Museum Plus Bus

Fotoserie: Humans of Museum Plus Bus

Wie zijn de mensen in de Museum Plus Bus? Speciaal voor ons tienjarig jubileum schetsten wij het verhaal van onze deelnemers. Fotograaf Juriaan Huting maakte in samenwerking met Het Tankstation een portretserie in het Kröller-Müller Museum.

“Na zo’n een dagje uit met de Museum Plus Bus ga ik met veel plezier weer naar huis. Vooral de tuin vind ik erg mooi en de uitleg die we krijgen van de rondleiders over de kunst die hier te zien is."

“Ik ben vroeger al eens bij het Kröller-Müller Museum geweest met mijn ouders, want zij schilderden ook alle twee. Een dagje met de Museum Plus Bus vind ik heel belangrijk, want het geeft je de mogelijkheid een keertje onbezorgd van huis te gaan."

“De Museum Plus Bus is heel belangrijk voor ons, omdat we dan als groep gezamenlijk op pad kunnen. Veel mensen komen niet meer in een museum, want het is best een vermoeiende dag. Maar dat weegt niet op tegen hoe leuk zo’n uitstapje is."

"Mijn beroep is in één woord geweldig. ’s Morgens komen de mensen wat bedrukt binnen en ’s avonds gaan ze met een glimlach de bus weer uit."

"Een dagje naar het Kröller-Müller Museum is leuk voor mij en tegelijkertijd ook fijn voor mijn vrouw. Zo heeft zij ook een dagje rust. Ik ken iedereen in de groep en dat maakt het tot een gezellig uitje."

"Ik werk als gastheer van de Museum Plus Bus. Heel dankbaar werk wat ik erg leuk vind om te doen. De meeste mensen beleven een geweldige dag en daar doe ik het voor."