DEELNEMENDE MUSEA

Hieronder vindt u een overzicht met links naar het desbetreffende museum. Scrollt u verder naar beneden, dan is daar meer informatie over de musea te lezen.

Bonnefanten

Cobra Museum voor Moderne Kunst

De Museumfabriek

Drents Museum

Het Drents Museum toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Drenthe. Met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis worden jong en oud geïnspireerd.

www.drentsmuseum.nl

Fries Museum

Het Fries Museum biedt voor ieder wat wils. Je ontdekt de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water en de zoektocht naar de plek van Friesland in de wereld. Maar ook liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen er hun hart ophalen, met de ambachtelijke motorblokken van Éric Van Hove en de indrukwekkende collages van Neo Matloga. In het Fries Verzetsmuseum, onderdeel van het Fries Museum, ontmoet je de bewoners van Friesland in de jaren 1940-1945.

Het Noordbrabants Museum

Hermitage Amsterdam

Joods Museum

Het Joods Museum is een fraai en toonaangevend museum, gevestigd in vier monumentale synagogen middenin het Joods Cultureel Kwartier (JCK). Er wordt een uniek beeld gegeven van het Nederlandse joodse leven in al haar facetten, toen en nu.

www.jck.nl

 

Kunstmuseum Den Haag

De verrassend veelzijdige collectie van Kunstmuseum Den Haag bestaat uit moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziek. De meeste bekendheid geniet dit museum door de grootste verzameling Mondriaans ter wereld. Andere hoogtepunten uit de collectie zijn schilderijen van de Haagse School, Picasso, Kandinsky, Van Gogh, Monet, Toorop, Richter, Immendorff en Baselitz. Kunstmuseum Den Haag huist in een prachtig gebouw ontworpen door architect H.P. Berlage.

www.kunstmuseum.nl

Kröller-Müller Museum

 

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt u mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. U vindt er zelfs een oude rijdende tram.

 

Rijksmuseum

In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum zijn deuren geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting en prachtige tentoonstellingen. De nieuwe presentatie van het Rijkmuseum is als een reis door de Nederlandse (kunst)geschiedenis van Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Het verhaal van Nederland wordt in een internationale context gepresenteerd in een chronologisch tijdpad, verdeeld over vier etages en 80 nieuwe zalen.

www.rijksmuseum.nl

Van Gogh Museum

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie.

https://www.vangoghmuseum.nl

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In deze voormalige abdij ontdekt u de onverwachte eigenschappen van de provincie: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, porselein en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu. 

https://www.zeeuwsmuseum.nl/nl

 

Zuiderzeemuseum