ONLINE INITIATIEVEN

Klik op de groene vlakken voor een greep uit alle online initiatieven die zijn opgezet door onze culturele partners.

Mauritshuis at home - Het beste uit de tijd van Rembrandt en Vermeer

Het liefst bekijk je onze kunstwerken natuurlijk in het echt, maar gelukkig zijn er ook heel veel manieren om thuis van de collectie van het Mauritshuis te genieten. Ontdek het beste uit de tijd van Rembrandt en Vermeer thuis op de bank.

Ferhaal van Fryslan

Maak kennis met Friesland en de friezen. Hoe is Friesland ontstaan en wat is typisch Fries? Ontdek hoe dichters, kunstenaars, zangers en filmmakers Friesland door de jaren heen in beeld hebben gebracht.

Depot Boijmans Van Beuningen

Het eerste depot ter wereld dat toegang biedt tot een complete collectie. Hier worden geen tentoonstellingen gemaakt, maar kun je – zelfstandig of met een gids – grasduinen tussen 151.000 kunstobjecten.

Rondje Het Noordbrabants Museum

Lucas De Man is uw persoonlijke gids door Het Noordbrabants Museum en gaat in gesprek met experts

Topstukken: De culturele podcast van de BankGiro Loterij

In deze podcast vraagt Albert Verlinde, ambassadeur van de cultuurloterij, experts van musea, theaters en andere instellingen naar hun meest opmerkelijke objecten en de verhalen daarbij. De afleveringen van ‘Topstukken’ zijn voor iedereen kosteloos beschikbaar.

De Museumfabriek 360°

In de spannende collectiepresentatie de Wunderkammer maakt u in een groot aantal kabinetten kennis met de wonderen van de wereld. U ontdekt er dat het enorme skelet van een mammoet verrassend veel lijkt op uw eigen skelet en ziet waar wereldreizigers gingen en wat ze mee terug naar huis namen.

Exclusieve live rondleidingen

Een bezoek brengen aan verschillende musea in Nederland zonder uw huis te verlaten? De BankGiro Loterij biedt exclusieve online rondleidingen aan bij hun museale partners. Een bijzondere belevenis! 

Het geheim van de meester

De reconstructie van een klassieke liefdesscène van de 19e eeuwse Nederlandse schilder Lourens Tadema door het team van het tv-programma Het geheim van de Meester. 

Joods Virtueel Kwartier

Welkom bij het Joods Virtueel Kwartier, de online omgeving van het Joods Cultureel Kwartier. In het JVK kun je een rondleiding krijgen door een van onze tentoonstellingen, onze collectie digitaal bekijken, artikelen en interviews lezen, podcasts luisteren en nog veel meer. 

Creatieve opdrachten voor thuis

Haal het Cobra Museum in huis! Ga thuis zelf of met de hele familie creatief aan de slag met onze doe-het-zelf-thuis-workshops en tekenopdrachten. Er worden steeds nieuwe opdrachten toegevoegd, dus hou deze pagina in de gaten!

Zuiderzeemuseum 360°

Het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum is vanaf nu te bezoeken in een 360° online omgeving via de website van het museum. Met de digitale tour wandel je door de onlangs geopende nieuwe, vaste tentoonstelling Zee vol verhalen en als bezoeker word je ondergedompeld met informatie, luisterverhalen en doe-activiteiten. 

Romanovs in de ban van de ridders

Tsaren en ridders, jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. En een bijzondere middeleeuwse kunstcollectie. Dat zijn de ingrediënten van deze unieke tentoonstelling, uit de collectie van de Hermitage. We halen meer dan 250 objecten naar Nederland. Beleef de middeleeuwen door de ogen van de Russische tsaren!

Quarantainevermaak Drents Museum

Het Drents Museum is aan de slag gegaan om iedereen thuis, online mee te laten genieten van de collectie en kennis. Doe mee met een workshop, bekijk een online rondleiding of snuffel door de collectie.

Thuis doen Fries Museum

 

Haal met onderstaande blogs, virtuele tours en verhalen het museum in huis. Natuurlijk hopen we dat je snel langskomt wanneer we weer open mogen. Geniet ook thuis van het museum. Luister naar de mooiste audioverhalen, ga puzzelen of grasduin in de schatkamer van Friesland met de blogs van onze conservatoren en verhalen over de collectie.

Ontdek de collectie Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag heeft een schatkamer van meer dan 160.000 kunstwerken. Hier werken we aan de online ontsluiting van de hoogtepunten uit onze collectie. Dwaal door de verhalen rondom onze kunstwerken en ontdek de diversiteit en schoonheid van de collectie van het Kunstmuseum.

Tot het kleinste detail Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is ook te vinden op Google Arts and Culture, een wereldwijd kunstproject met meer dan 150 partners in 40 landen. Je kunt hier met een paar simpele muisklikken tot in het kleinste detail inzoomen op topstukken uit onze collectie, zoals Le Chahut van Georges Seurat en Zelfportret van Vincent van Gogh.

PODCAST Rijksmuseum

Hoe meer je weet, hoe meer je ziet! In de podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet!

Haal het museum in huis Van Gogh Museum

Van Gogh Museum Tour in 4K. Dwaal door het museum zonder andere bezoekers en ga op zoek naar je favoriete schilderij.

 

Doe opdrachten

Tussen Kunst & Quarantaine

1. Kies een kunstwerk
2. Gebruik drie huishoudelijke artikelen
3. Voor inspiratie @tussenkunstenquarantaine

Quiz

Doet u mee met de quiz? Als u het kunstmagazine Totzo! goed gelezen heeft, dan moeten de volgende vragen voor u niet moeilijk zijn! Aan het einde van de quiz, kunt u uw resultaten bekijken en zien welke vragen u goed of fout had.

Tekenopdrachten

 

Welkom bij Zeeuws Museum Tekenen online. ZM (Zeeuws Museum) Tekenen is de tekenclub van het Zeeuws Museum. ZM Tekenen is voor iedereen: voor thuisblijvers en thuiswerkers, jong en oud.

 

Kleurplaten

Drents Museum

Kleur mee en win een mooie prijs! Speciaal voor thuis biedt het Drents Museum een kleurplaat van Helmantel (op A4 formaat) online aan. Download de kleurplaat, print hem uit en kleur de plaat in. Maak er vervolgens een foto van en stuur deze via deze link in. Insturen kan tot en met 14 augustus 2021. Veel kleurplezier!

Van Gogh kleurplaten

 

Maak je eigen versies van zijn beroemde meesterwerken. Download en print de kleurplaten en ga aan de slag. Veel plezier!

Kleurplaten van het Zeeuws Museum