EXTRA ACTIVITEITEN

TOPSTUKKEN ON TOUR VIDEO’S

Vier inspirerende video’s gemaakt in vier toonaangevende musea. Museumdocenten van de Museum Plus Bus nemen u mee langs De Bedreigde Zwaan van Jan Asselijn, Cafeterras bij nacht van Vincent van Gogh, Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan en Amo te Ame me van Sir Lawrence Alma Tadema. Bekijk de video’s via deze link.

 

 

Activiteitenboekjes

Enthousiaste studenten van de Universiteit Utrecht hebben vier activiteitenboekjes samengesteld. Via de linkjes in de groene vakken zijn de boekjes downloadbaar zodat u ze uit kunt printen. De boekjes zijn bijvoorbeeld te gebruiken als extra activiteit in de tweede week wanneer Topstukken on Tour bij u op bezoek is.

Klik op de groene vlakken voor een greep uit alle online initiatieven die zijn opgezet door onze culturele partners.

Topstukken: De culturele podcast van de VriendenLoterij

In deze podcast vraagt Albert Verlinde, ambassadeur van de cultuurloterij, experts van musea, theaters en andere instellingen naar hun meest opmerkelijke objecten en de verhalen daarbij. 

Bonnefanten at home

Haal het Bonnefanten in huis! Ontdek de collectie of bekijk wat inspiratievolle video’s.

Boijmans Van Beuningen

Dwaal rond in de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.

Creatieve opdrachten voor thuis

Haal het Cobra Museum in huis! Ga thuis zelf of met buren, vrienden of familie creatief aan de slag met onze doe-het-zelf-thuis-workshops en tekenopdrachten.

De Museumfabriek 360°

In de spannende collectiepresentatie de Wunderkammer van De Museumfabriek maakt u in een groot aantal kabinetten kennis met de wonderen van de wereld.

DM Thuis

Beleef het veelzijdige Drents Museum bij u thuis.

Ferhaal van Fryslan - audioverhalen

Luister naar prachtige verhalen over de collectie van het Fries Museum.

Het geheim van de meester

De reconstructie van een klassieke liefdesscène van de 19e eeuwse Nederlandse schilder Lourens Tadema door het team van het tv-programma Het geheim van de Meester. 

Romanovs in de ban van de ridders

Tsaren en ridders, jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien. En een bijzondere middeleeuwse kunstcollectie in Hermitage Amsterdam.

Joods Virtueel Kwartier

Welkom bij het Joods Virtueel Kwartier, de online omgeving van het Joods Museum. Bekijk rondleidingen, de digitale collectie en of luister naar een van de vele podcasts.

Ontdek de collectie Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag heeft een schatkamer van meer dan 160.000 kunstwerken. Dwaal door de verhalen rondom onze kunstwerken en ontdek de diversiteit en schoonheid van de collectie van het Kunstmuseum.

Tot het kleinste detail

Kröller-Müller Museum. Met een paar simpele muisklikken kunt u tot in het kleinste detail inzoomen op topstukken uit onze collectie, zoals Le Chahut van Georges Seurat en Zelfportret van Vincent van Gogh.

Mauritshuis at home - online workshops en meer

Het liefst bekijkt u de schilderijen in het Mauritshuis natuurlijk in het echt, maar er zijn ook heel veel manieren om thuis van de collectie te genieten.

Rondje Het Noordbrabants Museum

Lucas De Man is uw persoonlijke gids door Het Noordbrabants Museum en gaat onderweg in gesprek met experts.

Verdiep

Niet alleen het Nederlands Openluchtmuseum zelf is een bezoek waard, ook online vind je nog meer verhalen die de moeite waard zijn om te lezen, te beluisteren of te bekijken.

Podcast

Rijksmuseum. Hoe meer u weet, hoe meer u ziet! In de podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers.

Haal het museum in huis

Bekijk de museumtips voor thuis, geïnspireerd op Vincent van Gogh, voor alle leeftijden.

Haal het museum in huis Van Gogh Museum

Van Gogh Museum Tour in 4K. Dwaal door het museum zonder andere bezoekers en ga op zoek naar uw favoriete schilderij.

Exclusieve live rondleidingen

Een bezoek brengen aan verschillende musea in Nederland zonder uw huis te verlaten? De VriendenLoterij biedt exclusieve online rondleidingen aan bij hun museale partners. Een bijzondere belevenis!

Videotheek

Bezoek de videotheek van het Zeeuws Museum

Zuiderzeemuseum bij u thuis

Ontdek zelf wat het Zuiderzeemuseum u nog allemaal heeft te bieden bij u thuis!

 

Doe opdrachten

Tussen Kunst & Quarantaine

1. Kies een kunstwerk
2. Gebruik drie huishoudelijke artikelen
3. Voor inspiratie @tussenkunstenquarantaine

Quiz

Doet u mee met de quiz? Als u het kunstmagazine Totzo! goed gelezen heeft, dan moeten de volgende vragen voor u niet moeilijk zijn! Aan het einde van de quiz, kunt u uw resultaten bekijken en zien welke vragen u goed of fout had.

Tekenopdrachten

 

Welkom bij Zeeuws Museum Tekenen online. ZM Tekenen is de tekenclub van het Zeeuws Museum. ZM Tekenen is voor iedereen: voor thuisblijvers en thuiswerkers, jong en oud.

 

Kleurplaten

Kleurplaten van het Zeeuws Museum

Van Gogh kleurplaten

 

Maak je eigen versies van zijn beroemde meesterwerken. Download en print de kleurplaten en ga aan de slag. Veel plezier!