ONLINE INITIATIEVEN

TOPSTUKKEN ON TOUR ONLINE VIDEO’S

Vier inspirerende video’s gemaakt in vier toonaangevende musea. Museumdocenten van de Museum Plus Bus nemen u mee langs De Bedreigde Zwaan van Jan Asselijn, Cafeterras bij nacht van Vincent van Gogh, Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan en Amo te Ame me van Sir Lawrence Alma Tadema. Bekijk de video’s hier.

 

Activiteitenboekjes

Enthousiaste studenten van de Universiteit Utrecht hebben vier activiteitenboekjes samengesteld. Via de linkjes in de groene vakken zijn de boekjes downloadbaar zodat u ze uit kunt printen. De boekjes zijn bijvoorbeeld te gebruiken als extra activiteit in de tweede week wanneer Topstukken on Tour bij u op bezoek is.

Klik op de groene vlakken voor een greep uit alle online initiatieven die zijn opgezet door onze culturele partners.

Mauritshuis at home - online workshops en meer

Volg onze online cursussen en ga zelf thuis aan de slag! Onze enthousiaste docenten nemen u in korte filmpjes in stappen mee. Voor u het weet heeft u met een aantal simpele kneepjes van het vak een zelfgemaakt meesterwerk. Ontdek hier de online cursussen.

Ferhaal van Fryslan - audioverhalen

Luister naar prachtige verhalen over de collectie van het Fries Museum.

Haal het museum in huis - Van Gogh Museum

Bekijk de museumtips voor thuis, geïnspireerd op Vincent van Gogh, voor alle leeftijden.

Rondje Het Noordbrabants Museum

Lucas De Man is uw persoonlijke gids door Het Noordbrabants Museum en gaat onderweg in gesprek met experts.

Topstukken: De culturele podcast van de VriendenLoterij

In deze podcast vraagt Albert Verlinde, ambassadeur van de cultuurloterij, experts van musea, theaters en andere instellingen naar hun meest opmerkelijke objecten en de verhalen daarbij. De afleveringen van ‘Topstukken’ zijn voor iedereen kosteloos beschikbaar.

De Museumfabriek 360°

In de spannende collectiepresentatie de Wunderkammer maakt u in een groot aantal kabinetten kennis met de wonderen van de wereld. U ontdekt er dat het enorme skelet van een mammoet verrassend veel lijkt op uw eigen skelet en ziet waar wereldreizigers gingen en wat ze mee terug naar huis namen.

Exclusieve live rondleidingen

Een bezoek brengen aan verschillende musea in Nederland zonder uw huis te verlaten? De VriendenLoterij biedt exclusieve online rondleidingen aan bij hun museale partners. Een bijzondere belevenis!

Het geheim van de meester

De reconstructie van een klassieke liefdesscène van de 19e eeuwse Nederlandse schilder Lourens Tadema door het team van het tv-programma Het geheim van de Meester. 

Joods Virtueel Kwartier

Welkom bij het Joods Virtueel Kwartier, de online omgeving van het Joods Cultureel Kwartier. In het JVK kun je een rondleiding krijgen door een van onze tentoonstellingen, onze collectie digitaal bekijken, artikelen en interviews lezen, podcasts luisteren en nog veel meer. 

Creatieve opdrachten voor thuis

Haal het Cobra Museum in huis! Ga thuis zelf of met buren, vrienden of familie creatief aan de slag met onze doe-het-zelf-thuis-workshops en tekenopdrachten. Er worden steeds nieuwe opdrachten toegevoegd, dus hou deze pagina in de gaten!

Zuiderzeemuseum bij u thuis

Ontdek zelf wat het museum u nog allemaal heeft te bieden bij u thuis!

Romanovs in de ban van de ridders

Tsaren en ridders, jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. En een bijzondere middeleeuwse kunstcollectie. Dat zijn de ingrediënten van deze unieke tentoonstelling, uit de collectie van de Hermitage. We halen meer dan 250 objecten naar Nederland. Beleef de middeleeuwen door de ogen van de Russische tsaren!

Podcast: Frida's Liefdes

Frida’s Liefdes is onze zesdelige podcastserie over de beroemde Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. Frida had vele liefdes: haar schilderkunst, haar kleding, haar dieren, haar eigen spiegelbeeld, haar geliefde vaderland Mexico, haar strijd voor gelijke rechten en kunstenaar Diego Rivera. 

Thuis doen Fries Museum

 

Haal met onderstaande blogs, virtuele tours en verhalen het museum in huis. Natuurlijk hopen we dat je snel langskomt wanneer we weer open mogen. Geniet ook thuis van het museum. Luister naar de mooiste audioverhalen, ga puzzelen of grasduin in de schatkamer van Friesland met de blogs van onze conservatoren en verhalen over de collectie.

Ontdek de collectie Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag heeft een schatkamer van meer dan 160.000 kunstwerken. Hier werken we aan de online ontsluiting van de hoogtepunten uit onze collectie. Dwaal door de verhalen rondom onze kunstwerken en ontdek de diversiteit en schoonheid van de collectie van het Kunstmuseum.

Tot het kleinste detail: Kröller-Müller Museum

Met een paar simpele muisklikken kunt u tot in het kleinste detail inzoomen op topstukken uit onze collectie, zoals Le Chahut van Georges Seurat en Zelfportret van Vincent van Gogh.

Podcast Rijksmuseum

Hoe meer u weet, hoe meer u ziet! In de podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers. 

Haal het museum in huis Van Gogh Museum

Van Gogh Museum Tour in 4K. Dwaal door het museum zonder andere bezoekers en ga op zoek naar uw favoriete schilderij.

 

Doe opdrachten

Tussen Kunst & Quarantaine

1. Kies een kunstwerk
2. Gebruik drie huishoudelijke artikelen
3. Voor inspiratie @tussenkunstenquarantaine

Quiz

Doet u mee met de quiz? Als u het kunstmagazine Totzo! goed gelezen heeft, dan moeten de volgende vragen voor u niet moeilijk zijn! Aan het einde van de quiz, kunt u uw resultaten bekijken en zien welke vragen u goed of fout had.

Tekenopdrachten

 

Welkom bij Zeeuws Museum Tekenen online. ZM Tekenen is de tekenclub van het Zeeuws Museum. ZM Tekenen is voor iedereen: voor thuisblijvers en thuiswerkers, jong en oud.

 

Kleurplaten

Kleurplaten van het Zeeuws Museum

Van Gogh kleurplaten

 

Maak je eigen versies van zijn beroemde meesterwerken. Download en print de kleurplaten en ga aan de slag. Veel plezier!

In onze kunstmagazines Totzo! vindt u ook een mooie kleurplaat en rebus.