Gastenboek

Heeft u genoten van een dag uit met de Museum Plus Bus? Wij lezen het heel graag!

Uw bericht:

 
 
 
0/250 karakters
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

In verband met spam wordt uw bericht pas zichtbaar nadat we het beoordeeld hebben.
42 berichten.
Hansje Haman uit Varik schreef op 29/05/2024 om 21:19
Zo een mooie dag gehad via de Museum Plus Bus met bewoners en vrijwilligers en medewerkers van de Ridderhof onderdeel van Quarijn mogen ervaren. De reis ging naar het Openluchtmuseum in Arnhem.
Zo een mooie dag gehad via de Museum Plus Bus met bewoners en vrijwilligers en medewerkers van de Ridderhof onderdeel van Quarijn mogen ervaren.

De reis ging naar het Openluchtmuseum in Arnhem.... Sluiten
Theo van der Burgt uit Boekel schreef op 25/11/2023 om 12:48
Op 22-11-2023 bracht de Museum Plus Bus 35 deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Boekel-Venhorst naar het Kroller-Muller Museum in Otterlo. Dank aan de gidsen in het museum, dank aan onze chauffeur en onze begeleiding Veronique. Tot ziens!
Op 22-11-2023 bracht de Museum Plus Bus 35 deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Boekel-Venhorst naar het Kroller-Muller Museum in Otterlo. Dank aan de gidsen in het museum, dank aan onze chauffeur en onze begeleiding Veronique. Tot ziens!... Sluiten
KBO-De Rips uit De Rips schreef op 18/07/2023 om 21:47
Op 18-07-23 gingen wij als KBO De Rips naar het Kunstmuseum in Den Haag Wij danken u voor deze mooi reis. Een speciaal dank aan onze chauffeuse Jorine. Ook dank aan onze gastheer Frits van Rhijn en de 3 gidsen in het museum voor hun uitleg.
Op 18-07-23 gingen wij als KBO De Rips naar het Kunstmuseum in Den Haag Wij danken u voor deze mooi reis. Een speciaal dank aan onze chauffeuse Jorine. Ook dank aan onze gastheer Frits van Rhijn en de 3 gidsen in het museum voor hun uitleg.... Sluiten
Se Zonnebloem sfd. Ammerzoden-Well uit Ammerzoden schreef op 16/06/2023 om 11:38
Wat een fijne dag hebben wij gehad in het Kröller-Müller Museum. De gezellige en zorgzame Jorine en Veronique maken de goed georganiseerde dag ontvangen met een heerlijk kopje koffie, leuke gidsen, mooie kunst, heerlijke lunch! Top dag!
Wat een fijne dag hebben wij gehad in het Kröller-Müller Museum. De gezellige en zorgzame Jorine en Veronique maken de goed georganiseerde dag ontvangen met een heerlijk kopje koffie, leuke gidsen, mooie kunst, heerlijke lunch! Top dag!... Sluiten
Vereniging Senioren Heusden uit Heusden schreef op 18/05/2023 om 14:41
We kijken terug op een perfect georganiseerde reis naar Zeeuws Museum, waar zelfs de sceptische geluiden van enkele deelnemers die nog nooit een museum hadden bezocht bij verstomden. Volgende keer weer! Dank voor de heerlijke dag!
We kijken terug op een perfect georganiseerde reis naar Zeeuws Museum, waar zelfs de sceptische geluiden van enkele deelnemers die nog nooit een museum hadden bezocht bij verstomden. Volgende keer weer! Dank voor de heerlijke dag!... Sluiten
KBO afd. Wintelre uit WINTELRE schreef op 16/05/2023 om 12:19
Op 6 februari bezochten we de Hermitage in Amsterdam. En ook al zijn we geen zogenaamde Kunstfreaks, toch hebben we met eerbied en bewondering naar meesterwerken gekeken en geluisterd naar prachtige verhalen uit de kunstgeschiedenis.
Op 6 februari bezochten we de Hermitage in Amsterdam. En ook al zijn we geen zogenaamde Kunstfreaks, toch hebben we met eerbied en bewondering naar meesterwerken gekeken en geluisterd naar prachtige verhalen uit de kunstgeschiedenis.... Sluiten
Zonnebloem afdeling Renscherwoude uit Scherpenzeel schreef op 05/05/2023 om 08:20
We hebben enorm genoten allemaal, vrijdag 28 april 2023, met de Museum Plus Bus naar het Van Gogh Museum geweest in Amsterdam. Doordat de reis goed verliep waren we wat te vroeg in Amsterdam. Maar onze geweldige chauffeur Jorine heeft ons verrast met een rondrit langs bekende en mooie gebouwen in Amsterdam, prachtig.
We hebben enorm genoten allemaal, vrijdag 28 april 2023, met de Museum Plus Bus naar het Van Gogh Museum geweest in Amsterdam.
Doordat de reis goed verliep waren we wat te vroeg in Amsterdam. Maar onze geweldige chauffeur Jorine heeft ons verrast met een rondrit langs bekende en mooie gebouwen in Amsterdam, prachtig.... Sluiten
Redactie 'de Akerendammer' uit Beverwijk schreef op 04/05/2023 om 09:43
Overname uit huisblad; de Akerendammer, een uitgave van wooncomplex Nieuw Akerendam, Beverwijk. Met de Museum Plus Bus naar Ljouwert. Op donderdagmorgen 26 januari vertrokken we rond 9.00 uur vanaf Nieuw Akerendam richting Friesland. Een groep van ongeveer 40 bewoners had zich opgegeven voor dit culturele uitstapje naar het Fries Museum in Leeuwarden. Chauffeur Frits stelde zich aan ons voor. Hij heette ons welkom aan boord van de Museum Plus Bus; een initiatief voor ouderen, mogelijk gemaakt door 14 musea in Nederland en de VriendenLoterij. Wij, de museumbezoekers, betalen alleen voor de lunch. Een bleek zonnetje begeleidde ons door de vlakke polders van Noord-Holland naar de Afsluitdijk. De werkzaamheden daar hinderden ons nauwelijks. Na 90 jaar is de dijk toe aan renovatie; er worden bruggen vervangen, het dijklichaam versterkt met 75.000 betonblokken, er komen nieuwe spuisluizen en een nieuwe keersluis. Er wordt zelfs een vismigratierivier aangelegd, zodat vissen van zout- naar zoetwater kunnen zwemmen; veel vissen schijnen dat nodig te hebben voor hun groei en ontwikkeling. Chauffeur Frits mijmerde over de gedachten van Cornelis Lely; deze kijkt nu, staande op de dijk, uit over tientallen hijskranen, draglines en graafmachines in alle soorten en maten. In zijn tijd werd bijna al het... Lees meer
Overname uit huisblad; de Akerendammer, een uitgave van wooncomplex Nieuw Akerendam, Beverwijk.

Met de Museum Plus Bus naar Ljouwert.

Op donderdagmorgen 26 januari vertrokken we rond 9.00 uur vanaf Nieuw Akerendam richting Friesland. Een groep van ongeveer 40 bewoners had zich opgegeven voor dit culturele uitstapje naar het Fries Museum in Leeuwarden.

Chauffeur Frits stelde zich aan ons voor. Hij heette ons welkom aan boord van de Museum Plus Bus; een initiatief voor ouderen, mogelijk gemaakt door 14 musea in Nederland en de VriendenLoterij. Wij, de museumbezoekers, betalen alleen voor de lunch.
Een bleek zonnetje begeleidde ons door de vlakke polders van Noord-Holland naar de Afsluitdijk. De werkzaamheden daar hinderden ons nauwelijks. Na 90 jaar is de dijk toe aan renovatie; er worden bruggen vervangen, het dijklichaam versterkt met 75.000 betonblokken, er komen nieuwe spuisluizen en een nieuwe keersluis. Er wordt zelfs een vismigratierivier aangelegd, zodat vissen van zout- naar zoetwater kunnen zwemmen; veel vissen schijnen dat nodig te hebben voor hun groei en ontwikkeling.

Chauffeur Frits mijmerde over de gedachten van Cornelis Lely; deze kijkt nu, staande op de dijk, uit over tientallen hijskranen, draglines en graafmachines in alle soorten en maten. In zijn tijd werd bijna al het werk met de hand verricht!

We genieten nog even van het glinsterende IJsselmeer voordat we Friesland binnen rijden. Zo’n busreis geeft ook een beetje een schoolreisjes-gevoel; waar gaan we naar toe, hoe ziet het er uit en is er koffie als we aankomen? Ja, heerlijk, eerst koffie en dan de rondleiding.

De gids nam ons mee door de tijdelijke tentoonstelling ‘Vrijheid, Vetes, Vagevuur’, de middeleeuwen in het Noorden. Het Friesland van toen, Tota Frisia, strekte zich uit vanaf de huidige provincie tot aan de Wezer in Noord-Duitsland.

Vrije Friezen, met eigen rechters, taal, muntstelsel en gebruiken. Archeologische vondsten bevestigden de rijkdom van de Vrije Friezen, zij tooiden zich in rijke gewaden met fonkelende juwelen. Destijds een Friesland bomvol machtige kerken en kloosters. Dan is ook sprake van een gewelddadige vete-maatschappij en een verwoestende pestpandemie.
Het is het verhaal van Friesland uit de jaren 1000 tot 1560. Na de smakelijke lunch was er nog even tijd om rond te lopen. Sommigen bezochten de museumwinkel, anderen liepen liever even de winkelstraten in. “Je zal nog maar om een halfje bruin verlegen zitten.”

Voldaan nam ik weer plaats naast Riet, m’n busmaatje vandaag. Graag tot een volgende keer.... Sluiten
Marjolein van der Louw uit Hoofddorp schreef op 23/04/2023 om 21:40
Onze afdeling van de Zonnebloem uit Hoofddorp is maandag 17 april met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum geweest. Onder leiding van onze gastheer Peter hebben wij een heerlijke en voortreffelijke georganiseerde dag mogen beleven rond en in het museum. Onze gasten en vrijwilligers hebben ervan genoten. Dank jullie wel, toppers zijn jullie!!
Onze afdeling van de Zonnebloem uit Hoofddorp is maandag 17 april met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum geweest. Onder leiding van onze gastheer Peter hebben wij een heerlijke en voortreffelijke georganiseerde dag mogen beleven rond en in het museum. Onze gasten en vrijwilligers hebben ervan genoten. Dank jullie wel, toppers zijn jullie!!... Sluiten
Jan Bosman uit Rhenen schreef op 07/04/2023 om 10:58
3 april was een bijzondere dag voor KBO-Veenendaal. De eerste verrassing was de chauffeur Jorine. Ze belde vanuit de bus om enige vertraging te melden, maar dat viel uiteindelijk mee. Precies op tijd vertrokken we naar Amsterdam alwaar we door het vlotte verkeer zelf iets te vroeg aankwamen. Jorine verraste ons met een ritje langs highlights van Amsterdam en vertelde als een volleerde stadsgids. Het is een plezier om haar gast te zijn in de bus. Applaus! Hermitage had de Hollandse Meesters. Zeer interessant. De gids in ons groepje vertelde hoe de werken vaak naast de getoonde afbeelding een extra suggestie voorstellen of soms zelf twee verdiepingen hebben. Zo zie je dat wij leken eigenlijk de taal van schilderijen niet zonder hulp kunnen verstaan. Compliment en dank aan allen die deze bijzondere en zonnige dag mogelijk maakten.
3 april was een bijzondere dag voor KBO-Veenendaal. De eerste verrassing was de chauffeur Jorine. Ze belde vanuit de bus om enige vertraging te melden, maar dat viel uiteindelijk mee. Precies op tijd vertrokken we naar Amsterdam alwaar we door het vlotte verkeer zelf iets te vroeg aankwamen. Jorine verraste ons met een ritje langs highlights van Amsterdam en vertelde als een volleerde stadsgids. Het is een plezier om haar gast te zijn in de bus. Applaus!
Hermitage had de Hollandse Meesters. Zeer interessant. De gids in ons groepje vertelde hoe de werken vaak naast de getoonde afbeelding een extra suggestie voorstellen of soms zelf twee verdiepingen hebben. Zo zie je dat wij leken eigenlijk de taal van schilderijen niet zonder hulp kunnen verstaan. Compliment en dank aan allen die deze bijzondere en zonnige dag mogelijk maakten.... Sluiten
Josy Ruijs uit KBO Eersel schreef op 22/03/2023 om 18:24
Het was een prachtig uitstapje: op 2 maart met een volle Museum Plus Bus naar het mooie Cobra Museum in Amstelveen, gesponsord door de Vriendenloterij. Prima verzorgd met een superchauffeur Jorine: haalde een rolstoeler thuis op, zette twee rolstoelen vast IN de bus (was niet afgesproken), bracht twee mensen na een alarmerend telefoontje terug naar het Kerkplein (we waren bijna Eersel uit), omzeilde de file via Tilburg en zorgde voor een mooie groepsfoto bij de bus ! Gastheer Peter en drie kundige gidsen in het Cobra Museum: goed geregeld. En de zon scheen!
Het was een prachtig uitstapje: op 2 maart met een volle Museum Plus Bus naar het mooie Cobra Museum in Amstelveen, gesponsord door de Vriendenloterij. Prima verzorgd met een superchauffeur Jorine: haalde een rolstoeler thuis op, zette twee rolstoelen vast IN de bus (was niet afgesproken), bracht twee mensen na een alarmerend telefoontje terug naar het Kerkplein (we waren bijna Eersel uit), omzeilde de file via Tilburg en zorgde voor een mooie groepsfoto bij de bus ! Gastheer Peter en drie kundige gidsen in het Cobra Museum: goed geregeld. En de zon scheen!... Sluiten
Mevr. Mia Barnes , Namens KBO Well (L) uit Well schreef op 20/03/2023 om 12:36
Op vrijdag 3 maart zijn we met 43 personen van KBO Well (L) naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch geweest. Bij het instappen werden we vriendelijk ontvangen door onze chauffeur Jorine . Zij heeft ons via een mooie route naar Den Bosch gebracht . Daar werden we ontvangen door onze gastvrouw Josee, die ons heeft begeleid naar het museum en de dag heeft uitgelegd . Na koffie of thee met een Bossche bol werden we verdeeld in 3 groepen voor een rondleiding door het museum. Fantastisch ! Daarna hebben we genoten van een heerlijke, goed verzorgde lunch en kon iedereen nog een uurtje zelf rond kijken. Natuurlijk werden vooral de werken van Vincent van Gogh goed bekeken . Rond 15.30 u vertrokken we weer richting de bus en ruim een uur later waren we weer in Well. iedereen heeft van deze dag genoten ! Met dank aan onze Chauffeur Jorine!, Maar ook de organisatie van de museumplus bus en de vriendenloterij waardoor deze mooie dag mogelijk was Namens KBO Well Mia Barnes
Op vrijdag 3 maart zijn we met 43 personen van KBO Well (L) naar Het Noordbrabants Museum in Den Bosch geweest.
Bij het instappen werden we vriendelijk ontvangen door onze chauffeur Jorine . Zij heeft ons via een mooie route naar Den Bosch gebracht . Daar werden we ontvangen door onze gastvrouw Josee, die ons heeft begeleid naar het museum en de dag heeft uitgelegd .
Na koffie of thee met een Bossche bol werden we verdeeld in 3 groepen voor een rondleiding door het museum. Fantastisch !
Daarna hebben we genoten van een heerlijke, goed verzorgde lunch en kon iedereen nog een uurtje zelf rond kijken. Natuurlijk werden vooral de werken van Vincent van Gogh goed bekeken .
Rond 15.30 u vertrokken we weer richting de bus en ruim een uur later waren we weer in Well.
iedereen heeft van deze dag genoten !
Met dank aan onze Chauffeur Jorine!, Maar ook de organisatie van de museumplus bus en de vriendenloterij waardoor deze mooie dag mogelijk was
Namens KBO Well Mia Barnes... Sluiten
Lambertina en Annejet uit Balk schreef op 14/03/2023 om 12:11
Onze bewoners van Talma Hiem in Balk genieten nog steeds na van het dagje Fries Museum met de Museum Plus Bus! We krijgen overduidelijke hints om vooral nog eens op deze manier er met elkaar op uit te gaan; dit smaakt naar meer. De professionele prettige manier waarop de bewoners de bus in werden geholpen, de ontvangst en de rondleidingen in het museum waren met zorg uitgevoerd. Namens de deelnemers onwijs bedankt!
Onze bewoners van Talma Hiem in Balk genieten nog steeds na van het dagje Fries Museum met de Museum Plus Bus! We krijgen overduidelijke hints om vooral nog eens op deze manier er met elkaar op uit te gaan; dit smaakt naar meer. De professionele prettige manier waarop de bewoners de bus in werden geholpen, de ontvangst en de rondleidingen in het museum waren met zorg uitgevoerd. Namens de deelnemers onwijs bedankt!... Sluiten
Tonnie Zandbergen uit Emmen schreef op 14/03/2023 om 09:18
Wat een geweldig uitje was de busreis naar het Drents Museum, mogelijk gemaakt door de Museum Plus Bus. Alles was perfect geregeld: van een mooie bus, een geweldige chauffeur (Jorine), een fijne rustige rit, hartelijke ontvangst door onze begeleidster; Diana in het museum, een lekker kopje koffie, een heerlijke lunch en tot slot een geweldig mooie rondleiding met twee gidsen door de tentoonstelling over Pompeï. Namens alle gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling De Rietlanden Emmen, heel erg bedankt voor de mogelijkheid die werd geboden om deze tentoonstelling te bezoeken. Het was perfect! Dit vergeten we niet gauw ........ !!!!
Wat een geweldig uitje was de busreis naar het Drents Museum, mogelijk gemaakt door de Museum Plus Bus.

Alles was perfect geregeld: van een mooie bus, een geweldige chauffeur (Jorine), een fijne rustige rit, hartelijke ontvangst door onze begeleidster; Diana in het museum, een lekker kopje koffie, een heerlijke lunch en tot slot een geweldig mooie rondleiding met twee gidsen door de tentoonstelling over Pompeï.

Namens alle gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afdeling De Rietlanden Emmen, heel erg bedankt voor de mogelijkheid die werd geboden om deze tentoonstelling te bezoeken.

Het was perfect!

Dit vergeten we niet gauw ........ !!!!... Sluiten
Janna Jellema-Visser uit Emmeloord schreef op 11/03/2023 om 19:36
Op 8 maart 2023 waren wij als leden van PCOB Noordoostpolder uitgenodigd om met de Museum Plus Bus van de Vriendenloterij naar het Fries Museum te gaan. Met 44 leden vertrokken we om 10.00 uur eerst door de licht besneeuwde polder richting Leeuwarden. Onze buschauffeur Jorine vertelde op boeiende en soms humoristische manier over het ontstaan van de Museum Plus Bus en dat wij dankzij de Vriendenloterij hier aan deel konden nemen. Ca. 11.00 uur stopte( rolde volgens Jorine) de bus bijna bij de ingang bij het Fries Museum. We werden hartelijk welkom geheten door de gastvrouw van het museum en werden getrakteerd op een kop koffie/thee. Om 12.15 u stonden 3 gidsen klaar om ons in 3 groepen een rondleiding te geven in het museum. Onze groep ging naar de tweede verdieping waar het Fries Verzetsmuseum is. Onze gids (van geboorte Duitse) vertelde ons op indrukwekkende manier over het verzet van de Friezen. Het was voor ons als senioren, en vooral de 80-plussers, herkenbaar wat er in de oorlogsjaren allemaal heeft plaats gevonden. Nieuw was de huiskamer; sinds kort gerealiseerd in het museum. Een aandenken aan een vakantieverblijf op Ameland voor vrouwen/moeders en kinderen waarvan de vader was gesneuveld... Lees meer
Op 8 maart 2023 waren wij als leden van PCOB Noordoostpolder uitgenodigd om met de Museum Plus Bus van de Vriendenloterij naar het Fries Museum te gaan. Met 44 leden vertrokken we om 10.00 uur eerst door de licht besneeuwde polder richting Leeuwarden.
Onze buschauffeur Jorine vertelde op boeiende en soms humoristische manier over het ontstaan van de Museum Plus Bus en dat wij dankzij de Vriendenloterij hier aan deel konden nemen.
Ca. 11.00 uur stopte( rolde volgens Jorine) de bus bijna bij de ingang bij het Fries Museum. We werden hartelijk welkom geheten door de gastvrouw van het museum en werden getrakteerd op een kop koffie/thee. Om 12.15 u stonden 3 gidsen klaar om ons in 3 groepen een rondleiding te geven in het museum. Onze groep ging naar de tweede verdieping waar het Fries Verzetsmuseum is. Onze gids (van geboorte Duitse) vertelde ons op indrukwekkende manier over het verzet van de Friezen. Het was voor ons als senioren, en vooral de 80-plussers, herkenbaar wat er in de oorlogsjaren allemaal heeft plaats gevonden.
Nieuw was de huiskamer; sinds kort gerealiseerd in het museum. Een aandenken aan een vakantieverblijf op Ameland voor vrouwen/moeders en kinderen waarvan de vader was gesneuveld om hen een onbezorgde vakantie te geven na hun oorlog- ervaringen. Vervolgens liet de gids ons de Hindelooper kamer zien waarin veel prachtige beschilderde voorwerpen in staan waarvan sommige niet eens uit Hindeloopen komen maar uit andere plaatsen, zelfs uit China. Maar wel mooi om te zien en het verhaal erbij was interessant. de tijd van de rondleiding zat er op en gingen we naar het restaurant voor de lunch die heerlijk smaakte. Na de lunch kreeg iedereen nog een uurtje de tijd om op eigen gelegenheid het museum te bekijken.
Om 15.15 uur stapten we weer in de bus om richting huis te gaan. Ook nu weer een plezierige reis waar iedereen kon napraten over hun belevenissen in het museum. Om 16.30 uur kwamen we weer veilig aan in Emmeloord na een zeer geslaagde, gezellige dag met de Museum Plus Bus. Zeker voor herhaling vatbaar mede dankzij de goede buschauffeur Jorine die ons op deze dag voortreffelijk heeft begeleidt. Graag tot een volgende keer!!... Sluiten
Marije Jansen uit Veldhoven schreef op 05/03/2023 om 20:56
Met de Museum Plus Bus van de Vriendenloterij op maandag 27 februari 2023 naar het Rijksmuseum in Amsterdam Onze chauffeuse, Jorine, haalt ons op, 45 leden van de PVGE Veldhoven. Na het inladen van de hulpmiddelen en het instapoen van de deelnemers vertrekken we richting Amsterdam. Onderweg krijgen we uitleg. Wist u dat de snelweg A2 een bijnaam heeft? Trekvogelweg. In de geluidsschermen aan beide kanten van de snelweg zijn vogels te herkennen, naar een grafisch ontwerp van Escher. In Amsterdam krijgen we een rondje sightseeing van Jorine. Ze kent Amsterdam heel goed en verteld veel over de gebouwen waar we langs komen met informatie over wat het was, wat het nu is en wie de ontwerper was. Zo komen we langs het Amstelstation, ontworpen door Berlage en we gaan over de Berlagebrug. Een wit torentje op een gebouw langs de route was ooit het stadhuis van Nieuwer Amstel. En nog zo veel meer weetjes. Heel informatief. In de parkeergarage worden we opgewacht door Jacob. Hij begeleidt ons vandaag naar het restaurant en daarna naar het museum. We gebruiken de lunch in brasserie Zuiderbad. Een rare naam voor een restaurant. Er zit nog steeds een zwembad in, vandaar de naam.... Lees meer
Met de Museum Plus Bus van de Vriendenloterij op maandag 27 februari 2023 naar het Rijksmuseum in Amsterdam

Onze chauffeuse, Jorine, haalt ons op, 45 leden van de PVGE Veldhoven.
Na het inladen van de hulpmiddelen en het instapoen van de deelnemers vertrekken we richting Amsterdam. Onderweg krijgen we uitleg. Wist u dat de snelweg A2 een bijnaam heeft? Trekvogelweg. In de geluidsschermen aan beide kanten van de snelweg zijn vogels te herkennen, naar een grafisch ontwerp van Escher.
In Amsterdam krijgen we een rondje sightseeing van Jorine. Ze kent Amsterdam heel goed en verteld veel over de gebouwen waar we langs komen met informatie over wat het was, wat het nu is en wie de ontwerper was. Zo komen we langs het Amstelstation, ontworpen door Berlage en we gaan over de Berlagebrug. Een wit torentje op een gebouw langs de route was ooit het stadhuis van Nieuwer Amstel. En nog zo veel meer weetjes. Heel informatief.
In de parkeergarage worden we opgewacht door Jacob. Hij begeleidt ons vandaag naar het restaurant en daarna naar het museum.
We gebruiken de lunch in brasserie Zuiderbad. Een rare naam voor een restaurant. Er zit nog steeds een zwembad in, vandaar de naam.
Daarna wandelen we naar het museum. We worden door 3 gidsen rondgeleid door de 17de eeuw. Wat kunnen ze goed vertellen. Je ziet op schilderijen dingen die niet eerder zijn opgevallen. We krijgen uitleg, wie ze waarom geschilderd heeft en ook de vele symboliek die er in verwerkt is.
Na de rondleiding hebben we nog een uurtje om zelf rond te kijken in het museum. Ieder gaat zijn weg. De meeste deelnemers gaan nog even naar de museumwinkel voor een aandenken van de dag. Dan is het weer verzamelen in de hal en op weg naar de bus die ons terugbrengt naar Veldhoven.
Het was een boeiende, leerzame, gezellige dag.
Veel dank van al onze deelnemers, ze vonden het geweldig!
Marije Jansen... Sluiten
Gerard nibbelke uit Veldhoven schreef op 28/02/2023 om 19:18
Op 27 februari zijn wij met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum geweest. Het was een heerlijke reis in alle opzichten. Een heel positieve en gastvrije chauffeur en met de gids in het museum troffen we het ook. We hopen nog wel een keer gebruik te kunnen maken van dit fantastisch initiatief. Hulde!
Op 27 februari zijn wij met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum geweest. Het was een heerlijke reis in alle opzichten. Een heel positieve en gastvrije chauffeur en met de gids in het museum troffen we het ook. We hopen nog wel een keer gebruik te kunnen maken van dit fantastisch initiatief. Hulde!... Sluiten
Zonnebloem Erp-Keldonk-Boerdonk uit Erp schreef op 10/02/2023 om 18:27
De Zonnebloem op reis naar Amstelveen Op dinsdag 7 februari ging de Zonnebloemafdeling Erp-Keldonk-Boerdonk met 29 personen, met de Museum Plus Bus naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. De Cobra-groep was van 1948 tot 1951 een generatie jonge kunstenaars die met nieuwe vormen experimenteerden in de schilderkunst. Dit museumbezoek is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. De bus vertrok om 9.30 uur vanaf het Hertog Janplein, onderweg vertelde de buschauffeur Jorine nog over de Museum Plus Bus en verder had zij nog leuke wetenswaardigheden over de A2, de trekvogelroute. Bij aankomst werden wij ontvangen door gastvrouw Carla, waarna we met koffie/thee en een heerlijke huisgemaakte brownie werden verwelkomd. We werden door drie gidsen opgehaald, en kregen een rondleiding met uitleg door het museum. Er waren meerdere tentoonstellingen te zien van kunstenaars, Deense moderne kunst, Zuid-Afrikaanse en Deense beeldhouwwerken, schilderijen en sculpturen, en ook heel bijzonder om te zien waren de ruim 70 schilderijen, tekeningen en sculpturen van de kunstenaar Ovartaci. Na de lunch had iedereen nog de gelegenheid tot zelfstandig rondkijken en vertrokken we weer om 15.00 uur met de terugreis naar Erp, waar we gezellig samen de dag hebben afgesloten met friet en een snack bij... Lees meer
De Zonnebloem op reis naar Amstelveen

Op dinsdag 7 februari ging de Zonnebloemafdeling Erp-Keldonk-Boerdonk met 29 personen, met de Museum Plus Bus naar het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. De Cobra-groep was van 1948 tot 1951 een generatie jonge kunstenaars die met nieuwe vormen experimenteerden in de schilderkunst.
Dit museumbezoek is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij. De bus vertrok om 9.30 uur vanaf het Hertog Janplein, onderweg vertelde de buschauffeur Jorine nog over de Museum Plus Bus en verder had zij nog leuke wetenswaardigheden over de A2, de trekvogelroute. Bij aankomst werden wij ontvangen door gastvrouw Carla, waarna we met koffie/thee en een heerlijke huisgemaakte brownie werden verwelkomd.
We werden door drie gidsen opgehaald, en kregen een rondleiding met uitleg door het museum. Er waren meerdere tentoonstellingen te zien van kunstenaars, Deense moderne kunst, Zuid-Afrikaanse en Deense beeldhouwwerken, schilderijen en sculpturen, en ook heel bijzonder om te zien waren de ruim 70 schilderijen, tekeningen en sculpturen van de kunstenaar Ovartaci. Na de lunch had iedereen nog de gelegenheid tot zelfstandig rondkijken en vertrokken we weer om 15.00 uur met de terugreis naar Erp, waar we gezellig samen de dag hebben afgesloten met friet en een snack bij Van Haandel.... Sluiten
Commissie Reizen van KBO Den Helder uit Den Helder schreef op 27/01/2023 om 10:19
Op vrijdag 23 januari vertrok om 09.45 uur de Museum Plus Bus met 45 leden van KBO Den Helder naar het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het was een koude dag en in de omgeving van Amsterdam, viel er zelfs sneeuw en werd het een witte wereld. Onze chauffeur Frits vertelde onderweg leuke informatie en het was weer heel gezellig in de bus. Na de bus geparkeerd te hebben in de ondergrondse parkeergarage gingen we op weg naar het Zuiderbad. Daar wachtten de gastheren en gastvrouwen van een klein maar voortreffelijk restaurantje op ons met een voortreffelijk verzorgde lunch. Een korte wandeling voor een frisse neus bracht ons bij het Van Goghmuseum. Vier rondleiders vertelden met veel passie en enthousiasme over het leven en de schilderijen van Vincent van Gogh. Ze beantwoorden vragen en er was een leuke interactie tussen de rondleiders en onze deelnemers. Tegen vier uur reden we weer naar Den Helder na een fantastische dag. Met dank aan Frits voor de veilige en mooie reis, dank aan Valeria voor de perfecte begeleiding en heel veel dank aan de Museum Plus Bus en de VriendenLoterij. Elke twee jaar hopen onze leden weer een dagje mee te mogen met... Lees meer
Op vrijdag 23 januari vertrok om 09.45 uur de Museum Plus Bus met 45 leden van KBO Den Helder naar het Van Gogh Museum in Amsterdam.
Het was een koude dag en in de omgeving van Amsterdam, viel er zelfs sneeuw en werd het een witte wereld. Onze chauffeur Frits vertelde onderweg leuke informatie en het was weer heel gezellig in de bus. Na de bus geparkeerd te hebben in de ondergrondse parkeergarage gingen we op weg naar het Zuiderbad. Daar wachtten de gastheren en gastvrouwen van een klein maar voortreffelijk restaurantje op ons met een voortreffelijk verzorgde lunch. Een korte wandeling voor een frisse neus bracht ons bij het Van Goghmuseum.
Vier rondleiders vertelden met veel passie en enthousiasme over het leven en de schilderijen van Vincent van Gogh. Ze beantwoorden vragen en er was een leuke interactie tussen de rondleiders en onze deelnemers. Tegen vier uur reden we weer naar Den Helder na een fantastische dag.
Met dank aan Frits voor de veilige en mooie reis, dank aan Valeria voor de perfecte begeleiding en heel veel dank aan de Museum Plus Bus en de VriendenLoterij. Elke twee jaar hopen onze leden weer een dagje mee te mogen met de Museum Plus Bus, wat een prachtig initiatief. Dank, dank, dank... Sluiten
Schuilenburg Raalte uit Raalte schreef op 29/11/2022 om 13:23
Gisteren een geweldige dag gehad in Amsterdam! Met 35 personen vanuit Raalte (OV) voor de derde keer op stap geweest met de Museumplus bus. Altijd goed verzorgd. Super fijne buschauffeuse Jorine die de doelgroep goed aanvoelde en leuke weetjes vertelde onderweg. Ook de gastheer Jacob en de dames van de rondleiding in het Rijksmuseum deden het geweldig. De bewoners en vrijwilligers hebben echt genoten. Dank daarvoor!!
Gisteren een geweldige dag gehad in Amsterdam! Met 35 personen vanuit Raalte (OV) voor de derde keer op stap geweest met de Museumplus bus. Altijd goed verzorgd. Super fijne buschauffeuse Jorine die de doelgroep goed aanvoelde en leuke weetjes vertelde onderweg. Ook de gastheer Jacob en de dames van de rondleiding in het Rijksmuseum deden het geweldig. De bewoners en vrijwilligers hebben echt genoten. Dank daarvoor!!... Sluiten
Katholieke Seniorenbond uit Holtum schreef op 09/11/2022 om 15:34
Op 1 november jl. bezoek aan het Noord-Brabants te Den Bosch: Onze leden waren na afloop zeer enthousiast: super chauffeuse, super ontvangst door gastvrouw José, super ontvangst in museum met koffie / thee met Bossche bol, de rondleiding in het museum werd zeer gewaardeerd, daarna samen gezellig goede lunch gehad. De meesten vonden dat de tijd na de lunch helaas te kort was om nog veel meer te bekijken in dit mooie museum
Op 1 november jl. bezoek aan het Noord-Brabants te Den Bosch:
Onze leden waren na afloop zeer enthousiast: super chauffeuse, super ontvangst door gastvrouw José, super ontvangst in museum met koffie / thee met Bossche bol, de rondleiding in het museum werd zeer gewaardeerd, daarna samen gezellig goede lunch gehad.
De meesten vonden dat de tijd na de lunch helaas te kort was om nog veel meer te bekijken in dit mooie museum... Sluiten
Rob uit Ravenstein schreef op 03/10/2022 om 20:42
Vandaag, 3 oktober 2033 met chauffeur Frits … en niet alleen chauffeur maar ook een fantastische gastheer een gezellige dagtocht mogen maken maar het van Gogh museum. Niet alleen de Stichting Museumbus willen bedanken maar ook de Vriendenloterij, die deze dag mogelijk mede mogelijk heeft gemaakt! Ik denk dat ik mede de vele KBO leden uit Ravenstein mag zeggen: dank, dank en nogmaals dank!
Vandaag, 3 oktober 2033 met chauffeur Frits … en niet alleen chauffeur maar ook een fantastische gastheer een gezellige dagtocht mogen maken maar het van Gogh museum.
Niet alleen de Stichting Museumbus willen bedanken maar ook de Vriendenloterij, die deze dag mogelijk mede mogelijk heeft gemaakt!
Ik denk dat ik mede de vele KBO leden uit Ravenstein mag zeggen: dank, dank en nogmaals dank!... Sluiten
Joop van de Ven uit Tilburg schreef op 19/09/2022 om 15:15
Zonnebloemafdeling 't Zand-Wandelbos Vrijdag 16 september 2022 een bezoek gebracht aan het Van Gogh Museum. Het bezoek vond iedereen ontzettend leuk en interessant. Niet te vergeten de busrit. Een fantastische vrouw die ons onderweg veel interessante dingen over Amsterdam, maar ook over zaken die we onderweg tegenkwamen kon vertellen. Fantastische chauffeur. Dank
Zonnebloemafdeling 't Zand-Wandelbos
Vrijdag 16 september 2022 een bezoek gebracht aan het Van Gogh Museum.
Het bezoek vond iedereen ontzettend leuk en interessant.
Niet te vergeten de busrit.
Een fantastische vrouw die ons onderweg veel interessante dingen over Amsterdam, maar ook over zaken die we onderweg tegenkwamen kon vertellen. Fantastische chauffeur.
Dank... Sluiten
Patty Guffens uit St Michielsgestel schreef op 14/09/2022 om 11:13
Ik ben gisteren met de museumplusbus naar kunstmuseum in Den Haag geweest. Met de seniorengymclub. Het was een geweldige dag met onze bizondere chauffeur Yorine.Een geweldige chauffeur met veel humor,uitleg en prima rijkunst.Hulpvaardig In het museum werden we verwelkomt met gastvrouw en koffie met broodjes.Allemaal prima. Onze gids van museum was geweldig,zij genoot ook van ons enthousiasme. Dank voor deze mooie dag. Ik ga 1 oktober een aanmelding doen voor onze gasten van de Zonnebloem uit St Michielsfestel en hoop aan de beurt te kunnen komen. Geweldige uitstap voor ouderen en vooral mensen met een handicap. vriendelijke groet Patty Guffens Vriendelijke groet en succes met alles.
Ik ben gisteren met de museumplusbus naar kunstmuseum in Den Haag geweest.
Met de seniorengymclub.
Het was een geweldige dag met onze bizondere chauffeur Yorine.Een geweldige chauffeur met veel humor,uitleg en prima rijkunst.Hulpvaardig
In het museum werden we verwelkomt met gastvrouw en koffie met broodjes.Allemaal prima. Onze gids van museum was geweldig,zij genoot ook van ons enthousiasme.
Dank voor deze mooie dag.
Ik ga 1 oktober een aanmelding doen voor onze gasten van de Zonnebloem uit St Michielsfestel en hoop aan de beurt te kunnen komen.
Geweldige uitstap voor ouderen en vooral mensen met een handicap.
vriendelijke groet Patty Guffens
Vriendelijke groet en succes met alles.... Sluiten
Seniorenschool Heusden uit Gemeente Heusden schreef op 12/09/2022 om 21:43
12-9-2022 een fantastische dag beleefd met 45 senioren: geweldige chauffeur Jorine, die ons veel wist te vertellen, fijne gastheer Jacob, kennis gemaakt met Dieuwertje, lekker gegeten bij Zuiderbad bij Yanco, 3 goede gidsen gehad in het Van Goghmuseum! Het was een geslaagde culturele, educatieve, kunstzinnige, ontspannen en gezellige dag waarvan wij allen veel hebben genoten en dat alles ook nog eens zonovergoten! Seniorenschool Heusden zegt namens allen: Dank, dank, dank Museum Plus Bus en Vriendenloterij.
12-9-2022 een fantastische dag beleefd met 45 senioren: geweldige chauffeur Jorine, die ons veel wist te vertellen, fijne gastheer Jacob, kennis gemaakt met Dieuwertje, lekker gegeten bij Zuiderbad bij Yanco, 3 goede gidsen gehad in het Van Goghmuseum! Het was een geslaagde culturele, educatieve, kunstzinnige, ontspannen en gezellige dag waarvan wij allen veel hebben genoten en dat alles ook nog eens zonovergoten! Seniorenschool Heusden zegt namens allen: Dank, dank, dank Museum Plus Bus en Vriendenloterij.... Sluiten

 

Seniorenvereniging Heythuysen – Heythuysen 17 november 2017

Wat een fijn georganiseerde reis vanuit midden- Limburg perfect georganiseerd. Zeer veel dank namens de deelnemers.!!!


 Ans van Roermund – Capelle a.d. IJssel 15 november 2017

Na een aantal aanmeldpogingen was het dit jaar gelukt om met onze Zonnebloemafdeling een keer mee te kunnen met de Museumplusbus, met als bestemming het Kröller Müller museum. Op 2 november om half 9 stond hij al gereed aan de Kerklaan en kon het instappen beginnen. Naast uiteraard een chauffeur stelde de organisatie ook een gids ter beschikking, die ons de hele dag zou begeleiden. We hadden een flinke rit voor de boeg, maar met het herfstzonnetje erbij viel er onderweg genoeg te zien. Met maar een klein beetje file arriveerden we in het park de Hoge Veluwe, waar we eerst nog een prachtige rondrit kregen, waarbij de chauffeur geanimeerd vertelde over de omgeving en het ontstaan van jachtslot St.Hubertus. De zon toverde de mooiste herfstkleuren in dit bosrijke park, echt genieten! Daarna mochten we het museum in waar de koffie al klaar stond. Erbij kregen we een lokale specialiteit geserveerd: een Veluws Verleidertje. Een heerlijk kaneelbroodje gevuld met room en noten mmmm. Toen de inwendige mens versterkt was werden we in 3 groepen verdeeld en onder leiding van een gids begon de rondleiding. Absoluut hoogtepunt hierbij waren de Van Goghs. Prachtig om deze wereldberoemde werken nu eens in het echt te zien, mét het verhaal erachter. Na de rondleiding konden we zo aanschuiven voor de lunch, een warme kop tomatensoep en overheerlijke broodjes.Dat ging er wel in! Met elkaar eten is toch zoveel gezelliger dan alleen. Gelukkig bleef er daarna ook nog tijd over om zelf wat rond te kijken bij de kunstwerken en in het winkeltje. Om kwart voor 3 reed de bus weer voor om ons terug te brengen naar Capelle. Het verkeer zat mee, zodat we nagenoeg filevrij weer thuiskwamen. Het was een lange dag, maar zeer de moeite waard. Blije gezichten en lieve woorden bij het uitstappen waren onze dank. Hopelijk mogen we volgend jaar weer mee met de Museumplusbus!


 Jan Brok – Tilburg 11 november 2017

Gisteren, 10 november 2017, naar Rijksmuseum geweest met de museum plus bus. Dank.


 Buurtzorg Oegstgeest team 1 – Oegstgeest 27 oktober 2017

Van Buurtzorg Oegstgeest team 1 Vandaag hebben wij samen met onze cliënten een super leuke dag gehad. Wij zijn opgehaald door de Museum Plus Bus. Na een leuke rit zijn we afgezet bij het Joods Historisch Museum. Na een kopje koffie kregen we een rondleiding door het museum. Dit alles hebben we afgesloten met een heerlijke lunch. Nadat we nog op eigen gelegenheid rond hebben gekeken in het museum, werden we door de Museum Plus Bus weer thuis gebracht. We hadden een gastvrouw die ons heel de dag begeleidde en een chauffeur voor wie niets te veel was. Die onze cliënten op een snelle manier in de bus hielp, de rollators en rolstoelen in het ruim zette en ons onderweg nog leuke dingen vertelde. De cliënten hebben met volle teugen genoten. Dit werd ons geschonken door de Bank Giro loterij, alleen de lunch was voor eigen rekening. Hartelijk bedankt!


 Gerda Coppes – Berharen 11 oktober 2017

10 Oktober zijn wij met onze KBO met de museumplusbus naar museum TwentseWelle geweest. WIj hebben ’n erg leuke dag gehad.Aardige gidsen ,gastvrouw en chauffeur. Wij vonden het museum erg mooi.


 Sonja Haven – Oss 7 september 2017

4 september 2017 hebben wij een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Wij, bewoners, bezoekers & vrijwilligers van serviceflat Sterrebos Oss, zijn jullie zeer erkentelijk voor deze mooie dag. De lunch in de nabij gelegen brasserie Zuiderbad was goed verzorgd. Ik mag zeggen dat iedereen erg heeft genoten!


 Fien van Es – Vorstenbosch 27 juli 2017

Vandaag met gasten van de Zonnebloem afd Heeswijk-Dinther-Loosbroek-Vorstenbosch een bezoek gebracht aan het Kröller Möllermuseum. We hebben erg genoten. Wij willen jullie hartelijk danken voor de geweldig, verzorgde dag. Een pluim voor de organisatie!!!!!!


 Mientje van Venrooij – Heeswijk-Dinther 27 juli 2017

Vandaag met de MuseumPlusbus naar het Kroller Muller museum in Otterlo geweest met gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem, afd. Heeswijk-Dinther-Loosbroek-Vorstenbosch. De gasten hebben genoten van het tochtje door het park, de rondleiding door uitstekende gidsen en lunch. Door de goede zorgen van chauffeur Henry en gids Ben was dit een dag met een “gouden” randje. Ook dank aan Dieuwertje en Sander van het kantoor die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt. Wij houden ons aanbevolen voor een volgend museumbezoek.


 Corrie Antonissen KBO BREDA – Breda 19 maart 2017

wij HEBBEN HEERLIJK GENOTEN VAN EEN MOOIE TOUR Amsterdam EN HET COBRA museum. voor HERHALING VATBAAR


 Mieke Willems – Dommelen 22 februari 2017

Met de bus naar de Hermitage in Amsterdam,een geweldige mooie dag .Bedankt voor herhaling vatbaar.


 Marie-Jan van Hout- van Rooij – ‘s-Hertogenbosch 13 februari 2017

Vandaag 13 februari hebben wij een bezoek gebracht aan het Rijksmuseum dankzij uw organisatie en tot stand gebracht door De BankGiro Loterij. Wij, gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem, afd. Groot-West ‘s-Hertogenbosch, willen u heel hartelijk danken voor de mooie dag en de geweldige ondersteuning van de medewerkers van de MuseumPlusbus. We hebben genoten! Wij hopen dat deze geweldige activiteit er nog jaren zal zijn voor onze ouderen. Nogmaals hartelijk dank!


 Hans Tielemans – Bakel 3 februari 2017

Op 2 februari met de Museum Plus Bus, aangevraagd door de KBO Bakel, naar het Joods Historisch Museum in Amsterdam geweest. Dit perfect georganiseerde uitstapje was voor diverse Bakelse bewoners een welkome afwisseling van hun dagelijkse beslommeringen. Compliment voor de bus, chauffeur en de begeleiding en natuurlijk de gidsen in het interessante museum. Wanneer de gelegenheid zich voordoet voor ons zeker voor herhaling vatbaar. Nogmaals hartelijk dank.


 Martha Thijssen – Beers 1 februari 2017

Afgelopen maandag zijn we met deelnemers van de Zonnebloem met de Museum Plus Bus naar Amsterdam gereden naar het Vincent van Goghmuseum. Het was prima geregeld, leuke chauffeur en een toffe gastheer. De chauffeur liet ons nog mooie plekjes van Amsterdam zien en hield af en toe stil, zodat we konden kijken en luisteren naar het verhaal. In het museum kregen we een rondleiding die erg interessant was en toen was het tijd voor een heerlijke uitgebreide lunch. Nog even tijd voor zelf een wandeling te maken door het museum en toen was het weer tijd om te vertrekken. Het was een erg leuke ervaring en we werden erg verwend. Heel hartelijk dank voor dit mooie uitstapje.


 C de Jongste- Stam – Westmaas 19 december 2016

Op 14 november j.l.met de Zonnebloem Afd. Hoeksche Waard een bezoek gebracht aan de Hermitage in Amsterdam. Een fantastische dag gehad Een zeer goede buschauffeur die ons heel wat van Amsterdam vertelde. Ook de begeleiding was behulpzaam en gastvrij. De tentoonstelling in de Hermitage was heel mooi en de lunch voortreffelijk. Echt een dag om in een lijstje te zetten. Bedankt Museumplusbus en ga zo door…..


 KBO Zaandam – Zaandam 10 december 2016

Namens onze deelnemende leden van de KBO en PCOB Zaandam willen wij onze waardering uitspreken voor het bezoek aan het Gemeentemuseum Den Haag van donderdag 8 december. Vanaf het begin van de trip heeft de chauffeur en Frouwkje onze leden fantastisch bijgestaan bij het instappen. Onderweg heeft de chauffeur allerlei wetenswaardigheden verteld. Een rondrit door Den Haag was op zich al een museum met alle bekende en onbekende gebouwen en plaatsen. De rondleiding in het museum was interessant. Eerst naar de sculpturen waar veel over was te vertellen, met name wat de beeldhouder er in wilde vertellen boeide iedereen. Een aantal schilderijen van bekende en onbekende meesters gaf een duidelijke inkijk van het waarom en hoe de meester te werk ging. Als laatste de enorme mode afdeling van japonnen die Audry Hepburn heeft gedragen in haar films was zeer indrukwekkend. Kortom onze leden hebben enorm genoten van deze dag en willen de BankGiro Loterij hier enorm voor bedanken.


 Ria de Bruin – Breda 30 november 2016

Vrijdag 25 november, een bijzonder bezoek aan het Cobra Museum. Dankzij het initiatief van Stichting Marcella’s Way hebben o.a. bewoners van een verpleeghuis kunnen genieten van een prachtige dag. Ik heb een bewoner van de gesloten afdelingen begeleid die regelmatig boven zichzelf uitsteeg. Die vragen stelde aan de gids waarbij ze duidelijk liet blijken vol aandacht te hebben geluisterd. Die ook haar eigen ideeën kon uiten, recht uit het hart. Een vrouw die genoten heeft van de gelijkwaardigheid en respect voor wie ze was. Even was ze weer de docent die ze altijd geweest was, ze voelde zich gewaardeerd. Dat had ze allang niet meer gevoeld. Dit met dank aan de gids die ons rondleiden. Ook ode aan de chauffeur en de reisleider in de bus. DANK JULLIE WEL VOOR DEZE MOOIE DAG.


 Elsey – Doorn 30 november 2016

Wij zijn vanaf de waranda in zeist. Naar het gemeentemuseum geweest. Het eten en de bus was prima geregeld. Alleen het museum viel tegen. Bij binnenkomst. Doen de koptelefoons het al niet. En de versterkers. Dus toen voor slechthorende moest het hardop gezegd worden. We hebben heen en weer gelopen met de groep. We hadden rolstoelen rolators. De drempels gingen we moeilijk over. Ook de lift is erg klein. Dus daar lang wachten. Uit eindelijk hebben we twee kunstwerken gezien en twee schilderijien. Echt slecht geregeld.


 Jeannette – Riel 26 november 2016

17 november hebben met de KBO uit Riel een prachtige dag beleefd met de Museum plus bus naar het van Gogh museum in Amsterdam. Door de begeleiding van chauffeur en begeleider zijn we op een leuke manier getrakteerd op een mooie reis op en neer naar het museum. Kortom het was een prachtige dag waardoor vele leden na lange tijd weer eens in een museum geweest zijn. Hartelijk dank hiervoor.


 Annemieke van Bloois – Oudenbosch 20 november 2016

Wat hebben wij een fantastische dag gehad afgelopen vrijdag !! Alles is veel meer dan goed verlopen. Om klokslag half negen stond de prachtige bus met 2 vrolijke heren, Guus Heijenrijk en Hans Koenraads op ons te wachten. We waren met 39 personen. Het duurde even voordat iedereen zijn of haar plaatsje had; het waren tenslotte niet de jongste gasten. Het verkeer viel ontzettend mee en daarom hadden we nogal wat tijd over. In plaats van ons vroeg in het museumcafé af te zetten, had Guus een geweldige oplossing; hij zei ook ‘ik maak er een leuke dag van voor jullie’. En dat was het. Hij leidde ons, al vertellend, over het grote Schiphol terrein. Sommigen waren daar nooit geweest en keken hun ogen uit. We zaken de distributiehallen, alle gebouwen achter de aankomst en vertrekhallen, de landingsbanen en nog veel meer. Dit alles begeleid door de smakelijke uitleg van Guus. Het was een complete verrassing en eigenlijk kon de dag al niet meer stuk hierdoor. Tsja, en toen nòg tijd over…..er volgde een tweede verrassing. Guus liet ons het buitengebied zien van Amsterdam; de prachtige Amstel, met schitterende huizen, bruggetjes en de natuur. Iedereen was laaiend enthousiast. Hij kon ook zo leuk vertellen. Aangekomen in het museum, dronken we gezellig koffie met elkaar. Wij (PCOB Oudenbosch) hebben getrakteerd op een tweede kopje. De groep werd in 3-en gesplitst en we werden zeer deskundig rondgeleid langs de moderne kunst. Het tempo was prima, iedereen kon het bijhouden, hetzij met rollator of opklapstoeltje. We hebben genoten. Na de rondleiding stond de lunch voor ons klaar; prima. Bijzonder vriendelijke serveersters. Hierna konden we kiezen of we op eigen gelegenheid nog een keer langs de kunstwerken wilden gaan of even naar buiten. Er was markt vlak naast het museum, evenals een groot winkelcentrum dat overdekt was. Iedereen deed wat hij/zij leuk vond. We hadden er ruim een uur de tijd voor. Keurig op tijd arriveerde ieder weer op de afgesproken plaats in de bus. Ook de terugreis ging vlotjes. We werden geëntertaind door Hans, die gedichten voorlas en Guus met muziek uit de ‘ouwe doos’, waarbij menigeen meezong. We gingen ‘met de pet rond’ voor Guus en Hans om onze waardering aan hen te tonen (maar dat hadden ze ook al vaak gehoord gedurende de dag). Veilig kwamen we weer in Oudenbosch aan. Al met al was het een bijzonder geslaagde dag, waarvoor wij jullie heel hartelijk bedanken. Jullie hebben 39 ouderen een geweldige dag bezorgd. Wij hopen in de toekomst nog een keer gast van jullie te mogen zijn.


 Jeannette Wouters – Riel 17 november 2016

Samen met de KBO Riel hebben we vandaag met de Museum Plus Bus een bezoek gebracht aan het Van Gogh museum in Amsterdam. Het was een schitterende dag, mede dankzij onze chauffeur Guus, en begeleider Gerard. Guus verraste ons op de heen- en terugweg op veel mooie punten en natuurschoon van Amsterdam waar we anders nooit komen. Gerard vertelde onderweg van alles over de Museum Plus Bus en zorgde in het museum dat alles op rolletjes liep en iedereen met een goed gevoel weer in de bus stapte naar huis. Een geweldige dag voor veel mensen die anders niet in de gelegenheid zijn om naar een museum te gaan.


 Tonnie Hozewol – Best 15 september 2016

Met de bus naar het Joods historisch museum, wat een leuk museum en een prachtige dag gehad, heel erg bedankt. tonnie


 Henri Sanders – Gronsveld 14 september 2016

Leuke dag geweest in het Cobra museum met 34 personen van KBO Gronsveld. Jammer van de lange busreis, maar gaat niet anders. Alleen maar tevreden gezichten. Goede begeleiding. Bedankt organisatie.


 Angela van den Elzen – Uden 9 september 2016

Afgelopen maandag 5 september zijn we met een 40-tal deelnemers naar Het Hermitage museum in Amsterdam geweest. Allemaal mensen voor wie een museumbezoek heel wat voeten in de aarde heeft. En wat hebben we genoten!!! Omdat de Museumplusbus die dag voor de 2500x op pad was, ging er met ons een cameraploeg van RTL4/koffietijd mee. Wat een fantastisch initiatief, alweer zo’n 125.000 mensen hebben mogen genieten van een super mooie dag. Ook de uitzending in Koffietijd was informatief en zag er leuk en verzorgd uit. Hartelijk dank, namens alle deelnemers en het Rode Kruis Uden e.o.


 Wim Jenniskens – Horst 19 augustus 2016

Beste medewerkers Gisteren hebben we met de MuseumPlusBus het Joods Historisch Museum bezocht. Een prima initiatief. Ook is de reis en het bezoek prima verlopen. En wat een “rijke” geschiedenis hebben de Joden in Nederland en daarbuiten. Ook de chauffeur, de begeleider en de gidsen deden hun werk prima!!! Bedankt!!! Wim Jenniskens


 Marijke van Zuilen – Barendrecht 3 augustus 2016

Met bewoners van Woonzorgcentrum en Verpleeghuis Siloam naar het Openlucht Museum geweest. Internationale vrijwilligers hebben naast onze eigen Top vrijwilligers geholpen om er een fantastisch dag van te maken. De uitleg tijdens de rondleiding was heel goed. Bewoners luisterde heel aandachtig en er was heel veel herkenning. Leuke groepsfoto gemaakt. Die zal ik jullie nog opsturen. Het museum heeft zelfs de foto naar de lokale krant gestuurd.


 Anja de Jong-Eeltink – AALTEN 7 juli 2016

Woensdag 6 juli met mijn moeder (83 jaar en rolstoelgebonden) én mijn 86-jarige vader naar het openluchtmuseum in Arnhem geweest. Fantastisch georganiseerd, wat hebben ze genoten ! Wat een gewéldig initiatief !


 Margo van der Poel – 4 juli 2016

Dinsdag 21 juni om 10.00 uur verzamelde 38 gasten en 6 vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Hillegom-Beinsdorp zich in Hillegom om een mooie dag tegemoet te gaan. We vertrokken met de Museum Plus Bus naar Amsterdam om in het Hermitage museum de tentoonstelling van Catharina de Grootste te bezoeken. Er heerste al snel een goede sfeer, gasten en vrijwilligers zaten al snel gezellig met elkaar te praten en de buschauffeur gaf tijdens, zowel de heen- als terugreis gepaste informatie, waardoor de busreis als zeer positief werd ervaren. Na een heerlijk kopje koffie kregen wij in groepjes een mooie rondleiding en werd ons op een fantastische wijze veel informatie gegeven. Om 13.00 uur was er een heerlijke lunch waar iedereen van genoot. Ondertussen werd er bijgepraat over al het moois wat men had gezien. Na een fantastische rondrit door Amsterdam waren we om 16.00 uur weer in Hillegom. Iedereen ging zeer tevreden weer huiswaarts. Namens de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afd. Hillegom-Beinsdorp hartelijk dank voor deze fantastische dag.


 henny boshuizen – nootdorp 30 juni 2016

Vandaag met de bewoners van woonzorgcentrum Veenhage uit Nootdorp naar het openlucht museum geweest. We hebben een super dag gehad.busrit was prima en het museum geweldig. Wat prachtig dat dit kon. heel erg bedankt.


 Mw.Yvonne Sirna – Den Haag 7 juni 2016

Ik ben met bewoners van het Coornherthuis en bewoners uit de buurt naar het cobramuseum geweest. Onderweg heeft de chaufeur veel vertelt en zijn wij nog naar Schiphol geweest. Het was een heel gezellige en leerzame dag. De lunch was geweldig en er was nog tijd om de omgeving van Amstelveen te bekijken. Fijn dat de BankGiro Loterij dit steunt, zo kunnen mensen die slecht ter been zijn of eenzaam een mooie dag bezorgd. Met vriedendelijke groeten, Y.Sirnsa


 Jeanne van Mourik – Sint-Michielsgestel 20 mei 2016

Een geweldig uitstapje gemaakt naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Een plezierige reis dankzij bus, chauffeur en reisleider. Een zeer geslaagde rondleiding in het museum in het gezelschap van een buitengewoon deskundige gids. Dank aan de organisatie van de Museum Plus Bus die dit uitstapje mogelijk maakte.