Nieuws

 

15-9-2022

Op zaterdag 1 oktober opent de inschrijfperiode voor 2023 via een online inschrijfformulier op onze website.

 

12-4-2021

Lees de vierde editie van Totzo! met ditmaal werken van onder andere Mesdag, Seurat en Van Gogh

 

4-10-2021

VriendenLoterij verlengt de samenwerking met Museum Plus Bus

Komende jaren nog vele museale activiteiten voor ouderen

De VriendenLoterij verlengt de samenwerking met de Museum Plus Bus met maar liefst vijf jaar! Sinds 2010 is de Museum Plus Bus cultureel partner van de VriendenLoterij en ontvangt jaarlijks een bijdrage van 500.000 euro om het cultureel erfgoed dat in musea getoond wordt bereikbaar te houden voor groepen senioren. Enerzijds met geheel verzorgde busritten naar deelnemende musea, anderzijds met reizende tentoonstellingen bestaand uit replica’s van topstukken.

Hendrikje Crebolder, voorzitter Museum Plus Bus: “De VriendenLoterij stelt ons in staat van zeer grote betekenis te zijn voor kwetsbare ouderen in Nederland die zonder de Museum Plus Bus geen museum kunnen bezoeken. Samen omarmen we het doel: musea inclusief maken en bereikbaar houden voor alle ouderen in Nederland. We zijn trots op de stabiliteit die ons wordt gegund door de VriendenLoterij!”

 

19-8-2021

Ansichtkaartenactie Museum Plus Bus en Zuiderzeemuseum warm ontvangen

 

Het Zuiderzeemuseum stuurde afgelopen maand ansichtkaarten naar Museum Plus Bus. De ontvangers zijn ouderen, die niet meer in staat zijn zelfstandig het museum te bezoeken. Vanwege de corona-ontwikkelingen is een bezoek met de Museum Plus Bus op dit moment helaas niet mogelijk en mist deze groep ouderen haar museumuitje. Om toch een hart onder de riem te steken bedachten beide organisaties een ansichtkaartenactie. Volgens Stephan Warnik, directeur Zuiderzeemuseum, is het een mooi initiatief voor de vele thuisblijvers in deze vakantieperiode en een warm gebaar in de strijd tegen eenzaamheid. De Museum Plus Bus sprak met de bewoners van verzorgingshuis Duinhage in Den Haag: “Wat een mooie kaarten en een lief gebaar!”

Persbericht 19-8-2021

 

 

Foto Mariël Kolmschot Fotowerken

16-8-2021

Vriendenloterij:
“De BankGiro Loterij en de VriendenLoterij zijn samengegaan. Vanaf vandaag vormen we één ijzersterke loterij onder de naam: VriendenLoterij!

Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan tweehonderdduizend prijzen en dragen met een deel van de lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen.

Samen werken we aan dat wat Nederland mooi maakt; onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur.

Blijf op de hoogte van het werk dat wij én onze culturele partners verrichten en volg al onze activiteiten via VriendenLoterij.”

 

5-8-2021

Vermeer en Van Gogh gaan op bezoek bij senioren in Drenthe en Friesland
Persbericht 5-8-2021

 

 

29-7-2021

Online Topstukken
Vier inspirerende video’s gemaakt in vier toonaangevende musea. Museumdocenten van de Museum Plus Bus nemen u mee langs De Bedreigde Zwaan van Jan Asselijn, Cafeterras bij nacht van Vincent van Gogh, Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan en Amo te Ame me van Sir Lawrence Alma Tadema

 

 

10-6-2021

Persbericht 10-6-2021
Rembrandt en Vermeergaan ‘op bezoek’ bij kwetsbare senioren

 

 

12-5-2021

Bekijk ons Jaarverslag 2020 Stichting Museum Plus Bus en onze publicatie ANBI Stichting Museum Plus Bus 2020 online.

 

 

20-4-2021

Met trots presenteren wij de tweede editie van kunstmagazine Totzo!

22-3-2021
Bron: Fries Museum

topstuk van het fries museum on tour bij ouderen uit friesland

Door de coronacrisis kunnen bezoekers sinds december vorig jaar niet naar het museum. Voor een grote groep kwetsbare ouderen zit een museumbezoek er al veel langer niet in. De Museum Plus Bus startte daarom in oktober met de reizende tentoonstelling ‘Topstukken on Tour’. De komende weken doet het initiatief Friesland aan. Veertien replica’s, waaronder het topstuk Amo te, ama me van Alma-Tadema uit het Fries Museum, zijn dan te zien in verzorgingshuizen door de provincie.

Zo kunnen inwoners van verzorgingshuizen in Leeuwarden en Heerenveen vanaf vandaag twee weken lang genieten van kunstwerken. Hieronder valt ook het topstuk Amo te, ama me van Sir Lawrence Alma-Tadema uit de collectie van het Fries Museum. Vanaf 19 april strijkt de ‘Topstukken on Tour’ tentoonstelling ook nog neer in Gorredijk en Wolvega. Eerder waren de kunstwerken al te zien in Ferwert en Menaam. Hendrikje Crebolder, voorzitter van de Museum Plus Bus zegt over deze speciale tour: ‘Deze ouderen zijn vaak door de Corona-maatregelen extra eenzaam. Daarom komen we graag naar ze toe om ze met deze kunst een hart onder de riem te steken.’

de museum plus bus on tour
De Museum Plus Bus is al sinds 6 oktober ‘on tour’ met veertien replica’s van topstukken uit diverse Nederlandse musea. De werken reizen langs verschillende verzorgingshuizen, kriskras door Nederland. Deze speciale reproducties zijn van hoge kwaliteit en de ouderen krijgen extra informatie van een expert, die bijzondere verhalen achter de werken vertelt. Een bezoek van de Museum Plus Bus is voor veel inwoners vaak een welkome afleiding. Bezoekers reageren dan ook enthousiast: ‘zo fijn dat er kunstwerken bij ons langskomen, want een museum is nu echt te ver’. Ook zijn de werken soms een feest der herkenning: ‘ik had als kind een poster van dit kunstwerk op mijn slaapkamer, en nu zie ik het opeens weer!’

fries museum en de museum plus bus
Het Fries Museum is sinds 2019 partner van het landelijke initiatief de Museum Plus Bus. Directeur Kris Callens is blij met het initiatief: ‘We zijn trots dat we door onze nationale uitstraling het bereik van de groeiende groep ouderen kunnen vergroten, zelfs in deze moeilijke periode.’ Een bezoek van de Museum Plus Bus is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de BankGiro Loterij. Uiteraard wordt rekening gehouden met alle veiligheidsmaatregelen en staat de gezondheid van de bewoners voorop. Kijk voor meer informatie op https://www.museumplusbus.nl

Het Fries Museum wordt mede gefinancierd door de Provincie Fryslân, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Leeuwarden, de BankGiro Loterij en de Ir. Abe Bonnema Stichting.

15-3-2021

Museum Plus Bus blijft ‘on tour’ dankzij een fantastische bijdrage van de BankGiro Loterij

De jubilerende BankGiro Loterij kan in 2021 dankzij haar deelnemers ruim 83,4 miljoen euro verdelen onder culturele organisaties. De Museum Plus Bus ontvangt 500.000 euro. Met de bijdrage kunnen vele groepen ouderen blijven genieten van kunst. Hetzij met replica’s van topstukken in verzorgingshuizen of, als de maatregelen het weer toestaan, een museumbezoek!