Museum Plus Bus

Twaalf musea - Actuele tentoonstellingen

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Huidige tentoonstelling t/m 30 augustus 2015
ARNULF RAINER

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst toont haar bijzondere kunstcollectie van de CoBrA-groep, met het grensverleggende werk van Karel Appel, Constant, Corneille en de andere kunstenaars die aan deze internationale naoorlogse groep deelnamen. Het museum organiseert gelijktijdig unieke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Gemeentemuseum Den Haag

Huidige tentoonstelling t/m 31 mei 2015
Berlinde De Bruyckere

Huidige tentoonstelling t/m 6 september 2015
Holland op z’n mooist

De verrassend veelzijdige collectie van het Gemeentemuseum bestaat uit moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziek.De meeste bekendheid geniet dit museum door de grootste verzameling Mondriaans ter wereld. Andere hoogtepunten uit de collectie zijn schilderijen van de Haagse School, Picasso, Kandinsky, Van Gogh, Monet, Toorop, Richter, Immendorff en Baselitz. Het Gemeentemuseum huist in een prachtig gebouw ontworpen door architect H.P. Berlage.

Hermitage Amsterdam

Huidige tentoonstelling t/m 18 oktober 2015
Alexander, Napoleon & Joséphine

De Hermitage Amsterdam is de Nederlandse dependance van het Staatsmuseum De Hermitage te Sint-Petersburg. In het Amsterdamse museum zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien met werken uit de beroemde en omvangrijke Russische collectie.

Joods Historisch Museum

Huidige tentoonstelling t/m 14 juni 2015
Joden in de Cariben. Vier eeuwen geschiedenis in Suriname en Curaçao

Het Joods Historisch Museum is een museum voor de Joodse religie, cultuur en geschiedenis in Nederland. Het museum is gevestigd in de voormalige Joodse wijk van Amsterdam en is ondergebracht in vier belendende synagogen.

Kröller-Müller Museum

Huidige tentoonstelling t/m 27 september 2015
Van Gogh & Co

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst. Het staat middenin het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe. Binnen vindt u Van Gogh, Picasso, Leger. Buiten in de beeldentuin Rodin, Christo en Serra.

Mauritshuis

Verwacht: 11 juni 2015 -  13 september 2015
Rembrandt? De zaak Saul en David

Verwacht: 8 oktober 2015 - 3 januari 2016
Het Hollandse zelfportret

Midden in het historische hart van Den Haag staat het Mauritshuis: een zeventiende-eeuws stadspaleis met een wereldberoemde schilderijencollectie uit de Gouden Eeuw. De intieme museumzalen tonen de meesterwerken op hun mooist. Topstukken van Vermeer, Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en nog vele anderen zijn te zien.

Museum Boijmans Van Beuningen

Huidige tentoonstelling
De Collectie Verrijkt - Van Bruegel en Bosch, tot Magritte en Dalí

10 oktober 2015 t/m 17 januari 2016:
Van Bosch tot Bruegel - het begin van de genreschilderkunst

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo.

Museum Het Valkhof

Huidige tentoonstelling t/m 21 juni 2015
Van hun voetstuk – Romeinse beelden opnieuw ontdekt

Museum Het Valkhof heeft een heel eigen plaats verworven onder de Nederlandse musea. De samenvoeging van een grote archeologische verzameling en collecties op het gebied van de oude kunst en moderne kunst geeft het museum een heel eigen signatuur.

Museum TwentseWelle

Huidige tentoonstelling t/m 16 augustus 2015
Kadinlar

In museum TwentseWelle wordt het verhaal verteld over hoe de mens de streek Twente, net na de laatste ijstijd betrad en hier zich vestigde. De natuur, de jacht, het verzamelen,  de landbouw, de ontwikkeling van land naar stad en streek, de opkomst van de industrie, arbeid, innovatie, techniek en samenleving zijn hierin de belangrijkste onderwerpen.

Nederlands Openluchtmuseum

Museum vol verhalen
Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. U wordt meegenomen op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes.

Rijksmuseum

12 juni t/m 27 september 2015
New for Now

Na tien jaar verbouwen, restaureren en renoveren is het Rijksmuseum weer open. Voor het eerst in de geschiedenis onderging het museum een totale transformatie van zowel het gebouw als de presentatie van de collectie.

De nieuwe presentatie van het Rijkmuseum is als een reis door de Nederlandse (kunst)geschiedenis van Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Het verhaal van Nederland wordt in een internationale context gepresenteerd in een chronologisch tijdpad, verdeeld over vier etages en 80 nieuwe zalen.

Ontdek de collectie hier

Van Gogh Museum

Een nieuw licht op Van Gogh

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters