GASTENBOEK

Gastenboek

Ouderenbond – IJmond 22 oktober 2019

Het is een mooie woensdagochtend als we verzamelen om, samen met dames van de groep “ Stichting Vier het Leven ”, een dagje mee te mogen met de Museum Plus Bus.
De heenreis gaat via een mooie route door de Wieringermeer en de chauffeur verteld ons interessante dingen langs de route. De bus stopt voor de deuren van het Fries Museum, dus kunnen we snel naar binnen, waar we koffie met appeltaart of Friese koek krijgen aangeboden. Dat smaakt wel na zo’n lange rit. We worden in 3 groepen verdeeld en krijgen elk een gids mee, waarmee we een uur door het museum rond lopen. Er is een expositie over Friesland. Hier zien we dat Friesland meer is dan skûtsjesilen, Elfstedentocht en uitgestrekte weilanden vol zwart bont vee. We zien ook een expositie van Eric Hove, ambachtelijk geproduceerde motorblokken. Elk onderdeel wordt met de hand nagemaakt en een tentoonstelling over het Fries verzet in de Tweede Wereldoorlog. We zien een verscheidenheid aan onderwerpen wat het bezoek aantrekkelijk maakt. Om 13.00 worden we voor de lunch verwacht die was voortreffelijk en smaakvol geserveerd. Hierna is iedereen in de gelegenheid om nog door het museum te lopen. Wat velen van ons toch nog deden, anderen liepen door de winkelruimte of dronken een extra kopje koffie.”


 Sociocom – Mill 17 oktober 2019

Een hoog gehalte aan rollators en rolstoelen bij City Resort in Mill waar de startplaats van de bus is. Chauffeur Henri stouwt ze met vaardige hand in de bus. De stemming zit er goed in en reisleidster Jeannette deelt met wat hulp “overlevingspakketten” uit die gretig worden uitgepakt. Een voorspoedige reis brengt ons bij de Museumfabriek die vlakbij het gebied staat waar op 13 mei 2000 de beruchte vuurwerkramp van Enschede plaatsvond.

Wij krijgen in twee groepen een rondleiding, de eerste rondleiding wordt gevolgd door een voortreffelijke lunch in het restaurant van het museum. Na de lunch volgt de tweede rondleiding. Wij zien een vitrinewand van 100 meter met knipmutsen en rariteiten, wij zien zout afkomstig uit de nog bestaande zouthuisjes in Enschede. Wij krijgen indrukwekkende demonstraties van nog werkende weefgetouwen, die theedoeken en mooie jacquard tafellakens afleveren, die door het museum in de winkel worden verkocht. Wij leren waar de termen “de vrouw deelt de lakens uit”, “een blauwtje lopen” en “schering en inslag” vandaan komen. Wij maken kennis met vlas en katoen en mogen voelen aan een nachthemd oftewel doodshemd. Wij zien een prachtig gevulde linnenkast en horen dat het linnengoed werd opgerold om geen vouwen te krijgen. Wij zien Boris de mammoet in stukken liggen, waarvan de botten in de Noordzee zijn gevonden.

Kortom, allemaal zeer interessant en boeiend. Het gemeentebestuur van Enschede heeft de grote voormalige textielfabriek omgetoverd en musea als natuurmuseum, textielmuseum, het Vandeise instituut en de oudheidkamer 20 gebundeld. Daardoor is dit een zeer boeiend geheel geworden en de moeite waard voor een reis naar Enschede.


 Joke Bach – IJsselstein 1 oktober 2019

Ik was gisteren mee met een vriendin naar het uitje van het Van Goghmuseum. Wat een geweldige dag! Alles prima georganiseerd: aardige vrijwilliger die ons ophaalde, geweldige vrouwelijke chauffeur die onderweg in Amsterdam heel veel vertelde over de gebouwen die we passeerden. Heerlijke lunch in het museum en daarna een fantastische rondleiding in het museum met een gids die heel veel wist te vertellen over Van Gogh. Zij leidde ons met verhalen en de schilderijen door het leven van Van Gogh. Zo heerlijk dat alles zo goed is geregeld. We hebben ervan genoten. We gaan binnenkort naar de St. Janskerk voor een “Ode aan Bach”. We verheugen ons er op. Heel veel dank en succes met uw fantastische werk. Hartelijke groet van ons.


 D.Smit – Nieuwegein 1 oktober 2019

We hadden een fijne dag met de bewoners van ‘De Dichter’ het bezoek aan het Van Gogh museum in Amsterdam, super chauffeur en heerlijke lunch.
Een gezellige dag, ook de rondrit als extra, bijzonder en zeer goede begeleiding.
Nieuwegein,30 september 2019


 Welzijn Kampen – Kampen 19 augustus 2019

Op 17 juli zijn wij met een leuke enthousiaste groep en reisleider vertrokken naar Het Museumfabriek in Enschede. Het was een mooie inspirerende dag en de groep heeft enorm genoten van het museum! Namens iedereen bedanken wij de Museum plus bus voor het realiseren en organiseren van deze dag!


 J.T. Waarden – Ravenstein 19 augustus 2019

Wat hebben we woensdag 14 augustus genoten. Gesponsord door de BankGiroloterij gingen we met de Museum Plus Bus en 45 personen van de Zonnebloem afd. Ravenstein e.o. op stap naar het Openluchtmuseum Arnhem. De weergoden waren ons goed gezind. Met de zon aan de blauwe hemel kon de dag al niet meer stuk. Onze chauffeur Henri had de organisatie van het in- en uitladen van rolstoelen en rollators en het in- en uitstappen van de gasten goed voor elkaar. Alles liep gesmeerd. Mede dankzij de medewerking van Barry van de Museum Plus Bus. Eenmaal in het museum werden we verwend met koffie en een goed stuk appeltaart. Daarna volgde de rondleiding in 3 groepen, waarna we vrije tijd hadden. Met dank aan de 3 gidsen die ons veel wisten te vertellen over het park. Rond de klok van 15.15 uur ging de bus weer richting Ravenstein. Met wat kunstwerk door Henri, werd de bus perfect geparkeerd op de Loswal. Wij danken de Museum Plus Bus, de BankGiroloterij en zeker Henri en Barry de 2 topkerels die alles goed op orde hadden.


 C. J. van Triet – WADDINXVEEN 22 juni 2019

Gisteren met de bus in Den Haag geweest. Heel goed verzorgd, we kregen een mooie rondrit door de stad voordat we naar het Gemeentemuseum gingen. Zowel de chauffeur, de gastheer van de bankgiroloterij als de gids in het museum vertelden heel boeiend. We hadden daardoor een geweldige leerzame en gezellige dag. Hartelijk dank daarvoor!


 Vitalis Woonzorggroep Wilgenhof – Eindhoven 31 mei 2019

Op 31 mei een hele fijne dag mogen beleven: met de Museumplusbus naar het Cobra museum in Amstelveen. Heel goed verzorgd. We waren te vroeg en kregen een extra tour langs Schiphol. Heel leuk opgelost. Interessante rondleing in het meseum, prima lunch en in de middag nog even lekker rondgekeken en geshopt in de museumwinkel. Daarna weer veilig thuisgebracht. Dank jullie wel!


 Van Asten – Pijnacker 24 mei 2019

Inderdaad, op donderdag 9 mei mochten wij met 45 personen met de Museum Plus Bus naar ’s Hertogenbosch. Voor vertrek bood de K.B.O ons een kopje koffie aan in de foyer van ’t Perron en bij aankomst in het Noord-Brabant-Museum werden wij getrakteerd op een Bossche bolletje, natuurlijk van Jan de Groot met uiteraard weer koffie. Toen de dames rondleidsters arriveerden werden wij over 3 groepen verdeeld en gingen wij als eerste naar de prachtig gerestaureerde Statenzaal. Daarna mochten wij de mooiste schilderwerken van Jan Sluyters bewonderen en natuurlijk herkenden wij het “Boschlaantje in Heeze” en de “dorpsstraat met kerk in Leende. Zijn inspiratie door Vincent van Gogh was duidelijk zichtbaar. Vervolgens werden wij uitvoerig bijgepraat over de Gebroeders Cornelis en Gerard van Spaendonck. Zij schilderden de prachtigste bloem bouqueten! Geweldig! Ook brachten deze Tilburgse vrijgezellen heel wat geld vanuit Frankrijk mee naar huis en waren zij de financiele pioniers van de Tilburgse Textielindustrie. Dit alles was terug te zien in de film over deze periode van Philip Freriks. Nadien was er een lunch in het restaurant en mochten wij daarna op eigen gelegenheid e.e.a. bewonderen voordat wij weer huiswaarts keerden. Dank aan de K.B.O, aan de Museum Plus Bus –organisatie en ook aan de rondleidsters van deze fijne middag.


 Vrouwen van Nu afdeling Sint Pancras – Sint Pancras 18 mei 2019

Op dinsdag 7 mei zijn we van Vrouwen van Nu tezamen met een aantal mensen uit de Molenhoeve (een verzorgingshuis) met 38 gasten met de Museum Plus Bus naar Het Zuiderzeemuseum geweest. Het was een erg leuke dag mede dankzij de begeleiding van Museum Plus Bus. De rondleiding die door de gidsen werd verzorgd was prima en riep veel herinneringen op bij de deelnemers. Wij danken Museum Plus Bus organisatie en het museum heel hartelijk. Uiteraard ook heel veel dank aan de sponsor BankGiroLoterij die dit voor ons mogelijk gemaakt heeft.


 Zonnebloem afdeling Ridderkerk – Ridderkerk 22 april 2019

Vrijdag 5 april zijn wij met 40 gasten en vrijwilligers met de Museum Plus Bus naar het Cobra museum in Amstelveen geweest. Het is werkelijk een feestdag geworden dankzij de hartelijke begeleiding van chauffeur Jorine en onze gastvrouw voor die dag Ria Zieltjes. De koffie bij ontvangst, de rondleiding met kundige gidsen en de lunch werden door het Cobra museum uitstekend verzorgd. Op de terugreis heeft Jorine ons door prachtige, in bloei staande bloembollenvelden gereden waarmee deze dag fantastisch werd afgesloten. Heel veel dank aan Museum Plus Bus organisatie en alle medewerkers die dag! Ook sponsor BankGiro Loterij heel veel dank. Blijf dit alstublieft sponsoren !


 Stichting Oud Alkemade – Oude Wetering 10 april 2019

De uitgaansdag is een geweldige belevenis geworden. Het bezoek aan het Zuiderzee Museum in Enkhuizen bracht deze mensen letterlijk terug in de tijd. Wat is de Museum Plus Bus-begeleidster Ria ’n lief mens. Met open oog en oor voor iedereen. Duizendmaal dank voor de onvergetelijke dag.


 Marjolijn Ooijevaar – Nibbixwoud 3 april 2019

Ik sluit mij helemaal aan bij Annemiek. Ik was maandag ook mee vanuit Avondlicht het was voor de cliënten geweldig. Iedereen is aan het nagenieten van deze heerlijke dag! Alles was top geregeld, zowel de chauffeur als de gastvrouw in een woord ‘geweldig’. We hopen in de toekomst nog een keer mee te kunnen. Vriendelijke groet, Marjolijn Ooijevaar (activiteitenbegeleidster Avondlicht)


 Inge van Alten – Hoorn 2 april 2019

Hallo toppers van de museum bus, Mijn moeder en ik hebben enorm genoten van de gehele rit, met leuke interessante wetenswaardigheden verteld door de attente buschauffeur. Echt een topper! Ook de bijrijder was zeer attent en aardig. Het was een fantastische dag, echt geen 1 april grap! Succes verder, Inge (ik was als begeleider mee met mijn moeder in de rolstoel)


 Annemiek – Spanbroek 1 april 2019

Maandag 1 april 2019 gingen we me een bus van Avondlicht Hoorn (met 35 mensen) naar het Van Gogh museum in Amsterdam. Het was stralend mooi weer, de chauffeur maakte van de busreis een ware rondleiding door Amsterdam en de gastvrouw was heel aardig. Het museum was erg mooi, dit kon natuurlijk ook niet anders met zulke mooie schilderijen. De groep ouderen van Avondlicht en de familie die mee was om hen te begeleiden hebben een heel mooie dag gehad!!!! Bedankt!!!


 Janneke oomes – Halsteren 28 maart 2019

Vandaag met de Museum Plusbus naar het Noord-Brabants museum in den Bosch. Prima begeleiding, een attente buschauffeur, goed verzorgde koffie en lunch. Mooie expositie van Jan Sluijters, zeer de moeite waard. Al met al een geslaagde dag.


 AB – wouwse plantage 27 maart 2019

Een gezellig reisje met vereniging BOZ naar het Zeeuws Museum te Middelburg. Ook de chauffeuse had er duidelijk zin in, was behulpzaam en zorgde in de bus regelmatig voor leuk vertier. Heldere uitleg en een lekkere lunch in het museum maakte deze mooie dag compleet; mijn dank hiervoor.


 De Zonnebloem afdeling Hoogerheide/Woens – Hoogerheide 26 maart 2019

Op 7 maart hebben we met 40 gasten en vrijwilligers een heerlijk uitstapje gehad naar het Noordbrabants museum in Den Bosch. Alles was perfect georganiseerd, goed op tijd en geweldig behulpzame chauffeur. Wat kan die vrouw goed rijden! We werden ontvangen met lekkere koffie en thee, kregen daarna een rondleiding, verdeeld over drie groepen. Toen werd het tijd voor de prima lunch en vrij rondkijken. Na een korte wandeling naar de bus, instappen en na een uurtje waren we weer thuis. Al met al een zeer geslaagde dag.


 De Zonnebloem afdeling Meddo – Winterswijk Meddo 15 maart 2019

Dag mensen, 34 gasten en 3 begeleidsters hebben gisteren enorm genoten van een mooie dag met een uitstapje met de MuseumPlusBus naar de museumfabriek in Enschede. Het was super verzorgd: Barry, zeer attente vriendelijke gastheer, de buschauffeur heeft ons ‘vakkundig vervoerd’ in de mooie bus, de catering was super, enthousiaste gidsen in het museum! En dan niet te vergeten: de duidelijke, snelle, vriendelijke communicatie met jullie! Al met al een zeer geslaagde dag, hulde aan dit mooie initiatief! Toppie, Super Geweldig Onwijs Bedankt namens De Zonnebloem afdeling Meddo en alle deelnemers,


 ASV/KBO – Aalst/Waalre 7 maart 2019

Op 5 februari zijn wij met 45 leden naar de Hermitage geweest. Het was een fantastische dag iedereen heeft ervan genoten. De lunch was ook voortreffelijk. Dank aan alle vrijwilligers die belangeloos, ons een onvergetelijke dag hebben bezorgd, dank ,dank. B. Baselmans


 Tieners van Toen – Geertruidenberg 7 maart 2019

Op 6 Maart zijn wij de Tieners v Toen met de Museum Plus Bus naar Gemeentemuseum in Den Haag geweest. Was slecht weer maar dat deerde ons niet. Even ter verduidelijking Tieners v Toen van af de 75 jaren. Wij hebben genoten en het was voor ons ook nog een leerzame dag. De chauffeur en de begeleidster waren ook toppy. Kortom deze dag is voor herhaling vatbaar. Vriendelijk dank van de Tieners v Toen.


 Jan Geers – Waalwijk 5 maart 2019

Vandaag 05-03-2019 een uitje georganiseerd door de Wooncommissie “deWaard”Waalwijk naar het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe. We waren met allemaal senioren, veel van ons hadden een rolstoel of rollator maar dat werd allemaal prima opgevangen door de gastheer Ron en de chauffeuse. Na een prima verzorgde reis en daarna een bakkie koffie werd de groep in drieën gedeeld ..en met de toegewezen begeleiders bezochten we de kunstzalen van o.a Vincent van Gogh en andere bekende Kunstenaars met uitleg van de begeleidende dames (Compliment), waarna wij aan de Lunch gingen en om 14.45–15.00 op terugreis gingen naar Waalwijk. We hebben genoten van deze dag, dank je wel Museum Plus Bus! p.s. wel toevallig, toen wij thuis aankwamen hadden we een enveloppe in de brievenbus van Bankgiroloterij met een prijs een Boekenbon: TOP!


 Maria Esmeijer – Bergen op Zoom 4 maart 2019

Wij zijn nu op de terugreis met de Museum Plus Bus vanuit Amsterdam waar wij met een groep ouderen de Hermitage hebben bezocht. Een fantastische dag tot nu en voldaan weer naar huis. Dank jullie wel dames en begeleiding en chauffeuse van de MPB en hopelijk tot ziens!


 Koffie inloop Bellettsa – Heugemerveld 28 februari 2019

Wat een geweldige dag hebben we gehad genoten van alle verwennerijen. Wat is het toch heerlijk als je mensen ziet stralen, daar doen we het toch voor. Ik hoop het volgende jaar weer een beroep op jullie te mogen doen. Dank je wel ,dank je wel.


 Sint Jozefklooster – Schijndel 27 februari 2019

Wat hebben wij maandag genoten van het Rijksmuseum! Het was een uitstapje zoals we in lange tijd niet hebben gehad. De sfeer was erg goed en het weer was prachtig. En dan niet te vergeten onze begeleiders: Wat een aardige, behulpzame chauffeur en hostess Ineke hadden wij, chapeau! Zij hebben er aan bijgedragen dat het voor ons een onvergetelijke dag was. De rondleiding door het museum was ook een echte aanvulling op ons bezoek. Ik wil u dan ook namens onze deelneemsters nog een keer heel hartelijk danken voor deze mogelijkheid die u ons geboden hebt.


 Zonnebloem – Enkhuizen 25 februari 2019

Wij willen U als Zonnebloemafdeling Enkhuizen bedanken voor het krijgen van de Museum Plus Bus. Wij waren in het Joods Historisch Museum en we hebben een prachtige dag gehad met de gasten uit Enkhuizen. En de chauffeur en gastheer waren uitstekend. Hartelijk dank.


 Blauwe Reiger – Son en Breughel 25 februari 2019

We zijn met jullie naar het Cobra Museum geweest. Het was voor de deelnemers de eerste keer, wisten niet van het bestaan hiervan. Het was een groot succes en iedereen heeft genoten en zich verwonderd. Zowel over de organisatie als wel het museum. Daarvoor hartelijk dank.


 Damesvereniging Melick – Melick 18 februari 2019

Beste medewerkers, Hartelijk bedankt voor de fijne dag die we met zijn allen weer hebben gehad. De gastvrijheid van de chauffeur Henri en gastvrouw Ineke maakte de dag compleet. Ineke regelde veel dus had ik het gemakkelijk! En Henri liet nog wat van de Veluwe zien en het Hubertusjachtslot. Dat werd ook erg gewaardeerd. De gidsen in het museum hebben het ook goed gedaan, naar de opmerkingen te horen, de lunch was ook voortreffelijk, dus alles was meer dan goed. Zelfs het verkeer stoorde niet, alles ging op tijd. Het is zeker voor herhaling vatbaar! Nogmaals bedankt en hopelijk tot ziens!


 Vrijwilligerscentrale Amstelland – Amstelveen 15 februari 2019

Wij zijn met de Museum Plus Bus naar het Noordbrabants Museum geweest. Ik wil u en uw organisatie hartelijk danken voor dit leuke, goed verzorgde uitstapje. De deelnemers hebben mij verzocht hun dank over te brengen voor deze heerlijke dag. Ook de begeleider Will en de chauffeur Dick wil ik complimenteren voor hun inzet om alles vlekkeloos te laten verlopen. Graag houden wij ons aanbevolen voor nog eens zo’n uitstapje in de toekomst.


 Dagbesteding Wimbledon – Amstelveen 11 februari 2019

Donderdag waren we met onze dagbesteding een dagje naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Alles was perfect geregeld mede dankzij de geweldige assistentie van gastvrouw Annelies. Onderweg kregen we informatie over de omgeving. In restaurant Gember stonden de tafels al voor ons gedekt. Na de lunch wandelden we naar het museum waar we in 3 groepen een interessante rondleiding kregen van 3 zeer bevlogen gidsen. Wat leuk om zo op een heel andere manier naar de kunstwerken te kijken en er meer achtergrond informatie over te krijgen. Er werden ook meteen rolstoelen van het museum geregeld toen bleek dat het voor sommige deelnemers toch wel heel veel lopen was. Onze cliënten en wij zelf uiteraard ook hebben ontzettend genoten. Heel erg bedankt voor de fantastische begeleiding van Annelies en de chauffeurs, en voor jullie geduld.


 

Heeft u ook een mooie ervaring? Wij lezen hem graag!

Gastenboek
reCAPTCHA