De Museum Plus Bus met bestickering

Voor wie rijdt de Museum Plus Bus?

 • De Museum Plus Bus rijdt voor groepen senioren die niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken door hun leeftijd en/of lichamelijke conditie.
 • De Museum Plus Bus is enkel bestemd voor groepen van minimaal 35 en maximaal 45 personen. Dat is inclusief begeleiding (minimaal 1 begeleider per 15 personen).

Hoe ziet een dag met de Museum Plus Bus er uit?

 1. De groep senioren wordt ’s ochtends opgehaald door de Museum Plus Bus op het door u aangegeven opstapadres.
 2. De bus rijdt naar één van onze prachtige musea waar de groep rond 11.00 uur hartelijk wordt ontvangen met een kop koffie.
 3. Rondleiders halen de groep op voor een speciaal op de doelgroep afgestemde rondleiding langs topstukken uit het museum.
 4. Na de rondleiding is er tijd om de opgedane indrukken met elkaar te delen tijdens de lunch. (Let op: groepsgewijs en voor eigen rekening).
 5. Tot slot is er nog even tijd om zelfstandig door het museum te wandelen.
 6. Rond 15.00 uur brengt de Museum Plus Bus de groep weer naar huis.
De Museum Plus Bus met open luiken en een buslift.
Een groep ouderen met rolstoel en begeleiders kijken naar kunstwerken in het Bonnefanten.

Rolstoelen in de bus?

 • Afhankelijk van het museum kunnen er 10, of 16 opvouwbare hulpmiddelen (rolstoelen/rollators) mee in het laadruim van de bus.
 • Ook kunnen er 2 vaste rolstoelen, of 1 elektrische rolstoel, mee via de lift in de bus.
 • De Museum Plus Bus staat geen (opvouwbare) scootmobielen, loopfietsen en andere gemotoriseerde (e-)hulpmiddelen toe in de bus en in de aangesloten musea.

Wat zijn de kosten?

 • Alleen de lunchkosten zijn voor eigen rekening. De lunch kan gereserveerd worden door contact op te nemen met het museumcafé. 
 • Vervoer, entree tot het museum, een rondleiding en één kop koffie kunnen gratis worden aangeboden dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij.
 • Indien later dan een maand van te voren het dagje uit wordt geannuleerd, zullen er wel annuleringskosten in rekening worden gebracht.
Een groep ouderen zit in een museumrestaurant.