VIER HET LEVEN

Samen met Vier het Leven

 

Alle kwetsbare ouderen in Nederland een onvergetelijke culturele ervaring bezorgen, dat was de ultieme droom van Stichting Vier het Leven en Stichting Museum Plus Bus. Door een extra bijdrage van de Vriendenloterij in 2019 is deze droom werkelijkheid geworden. De komende jaren nemen we samen 15.000 ouderen mee uit!

Vier het Leven koppelt zelfstandig wonende ouderen aan vrijwilligers om samen naar de film, een concert of theatervoorstelling te gaan. Zij worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en gaan samen met twee andere ouderen op pad. Door de samenwerking kan de Museum Plus Bus, die doorgaans alleen groepen uit een tehuis of instelling bedient, nu ook thuiswonende senioren goed bereiken en worden museumbezoeken aan het aanbod van Vier het Leven gevoegd

In 2019 reed de Museum Plus Bus 160 extra ritten samen Vier het Leven. Tijdens zo’n rit zitten er in de bus maximaal 33 gasten van de Museum Plus Bus en 12 gasten en vrijwilligers van Vier het Leven. Het gezamenlijk optrekken in de bus en het museum leidt geregeld tot nieuwe ontmoetingen en contacten. Soms ontstaan er mooie voorbeelden van sociale interactie. Soms is het nog een kwestie van aftasten, omdat bewoners van een verzorgingshuis doorgaans kwetsbaarder zijn dan mensen die nog in hun eigen huis wonen. Maar ook dan is het gezamenlijk uitje voor iedereen interessant. Helaas staan we door de Covid-19 maatregelen noodgedwongen stil. We blijven positief, en kijken met vertrouwen uit naar de toekomst!