking met de Museum Plus Bus. Bij aankomst werden we welkom geheten en in 3 groepen verdeeld voor een heerlijke kop koffie of thee en daarna kregen we een prachtige rondleiding. Natuurlijk wilde wij graag het Groene Kruis gebouw uit Wessem zien. Wat was het prachtig. Daarna nog genoten van een heerlijke en goed verzorgde lunch, we hadden nog wat vrije tijd . Daarna weer verzamelen bij de bus en gingen we weer terug naar Heythuysen, Dankjewel voor deze prachtige dag, we zagen alleen maar blije en tevreden deelnemers. Koosje Peeters bestuurslid van Lichamelijk Gehandicapten Vereniging Speravi- Leudal.
op 29 juli 22 vertrokken wij met 32 lichamelijk gehandicapten personen inclusief begeleiding naar het Openluchtmuseum Arnhem. Dankzij onze zeer behulpzame en vriendelijke chauffeuse Jorine liep alles op rolletjes.
Het was voor ons de eerste kennismaking met de Museum Plus Bus.
Bij aankomst werden we welkom geheten en in 3 groepen verdeeld voor een heerlijke kop koffie of thee en daarna kregen we een prachtige rondleiding.
Natuurlijk wilde wij graag het Groene Kruis gebouw uit Wessem zien. Wat was het prachtig.
Daarna nog genoten van een heerlijke en goed verzorgde lunch, we hadden nog wat vrije tijd .
Daarna weer verzamelen bij de bus en gingen we weer terug naar Heythuysen,
Dankjewel voor deze prachtige dag, we zagen alleen maar blije en tevreden deelnemers.
Koosje Peeters
bestuurslid van
Lichamelijk Gehandicapten Vereniging Speravi- Leudal.... Sluiten
Gerrit Straatman uit Renkum schreef op 20/07/2022 om 10:34
Op vrijdag 15 juli hadden wij het genoegen om met onze afdeling Heelsum-Renkum van De Zonnebloem met de MuseumPlusBus op pad te kunnen gaan. De reis ging naar Amstelveen, het Cobra museum. Wij vertrokken mooi op tijd vanuit Renkum en reisden, na een warm welkom van top chauffeur Jorine, naar Amstelveen. Deze rit ging zo voorspoedig dat er nog tijd was voor chauffeur Jorine om een nog een extra tour door Amsterdam te maken. Jorine gidste ons voortreffelijk. Bij het Cobra museum aankomen bleek een rolstoel geen lucht in de banden te hebben. Dit werd door Jorine soepel opgelost. Tevens werden wij welkom geheten door gastheer Peter. Verdeeld over drie gidsen weren rondgeleid en ontvingen wij de nodige uitleg. Na een lunch en tij om zelf nog rond te kijken, vertrokken wij weer naar Renkum. De organisatie van het geheel was perfect, mede dankzij gastheer Peter en chauffeur Jorine. Een kort verslag met wat foto's is te bekijken op onze website via deze link: https://www.zonnebloem.nl/heelsum-renkum/ervaringen/2022/07/busreis-naar-het-cobra-museum-4170 Het was een zeer geslaagde dag. Gerrit Straatman, secretaris
Op vrijdag 15 juli hadden wij het genoegen om met onze afdeling Heelsum-Renkum van De Zonnebloem met de MuseumPlusBus op pad te kunnen gaan. De reis ging naar Amstelveen, het Cobra museum. Wij vertrokken mooi op tijd vanuit Renkum en reisden, na een warm welkom van top chauffeur Jorine, naar Amstelveen. Deze rit ging zo voorspoedig dat er nog tijd was voor chauffeur Jorine om een nog een extra tour door Amsterdam te maken. Jorine gidste ons voortreffelijk.
Bij het Cobra museum aankomen bleek een rolstoel geen lucht in de banden te hebben. Dit werd door Jorine soepel opgelost. Tevens werden wij welkom geheten door gastheer Peter.
Verdeeld over drie gidsen weren rondgeleid en ontvingen wij de nodige uitleg.
Na een lunch en tij om zelf nog rond te kijken, vertrokken wij weer naar Renkum.
De organisatie van het geheel was perfect, mede dankzij gastheer Peter en chauffeur Jorine.
Een kort verslag met wat foto's is te bekijken op onze website via deze link: https://www.zonnebloem.nl/heelsum-renkum/ervaringen/2022/07/busreis-naar-het-cobra-museum-4170

Het was een zeer geslaagde dag.
Gerrit Straatman, secretaris... Sluiten
Jan Bosman uit Rhenen schreef op 13/07/2022 om 15:27
12 juli 2022 waren leden KBO-Veenendaal gast van Vriendenloterij in het Zeeuws Museum in Middelburg. Het was een fijne dag. Mooi weer, mooi Abdij-Museum, mooi Middelburg. De dagindeling leek best een zwaar programma te worden. 5 uur in de bus en 3 uur in het museum. Dankzij de drie goede museumgidsen en de eenvoudige lunch was de museumtijd snel voorbij. En Jorine, onze buschauffeur maakte de reis tot een aangenaam gebeuren. Zij stuurde boterzacht door bochten en over drempels met Fred, de bus. Haar toelichting, instructies en humor waren een plezier. Alle gasten bedankten haar voor de goede diensten. Enige verwarring ontstond over het welzijn van Fred. Twee uur na onze thuiskomst zagen we Fred staan op een verdrijvingsvlak te Veenendaal, met de waarschuwingsknipperlichten aan. Zonder Jorine. We hopen dat alles in order was/kwam. Dank aan Jorine, Nico de gastheer en de Vriendenloterij.
12 juli 2022 waren leden KBO-Veenendaal gast van Vriendenloterij in het Zeeuws Museum in Middelburg. Het was een fijne dag. Mooi weer, mooi Abdij-Museum, mooi Middelburg. De dagindeling leek best een zwaar programma te worden. 5 uur in de bus en 3 uur in het museum. Dankzij de drie goede museumgidsen en de eenvoudige lunch was de museumtijd snel voorbij. En Jorine, onze buschauffeur maakte de reis tot een aangenaam gebeuren. Zij stuurde boterzacht door bochten en over drempels met Fred, de bus. Haar toelichting, instructies en humor waren een plezier. Alle gasten bedankten haar voor de goede diensten. Enige verwarring ontstond over het welzijn van Fred. Twee uur na onze thuiskomst zagen we Fred staan op een verdrijvingsvlak te Veenendaal, met de waarschuwingsknipperlichten aan. Zonder Jorine. We hopen dat alles in order was/kwam. Dank aan Jorine, Nico de gastheer en de Vriendenloterij.... Sluiten
Maud Giesendorf uit Weert schreef op 08/07/2022 om 09:38
Afgelopen woensdag voor de eerste keer met de museum plus bus mee geweest met de bewoners van het verpleeghuis Martinus in Weert. Zowel bewoners als begeleiding hebben genoten in het Bonnefantenmuseum! Prettige communicatie vooraf, en tijdens de dag zelf alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd. Onze bewoners praten en genieten nog na!
Afgelopen woensdag voor de eerste keer met de museum plus bus mee geweest met de bewoners van het verpleeghuis Martinus in Weert.
Zowel bewoners als begeleiding hebben genoten in het Bonnefantenmuseum!
Prettige communicatie vooraf, en tijdens de dag zelf alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd.
Onze bewoners praten en genieten nog na!... Sluiten
netty Braspenning uit breda schreef op 22/06/2022 om 19:55
een geweldige dag gehad met de museumplus bus naar Middelburg naar het zeeuws museum.En mooie collectie en heel toegangkelijk door de lift. Ook de lunch was goed . bedankt
een geweldige dag gehad met de museumplus bus naar Middelburg naar het zeeuws museum.En mooie collectie en heel toegangkelijk door de lift. Ook de lunch was goed . bedankt... Sluiten
Lenny Winkel uit Hoogerheide schreef op 22/06/2022 om 14:10
Afgelopen vrijdag 17 juni 2022 een geweldige dag gehad. Samen met mantelzorgers, hun naaste en vrijwilligers van BWI Woensdrecht een dagje uit geweest met de Museumplusbus. We mochten naar het Zeeuwsmuseum in Middelburg. Wat hebben we genoten van de rit van en naar Middelburg, het museum, de chauffeur (Jorine) en de rest van ons gezelschap. Hoe fijn is het om zo onbezorgd een dagje uit mee te mogen maken. We hebben alleen maar enthousiaste verhalen terug gehoord en heel tevreden deelnemers. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Afgelopen vrijdag 17 juni 2022 een geweldige dag gehad. Samen met mantelzorgers, hun naaste en vrijwilligers van BWI Woensdrecht een dagje uit geweest met de Museumplusbus. We mochten naar het Zeeuwsmuseum in Middelburg. Wat hebben we genoten van de rit van en naar Middelburg, het museum, de chauffeur (Jorine) en de rest van ons gezelschap. Hoe fijn is het om zo onbezorgd een dagje uit mee te mogen maken. We hebben alleen maar enthousiaste verhalen terug gehoord en heel tevreden deelnemers. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.... Sluiten
Anneke Boksman uit Hoogerheide schreef op 21/06/2022 om 13:41
Een hele leuke ervaring opgedaan met de Museumplusbus. Wij hebben niet geweten dat dit bestond. We zijn met De Zonnebloem Huijbergen meegeweest naar het Kroller-Muller Museum op de Veluwe Grandioze dag geweest. Wij zijn zeer actieve 70 plussers en zijn meegeweest als een beetje begeleiding. Onze wens zou dan ook zijn, om de minder mobiele ouderen van Huijbergen een volgende keer deze of zo n soort reis te gunnen. Dit dan met de KBO leden van Huijbergen
Een hele leuke ervaring opgedaan met de Museumplusbus.
Wij hebben niet geweten dat dit bestond.
We zijn met De Zonnebloem Huijbergen meegeweest naar het
Kroller-Muller Museum op de Veluwe
Grandioze dag geweest.
Wij zijn zeer actieve 70 plussers en zijn meegeweest als een beetje begeleiding.
Onze wens zou dan ook zijn, om de minder mobiele ouderen van Huijbergen een volgende keer deze of zo n soort reis te gunnen.
Dit dan met de KBO leden van Huijbergen... Sluiten
stichting WéViGé uit Bergen op Zoom schreef op 18/06/2022 om 17:45
Onze stichting met mensen met een visuele beperking maakten 16 juni een trip naar het Noord Brabantsmuseum. De reis verliep zeer vlot mede dank zij chauffeur Jorine , die onze mensen assisteerde en ons voorzag van de nodige informatie. Wij verwijzen u graag naar: http://www.facebook.com/wevige
Onze stichting met mensen met een visuele beperking maakten 16 juni een trip naar het Noord Brabantsmuseum. De reis verliep zeer vlot mede dank zij chauffeur Jorine , die onze mensen assisteerde en ons voorzag van de nodige informatie. Wij verwijzen u graag naar: http://www.facebook.com/wevige... Sluiten
Nicole uit Loon op ZAnd schreef op 13/06/2022 om 08:59
Vrijdag ben ik als begeleider van mijn ouders met een groep bewoners van service residentie Molenwijck naar het Cobra museum geweest. Het was een heerlijke dag, waarvan de mensen enorm genoten hebben. Speciale dank aan buschauffeur Jorine. Zij reed heel relaxed, gaf leuke informatie en was erg vriendelijk!
Vrijdag ben ik als begeleider van mijn ouders met een groep bewoners van service residentie Molenwijck naar het Cobra museum geweest. Het was een heerlijke dag, waarvan de mensen enorm genoten hebben. Speciale dank aan buschauffeur Jorine. Zij reed heel relaxed, gaf leuke informatie en was erg vriendelijk!... Sluiten
Romy, team welzijn Bachten Dieke uit Terneuzen schreef op 08/06/2022 om 11:17
We zijn weer een fantastische herinnering rijker! Met een groep vanuit 2 woonzorgcentra zijn wij via de museum plus bus naar het Zeeuws Museum te Middelburg geweest. Een dank aan gastheer Nico voor de interesse en goede begeleiding. Een dank aan het museum voor de interessante rondleidingen, heerlijke koffie met bolus en niet te vergeten de geweldige lunch. Ook aan buschauffeuse Jorine willen we onze dank uitspreken voor de fijne dag, goede zorgen en gezellige reis! Dank aan de Museum Plus Bus en Vriendenloterij voor deze onvergetelijke ervaring en geweldige dag!
We zijn weer een fantastische herinnering rijker!
Met een groep vanuit 2 woonzorgcentra zijn wij via de museum plus bus naar het Zeeuws Museum te Middelburg geweest. Een dank aan gastheer Nico voor de interesse en goede begeleiding. Een dank aan het museum voor de interessante rondleidingen, heerlijke koffie met bolus en niet te vergeten de geweldige lunch. Ook aan buschauffeuse Jorine willen we onze dank uitspreken voor de fijne dag, goede zorgen en gezellige reis!

Dank aan de Museum Plus Bus en Vriendenloterij voor deze onvergetelijke ervaring en geweldige dag!... Sluiten
Gasthuis Millingen uit Millingen aan de Rijn schreef op 23/05/2022 om 18:26
We hebben er ruim twee jaar op moeten wachten (door Corona) maar wat hebben we een geweldige dag gehad in het Openluchtmuseum in Arnhem. Niet in de laatste plaats door onze chauffeur Jorine en begeleider Rob. Zij begeleidden onze 16 bewoners van ons verpleeghuis en 16 begeleiders (zorgmedewerkers, familie en vrijwilligers) op een voortreffelijke manier door het hele programma heen. Met 15 rolstoelen en 1 rollator is dat een hele opgave maar dankzij hen is alles vlekkeloos verlopen op deze dag. De ontvangst met koffie, de rondleiding door de ervaren gidsen die ons alles wisten te vertellen over de geschiedenis van de huizen, boerderijen en molens die bezocht werden. Na een heerlijke lunch konden we nog een klein uurtje zelf rondlopen of een van de winkeltjes bezoeken. En daar werd gretig gebruik van gemaakt! Ook de terugreis verliep veilig en snel. De bewoners waren moe maar o zo vol van alle indrukken van deze dag en hebben volop genoten. Het unanieme oordeel was dan ook: dat zouden we vaker moeten kunnen doen, het is zo heerlijk om er eens op uit te kunnen gaan! Hartelijk dank voor dit uitstapje naar het Openluchtmuseum: de organisatie was meer dan geweldig!
We hebben er ruim twee jaar op moeten wachten (door Corona) maar wat hebben we een geweldige dag gehad in het Openluchtmuseum in Arnhem. Niet in de laatste plaats door onze chauffeur Jorine en begeleider Rob. Zij begeleidden onze 16 bewoners van ons verpleeghuis en 16 begeleiders (zorgmedewerkers, familie en vrijwilligers) op een voortreffelijke manier door het hele programma heen.
Met 15 rolstoelen en 1 rollator is dat een hele opgave maar dankzij hen is alles vlekkeloos verlopen op deze dag. De ontvangst met koffie, de rondleiding door de ervaren gidsen die ons alles wisten te vertellen over de geschiedenis van de huizen, boerderijen en molens die bezocht werden. Na een heerlijke lunch konden we nog een klein uurtje zelf rondlopen of een van de winkeltjes bezoeken. En daar werd gretig gebruik van gemaakt!
Ook de terugreis verliep veilig en snel.
De bewoners waren moe maar o zo vol van alle indrukken van deze dag en hebben volop genoten. Het unanieme oordeel was dan ook: dat zouden we vaker moeten kunnen doen, het is zo heerlijk om er eens op uit te kunnen gaan!
Hartelijk dank voor dit uitstapje naar het Openluchtmuseum: de organisatie was meer dan geweldig!... Sluiten
José Schut uit Apeldoorn schreef op 03/05/2022 om 09:14
Wat een geweldige dag hebben de bewoners van Stichting Klein Geluk gehad! Met z'n allen, 1 op 1 begeleiding naar het Rijksmuseum. De tocht er naar toe was op zich al een hele beleving met een enorm gezellige buschauffeuse Jorine, die hard moest werken om alle bewoners met de rolstoellift in de bus te krijgen. We werden opgevangen in Amsterdam door begeleidster Rona, die ons geweldig overal doorheen geloodst heeft. In het museum zelf 3 gidsen die ons van alles vertelden over de prachtige schilderijen. De terugweg waren we allemaal vrij tam, iedereen was moe. Maar wat hebben we een top dag gehad! Allemaal heel erg bedankt!
Wat een geweldige dag hebben de bewoners van Stichting Klein Geluk gehad!
Met z'n allen, 1 op 1 begeleiding naar het Rijksmuseum.
De tocht er naar toe was op zich al een hele beleving met een enorm gezellige buschauffeuse Jorine, die hard moest werken om alle bewoners met de rolstoellift in de bus te krijgen.
We werden opgevangen in Amsterdam door begeleidster Rona, die ons geweldig overal doorheen geloodst heeft.
In het museum zelf 3 gidsen die ons van alles vertelden over de prachtige schilderijen.
De terugweg waren we allemaal vrij tam, iedereen was moe.
Maar wat hebben we een top dag gehad!
Allemaal heel erg bedankt!... Sluiten

 

ASV/KBO – Aalst/Waalre 7 maart 2019

Op 5 februari zijn wij met 45 leden naar de Hermitage geweest. Het was een fantastische dag iedereen heeft ervan genoten. De lunch was ook voortreffelijk. Dank aan alle vrijwilligers die belangeloos, ons een onvergetelijke dag hebben bezorgd, dank ,dank. B. Baselmans


 Tieners van Toen – Geertruidenberg 7 maart 2019

Op 6 Maart zijn wij de Tieners v Toen met de Museum Plus Bus naar Gemeentemuseum in Den Haag geweest. Was slecht weer maar dat deerde ons niet. Even ter verduidelijking Tieners v Toen van af de 75 jaren. Wij hebben genoten en het was voor ons ook nog een leerzame dag. De chauffeur en de begeleidster waren ook toppy. Kortom deze dag is voor herhaling vatbaar. Vriendelijk dank van de Tieners v Toen.


 Jan Geers – Waalwijk 5 maart 2019

Vandaag 05-03-2019 een uitje georganiseerd door de Wooncommissie “deWaard”Waalwijk naar het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe. We waren met allemaal senioren, veel van ons hadden een rolstoel of rollator maar dat werd allemaal prima opgevangen door de gastheer Ron en de chauffeuse. Na een prima verzorgde reis en daarna een bakkie koffie werd de groep in drieën gedeeld ..en met de toegewezen begeleiders bezochten we de kunstzalen van o.a Vincent van Gogh en andere bekende Kunstenaars met uitleg van de begeleidende dames (Compliment), waarna wij aan de Lunch gingen en om 14.45–15.00 op terugreis gingen naar Waalwijk. We hebben genoten van deze dag, dank je wel Museum Plus Bus! p.s. wel toevallig, toen wij thuis aankwamen hadden we een enveloppe in de brievenbus van Bankgiroloterij met een prijs een Boekenbon: TOP!


 Maria Esmeijer – Bergen op Zoom 4 maart 2019

Wij zijn nu op de terugreis met de Museum Plus Bus vanuit Amsterdam waar wij met een groep ouderen de Hermitage hebben bezocht. Een fantastische dag tot nu en voldaan weer naar huis. Dank jullie wel dames en begeleiding en chauffeuse van de MPB en hopelijk tot ziens!


 Koffie inloop Bellettsa – Heugemerveld 28 februari 2019

Wat een geweldige dag hebben we gehad genoten van alle verwennerijen. Wat is het toch heerlijk als je mensen ziet stralen, daar doen we het toch voor. Ik hoop het volgende jaar weer een beroep op jullie te mogen doen. Dank je wel ,dank je wel.


 Sint Jozefklooster – Schijndel 27 februari 2019

Wat hebben wij maandag genoten van het Rijksmuseum! Het was een uitstapje zoals we in lange tijd niet hebben gehad. De sfeer was erg goed en het weer was prachtig. En dan niet te vergeten onze begeleiders: Wat een aardige, behulpzame chauffeur en hostess Ineke hadden wij, chapeau! Zij hebben er aan bijgedragen dat het voor ons een onvergetelijke dag was. De rondleiding door het museum was ook een echte aanvulling op ons bezoek. Ik wil u dan ook namens onze deelneemsters nog een keer heel hartelijk danken voor deze mogelijkheid die u ons geboden hebt.


 Zonnebloem – Enkhuizen 25 februari 2019

Wij willen U als Zonnebloemafdeling Enkhuizen bedanken voor het krijgen van de Museum Plus Bus. Wij waren in het Joods Historisch Museum en we hebben een prachtige dag gehad met de gasten uit Enkhuizen. En de chauffeur en gastheer waren uitstekend. Hartelijk dank.


 Blauwe Reiger – Son en Breughel 25 februari 2019

We zijn met jullie naar het Cobra Museum geweest. Het was voor de deelnemers de eerste keer, wisten niet van het bestaan hiervan. Het was een groot succes en iedereen heeft genoten en zich verwonderd. Zowel over de organisatie als wel het museum. Daarvoor hartelijk dank.


 Damesvereniging Melick – Melick 18 februari 2019

Beste medewerkers, Hartelijk bedankt voor de fijne dag die we met zijn allen weer hebben gehad. De gastvrijheid van de chauffeur Henri en gastvrouw Ineke maakte de dag compleet. Ineke regelde veel dus had ik het gemakkelijk! En Henri liet nog wat van de Veluwe zien en het Hubertusjachtslot. Dat werd ook erg gewaardeerd. De gidsen in het museum hebben het ook goed gedaan, naar de opmerkingen te horen, de lunch was ook voortreffelijk, dus alles was meer dan goed. Zelfs het verkeer stoorde niet, alles ging op tijd. Het is zeker voor herhaling vatbaar! Nogmaals bedankt en hopelijk tot ziens!


 Vrijwilligerscentrale Amstelland – Amstelveen 15 februari 2019

Wij zijn met de Museum Plus Bus naar het Noordbrabants Museum geweest. Ik wil u en uw organisatie hartelijk danken voor dit leuke, goed verzorgde uitstapje. De deelnemers hebben mij verzocht hun dank over te brengen voor deze heerlijke dag. Ook de begeleider Will en de chauffeur Dick wil ik complimenteren voor hun inzet om alles vlekkeloos te laten verlopen. Graag houden wij ons aanbevolen voor nog eens zo’n uitstapje in de toekomst.


 Dagbesteding Wimbledon – Amstelveen 11 februari 2019

Donderdag waren we met onze dagbesteding een dagje naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Alles was perfect geregeld mede dankzij de geweldige assistentie van gastvrouw Annelies. Onderweg kregen we informatie over de omgeving. In restaurant Gember stonden de tafels al voor ons gedekt. Na de lunch wandelden we naar het museum waar we in 3 groepen een interessante rondleiding kregen van 3 zeer bevlogen gidsen. Wat leuk om zo op een heel andere manier naar de kunstwerken te kijken en er meer achtergrond informatie over te krijgen. Er werden ook meteen rolstoelen van het museum geregeld toen bleek dat het voor sommige deelnemers toch wel heel veel lopen was. Onze cliënten en wij zelf uiteraard ook hebben ontzettend genoten. Heel erg bedankt voor de fantastische begeleiding van Annelies en de chauffeurs, en voor jullie geduld.


 Zonnebloem Korvel – Tilburg 11 februari 2019

Bij deze wil ik de organisatie heel HARTELIJK BEDANKEN uit naam van onze gasten en vrijwilligers. Wij hebben een geweldige dag gehad, er waren gasten die zeiden ‘dit is een dag met een gouden randje daar kunnen we weer even op teren’. Dat is toch fijn te horen voor ons als afdeling maar ook voor jullie. We waren met Rob en Martin op pad een fijn team , rustige chauffeur en Martin vertelde onderweg wat er te zien was. Goede uitleg waarom we in groepjes werden ingedeeld, goed begeleid naar het lunch adres. Zeer behulpzaam, beide heren, niets was hun te veel. Rondleiding in het Rijksmuseum ook heel prettig. Je ziet hele andere dingen als zij vertellen!


 Nel van der Ven – Aalsmeer 7 februari 2019

Gisteren genoten van ons bezoek aan het Kröller-Müller museum. Alles was tot in de puntjes geregeld. Een fijne chauffeuse en gastheer Wil. Heel hartelijk bedankt voor deze fijne dag.


 OVAK Groep – Alsmeer 7 februari 2019

Ik wil graag laten weten, dat de OVAK groep een fantastische dag heeft gehad, ondanks het regenachtige weer. Dankzij de geweldige chauffeuse en de zeer attente gids, de heer Wil van Leen, was deze dag een groot succes. Zij waren bijzonder gezellig, behulpzaam en onderweg ook veel informatie gegeven. De koffie en de lunch in het museum restaurant waren ook prima verzorgd. Een dag als deze is voor herhaling vatbaar! Namens de gehele groep hartelijk bedankt en een compliment voor de organisatie!!


 Zonnebloem – Spaarndam – 5 februari 2019

Vandaag gaan wij met de Museum Plus Bus (gesponsord door de BankGiro loterij) naar het Kröller Müller Museum, gelegen in het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Kröller Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan. Daarmee is haar verzameling een van de grootste privécollecties van de 20ste eeuw. Als ik vrijdagochtend naar buiten kijk word ik verrast door een prachtige witte wereld, wat mooi! Om ca. 8.30 uur komt de mooie Museum Plus Bus voorrijden aan de Ringweg om dan iets na negenen met 43 verwachtingsvolle reizigers Spaarndam via Zijkanaal C te verlaten. Daar gaan we, dankzij sneeuwval in de nacht een prachtige tocht naar Otterlo. Onderweg wordt door Dick, onze chauffeur, en Barbara, onze gastvrouw, al het een en ander verteld over het museum en wat onderweg te zien is. Omdat we aan de vroege kant zijn als we de poorten van het Park De Hoge Veluwe binnenrijden, worden we getrakteerd op een rondrit door het prachtig besneeuwde park, waarbij ook de nieuwsgierige herten zich even laten zien. Na de koffie met een Veluws verleidertje worden we in drie groepen rondgeleid door het prachtige museum. Het museum wordt wel het tweede huis van Vincent van Gogh genoemd, dus veel werken van zijn hand. Verder zijn ook werken te zien van o.a. Monet, Seurat, Picasso, Mondriaan en vele anderen. En niet te vergeten de prachtige beeldentuin, waarvoor deze dag helaas niet geschikt was om die te bewonderen. Vervolgens wordt ons een heerlijke lunch voorgeschoteld door Museumrestaurant Monsieur Jacques. Daarna is er nog wat tijd om zelf rond te kijken en al dan niet in de Museumwinkel een leuke herinnering aan deze mooie dag aan te schaffen. En terug in de bus een dutje doen… welnee, er wordt nog volop nagepraat, gelachen en elkaars cadeautjes bekeken. Het was een super dag.


 Stichting Welzijn – Diemen 1 februari 2019

Donderdag 31-01-2019 als begeleider mee geweest met de bus naar Den Haag. Een fijne dag voor de ouderen. Genoten. Dank aan de organisatie en de gastvrouw en de chauffeur die alles in goede lijnen hebben uitgevoerd. Hulde.


 Katholiek Vrouwengilde – Boekel 31 januari 2019

Graag willen wij jullie hartelijk bedanken voor de mooie dag die we in januari hebben mogen meemaken. Dankzij jullie inzet en fantastische begeleider Martin en chauffeur Rob, hebben veel leden van onze vereniging een mooie dag mogen beleven. We hebben veel enthousiaste reacties gehad en zijn jullie erg dankbaar dat jullie dit voor ons mogelijk hebben gemaakt.


 Jack Kramer – Velsen 24 januari 2019

Wij hebben gisteren met 37 gasten van de Bloem-, Heem- en Zeestroom een bezoek gebracht aan het Vincent van Gogh Museum. We werden opgehaald door een heerlijk verwarmde bus en een hele fijne chauffer die ons veilig tot op de stoep van het Museum bracht. Na een bakje koffie en een lunch (hele kleine eigen bijdrage) werd de groep in drieën verdeeld en kregen we allen een heel deskundige en onvermoeibare gids die ons alle in- en outs van de collectie en schilder gaf. Vervolgens werden we weer terug gebracht naar onze opstapplaats. UITSTEKEND georganiseerde dagje uit. DANK U ALLEN Museum Plus Bus!!!!


 Marja Grolman – Halfweg 22 januari 2019

Dinsdag 22 januari zijn wij met 41 bewoners van de aanleunwoningen, dagopvang en onze oudere vrijwilligers naar het Cobra museum in Amstelveen geweest. Geweldige begeleiding van de gastvrouw, de chauffeur en de medewerkers en gidsen van het museum. Namens ons allen heel Hartelijk Dank.


 KBO/PCOB – Axel 17 januari 2019

Vanuit Axel reden we in Rotterdam bij Museum Boijmans-van Beuningen. Alle lof voor onze fantastische chauffeur Dick en onze begeleiders. Mede dank zij hen was het een zeer geslaagde dag. Voor onze mensen is het niet altijd gemakkelijk om een museum te bezoeken, gezien de afstand helemaal vanuit Zeeuws Vlaanderen. Onze leden zijn tenslotte allen bejaarden, en het oudste lid dat mee is geweest was 86 jaar. Ook de ontvangst in het museum met koffie-thee en de lunch ’s middags was zeer goed verzorgd. U hebt met uw Museum Plus Bus deze mensen een onvergetelijk dag bezorgd.


 Dawied – Amstelveen 8 januari 2019

Vandaag een hele leuke en interessante dag gehad in het Joods historisch Museum in Amsterdam. Omdat ik door een beperking wegens autisme moeilijk zelfstandig kan reizen, was dit bezoek met de Museum Plus Bus een uitkomst om weer eens een museum te kunnen bezoeken. De overige deelnemers waren flink ouder dan ik en dat resulteerde in interessante verhalen over belevenissen in de oorlogstijd. Alles was prima verzorgt en ik hoop dat ik nog eens mee mag.


 Woonzorgcentrum – Pijnacker 7 januari 2019

Ons woonzorgcentrum is met een groep bejaarden naar het Cobramuseum geweest met uw bus. Dit was werkelijk prima verzorgd en wij zijn heel bij met zo’n leuke dag. Het Cobramuseum is erg ruim en niet zo groot, dus voor bejaarden in rolstoelen is dit erg prettig en wij hebben veel geleerd van de gids over de Cobragroep. Bij onze groep was een blinde en een slechtziende persoon mee en die hebben erg genoten maar in sommige musea zijn speciale rondleidingen voor zulke mensen dus dat willen zij ook nog wel eens meemaken. Hartelijk dank voor de fijne dag.


 Welzijn West Betuwe – Geldermalsen 2 januari 2019

Wat hebben onze mensen een fantastische dag gehad naar het Hermitage Amsterdam . De mensen raken niet uitgesproken over het reisje. Nu is het voor mensen van het ‘platteland’ sowieso bijzonder om een grote stad zoals Amsterdam te bezoeken. De busrit op zich is al een attractie. Verder hebben we diverse mails en reacties op social media ontvangen van deelnemers aan de rit en iedereen is blij en dankbaar. We willen jullie namens al die mensen heel hartelijk danken voor dit mooie initiatief.


 PCOB – Etten-Leur 20 december 2018

Hierbij wil ik u laten weten dat onze leden van de PCOB Etten-Leur een geslaagd bezoek hebben gebracht aan Museum Boijmans van Beuningen. Zij hebben genoten van deze dag. Voor veel oud-Rotterdammers was het ook leuk weer eens in hun geboortestad te komen. Daarom dank aan uw organisatie, de BankGiroLoterij, de chauffeur en de reisleider. Deze laatste twee hebben de reis probleemloos laten verlopen.


 Ouderengroep Stimenz – Apeldoorn 19 december 2018

We willen Museum Plus Bus hartelijk danken voor het dagje uit die wij met onze ouderen mochten beleven. Het was een geweldig leuke dag! We werden in het museum Boijmans van Beuningen hartelijk ontvangen en er werd aandachtig geluisterd naar de verhalen van de gids over de diverse schilderijen. Moe maar voldaan hebben wij onze ouderen weer heelhuids terug kunnen brengen. Een fantastische initiatief van de Bankgiro Loterij waarvoor nogmaals hartelijk dank!


 Welzijn Lansingerland – Bleiswijk 18 december 2018

Wij hebben genoten van het uitje naar het Cobra Museum. Hoewel de temperatuur laag was en de wind aardig van zich liet spreken had men er geen last van. De bus was keurig op tijd zodat een ieder lekker warm en uit wind kon gaan zitten. Nadat de gastvrouw en de chauffeur zich hadden voorgesteld en de dag doorgesproken hadden werd de reis gestart. Na de koffie 3 enthousiaste gidsen die de deelnemers uitleg gaven van wat er te zien was en ze aanspoorden om goed te kijken naar wat men zag. De lunch voedzaam en lekker en dan daarna nog gelegenheid om zelf de rest van het museum te bekijken. Namens de deelnemers wil ik u als organisatie bedanken voor deze leuke en fijne dag. Zoals wij de dag ervaren hebben gunnen we dat aan alle 70 plussers van Nederland.


 KBO Ravenstein – 17 december 2018

We hebben een hele leuke dag met de Museum Plus Bus gehad. Vooral de mensen die rolstoel en rollator gebonden zijn, vonden het helemaal geweldig. Altijd graag naar het Rijksmuseum willen gaan, maar hoe? En nu was er de gelegenheid, top! Ze hebben genoten en dat was de bedoeling. De chauffeur Henri heeft ons netjes heen en terug gebracht en gastheer Peter heeft ons goed begeleid. We willen u en de Bank Giro Loterij heel hartelijk danken voor deze dag.


 KBO – Aalten 14 december 2018

Gisteren mochten we de prijs verzilveren, die we hadden gewonnen met de verhalenwedstrijd en hebben we een bezoek gebracht aan het Noordbrabants Museum. Het is een prachtige dag geworden. Alles werkte mee, het weer, iedereen was op tijd, geen files onderweg, een gezellige chauffeur Arjan en begeleidster Hannie, het kon niet beter. De koffie en de echte Bossche bol bij de ontvangst was heerlijk. De rondleiding door het museum was mede door de enthousiaste gids erg interessant en had wat ons betreft best nog wel wat langer mogen duren. De lunch was ook keurig verzorgd. Kortom, het is een dag geweest met geen enkele wanklank. We willen u als organisatie van harte bedanken voor deze prachtige dag.


 Senioren De Rots – Amsterdam 14 december 2018

Wij hebben een prachtige dag gehad in het Gemeentelijk Museum van Den Haag. Wij zijn uw organisatie zeer erkentelijk voor de mogelijkheid die ons geboden is om deze dagexcursie te maken. Onze speciale dank gaat ook uit naar onze gastvrouw, Barbara, die ons op vriendelijke manier begeleid heeft. Ook Jorine de chauffeur willen wij bedanken voor de professionele manier waarop zij ons gezelschap heeft gereden.


 Zonnebloem Lochem/Laren – 13 december 2018

We zijn naar het Drents Museum in Assen geweest. Een geweldige dag met leuke chauffeur en begeleider. Iedereen heeft genoten van de busreis en de mooie herfstkleuren. Maar ook van het museum, de prima uitleg en rondgang. Wij willen jullie heel hartelijk danken hiervoor en hopen dat wij spoedig weer ingeloot zullen worden, zodat er weer veel mensen kunnen genieten, die niet zelfstandig kunnen reizen.