VEELGESTELDE VRAGEN

Topstukken on Tour

VERBORGEN

FGXFG

Waar bestaat een tentoonstelling uit?

Elke tentoonstelling bestaat uit 4 replica’s en 1 informatiebord. De afmeting van de borden zijn 1.30 meter breed bij 1.75 meter hoog. Naast de replica’s ontvangt u voor iedere bewoner een informatief kunstmagazine. Ook laten we een poster en ansichtkaarten bij u achter. Deze kunnen uitgedeeld worden bij de rondleiding of vooraf kunnen de bewoners deze gebruiken om de buurvrouw/man uit te nodigen om de tentoonstelling te bezoeken.

Kan ik een tentoonstelling uitkiezen?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een voorkeur voor 1 van de 4 tentoonstellingen op te geven.

Komt mijn locatie in aanmerking voor een tentoonstelling?

Topstukken on Tour is opgezet voor verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Er moet een centrale hal, restaurant of een algemene ruimte beschikbaar zijn waar de tentoonstellingsborden veilig kunnen staan.

Hoelang duurt een tentoonstelling?

U ontvangt de tentoonstelling 14 dagen.

Wat kost een tentoonstelling?

De tentoonstelling, het bezoek van een museumdocent en de kunstmagazines worden u kosteloos aangeboden dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij

Hoe kan ik mijn locatie aanmelden voor een tentoonstelling?

Ja, dat is mogelijk. Maak uw interesse kenbaar door hier het formulier in te vullen.

Uit welke kunstwerken bestaat Topstukken on Tour?

Een overzicht van de Topstukken treft u hier

 

Museumdocent

VERBORGEN

FGXFG

Wat houdt een bezoek van de museumdocent in?

Op de eerste woensdag van de tentoonstellingsperiode komt een ervaren museumdocenten naar uw locatie toe voor een inspirerend informatief gesprek en doe-opdracht bij de tentoonstelling.

Tijdens het bezoek van de museumdocent vinden we het leuk als er maximaal 25 bewoners komen kijken, luisteren en doen. Het bezoek van de museumdocent zal ongeveer 1,5 uur duren. Het is handig als de tentoonstellingsborden verplaatst worden naar de ruimte waar de uitleg gegeven wordt. De museumdocent zal vragen stellen, wat over de kunstwerken verstellen, over het museum en een tekenopdracht geven. Hiervoor is het handig als de ouderen aan een tafel kunnen zitten. De museumdocent zal ongeveer een kwartier voor en achteraf aanwezig zijn om spullen klaar te leggen en weer op te ruimen.

Als de museumdocent komt, dan zijn de volgende punten prettig om te organiseren:

  • Het is belangrijk dat minimaal één medewerker tijdens de uitleg aanwezig is om de museumdocent te ondersteunen. Bijvoorbeeld het verplaatsen van de kunstwerken tijdens de uitleg om ze beter zichtbaar te maken voor de bewoners.
  • Het is prettig als er een werkend audiosysteem (microfoon plus versterker) aanwezig is. De museumdocent heeft in geval van nood een kleine audioversterker bij zich.
  • Tijdens het bezoek van de museumdocent wordt er gebruik gemaakt van internet. Daarom willen wij u vooraf vragen het wifiwachtwoord bij de hand te houden.
  • De uitleg kan in overleg met de museumdocent onderbroken worden voor een ronde koffie/thee/sap o.i.d.

 

 

 

Wanneer bezoekt de museumdocent onze locatie?

De museumdocent bezoekt uw locatie doorgaans op de eerste woensdag van de tentoonstellingsperiode. Een exacte datum en tijd spreken wij telefonisch met u af.

Wat zijn de kosten voor het bezoek van een museumdocent?

Gratis.

Heeft u een grote locatie en wilt u de lezing ook voor andere afdelingen aanbieden, dan kunt u contact opnemen met de Museum Plus Bus via info@museumplusbus.nl om een extra bezoek van onze museumdocent te boeken. de kosten hiervoor bedragen €200,00 euro inclusief reiskosten en reistijd. Exclusief btw.