Museum Plus Bus

Twaalf musea - Actuele tentoonstellingen

Museum Boijmans Van Beuningen

Huidige tentoonstelling t/m 11 mei 2014:
Brancusi, Rosso, Man Ray

Huidige tentoonstelling t/m 1 juni 2014:
Alexandra Bircken

14 juni 2014 t/m 21 september 2014:
Collectie De Heus-Zomer - Chinese kunst


11 oktober 2014 t/m 18 januari 201:
The Future of Fashion is Now

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo.

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Huidige tentoonstelling t/m 31 augustus 2014:
Art of Another Kind in samenwerking met Guggenheim Museum New York

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst toont haar bijzondere kunstcollectie van de CoBrA-groep, met het grensverleggende werk van Karel Appel, Constant, Corneille en de andere kunstenaars die aan deze internationale naoorlogse groep deelnamen. Het museum organiseert gelijktijdig unieke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Gemeentemuseum Den Haag

Doorlopend: Ontdek het moderne

Doorlopend: Het wonder van Delfts blauw

Doorlopend: Mondriaan en De Stijl

Huidige tentoonstelling t/m 11 mei 2014
Mondriaan en het kubisme - Parijs 1912-1914

Huidige tentoonstelling t/m 26 oktober 2014:
Aziatische kunst en de Nederlandse smaak

De verrassend veelzijdige collectie van het Gemeentemuseum bestaat uit moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziek.De meeste bekendheid geniet dit museum door de grootste verzameling Mondriaans ter wereld. Andere hoogtepunten uit de collectie zijn schilderijen van de Haagse School, Picasso, Kandinsky, Van Gogh, Monet, Toorop, Richter, Immendorff en Baselitz. Het Gemeentemuseum huist in een prachtig gebouw ontworpen door architect H.P. Berlage.

Hermitage Amsterdam

Huidige tentoonstelling t/m 5 september 2014:
Expeditie Zijderoute

Verwacht:
Gallery of the Golden Age

De Hermitage Amsterdam is de Nederlandse dependance van het Staatsmuseum De Hermitage te Sint-Petersburg. In het Amsterdamse museum zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien met werken uit de beroemde en omvangrijke Russische collectie.

Joods Historisch Museum

Huidige tentoonstelling t/m 5 mei 2014:
Dan Zollman; Chassidisch leven in
Antwerpen

21 maart - 22 juni 2014;
Sam Drukker Minje

4 april - 24 augustus 2014:
Roman Vishniac; (re) discovered

Het Joods Historisch Museum is een museum voor de Joodse religie, cultuur en geschiedenis in Nederland. Het museum is gevestigd in de voormalige Joodse wijk van Amsterdam en is ondergebracht in vier belendende synagogen.

Kröller-Müller Museum

Huidige tentoonstelling t/m 09 juni 2014:
Adam Colton - Carvings and Bones


Huidige tentoonstelling t/m 30 maart 2014:
A one day walk

19 april - 21 september 2014:
Simon Starling - Blue, Red, Yellow, Djungel

23 mei - 7 september 2014;:
Seurat: Meester van het pointillisme

23 mei - 7 september 2014:
Seurats navolgers

Het Kröller-Müller Museum is een museum voor moderne kunst. Het staat middenin het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe. Binnen vindt u Van Gogh, Picasso, Leger. Buiten in de beeldentuin Rodin, Christo en Serra.

Mauritshuis

Huidige tentoonstelling t/m 5 mei 2014 Meesters uit het Mauritshuis (Gemeentemuseum)

Op vrijdag 27 juni 2014 opent het Mauritshuis opnieuw de deuren. De wereldberoemde collectie, waaronder het Meisje met de parel, is dan weer te zien in het volledig gerenoveerde en uitgebreide Mauritshuis.
De openingstentoonstelling vertelt het verhaal van de historie van het Mauritshuis en zijn bewoners. Het uiterlijk van het beschermde monument is tijdens het bouwproces dichter bij het oorspronkelijke ontwerp van de 17de -eeuwse architect Jacob van Campen gebracht

Midden in het historische hart van Den Haag staat het Mauritshuis: een zeventiende-eeuws stadspaleis met een wereldberoemde schilderijencollectie uit de Gouden Eeuw. De intieme museumzalen tonen de meesterwerken op hun mooist. Topstukken van Vermeer, Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en nog vele anderen zijn te zien.

Nederlands Openluchtmuseum

Museum vol verhalen
Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. U wordt meegenomen op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Op de boerenerven, in de boerderijen, huizen en de molens, het boerencafé en de winkeltjes. 

Levende herinneringen
Het museum ligt in een prachtig park aan de rand van de gezellige stad Arnhem. U komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze u met hun verhalen.

Terug naar toen
Voor jong en ouder is een bezoek aan het museumpark indrukwekkend en onvergetelijk. Zintuigen worden geprikkeld. Geluiden, geuren, smaken en beelden nemen u mee naar vroeger. Levende historie raakt, welke leeftijd u ook heeft. Beleef momenten van herkenning en verbazing. Stap letterlijk terug in de sfeer van toen en maak kennis met de Nederlanders en hun geschiedenis.

Rijksmuseum

 

Na tien jaar verbouwen, restaureren en renoveren is het Rijksmuseum weer open. Voor het eerst in de geschiedenis onderging het museum een totale transformatie van zowel het gebouw als de presentatie van de collectie.

De nieuwe presentatie van het Rijkmuseum is als een reis door de Nederlandse (kunst)geschiedenis van Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Het verhaal van Nederland wordt in een internationale context gepresenteerd in een chronologisch tijdpad, verdeeld over vier etages en 80 nieuwe zalen.

Ontdek de collectie hier

TwentseWelle

Huidige tentoonstelling t/m 31 december 2014:
Coenraad ter Kuile - Astronoom in Twente

Huidige tentoonstelling t/m 31 augustus 2014:
O'Hanlons Helden

25 september 2014 - 5 januari 2015
European Art Quilt VIII

In museum TwentseWelle wordt het verhaal verteld over hoe de mens de streek Twente, net na de laatste ijstijd betrad en hier zich vestigde. De natuur, de jacht, het verzamelen,  de landbouw, de ontwikkeling van land naar stad en streek, de opkomst van de industrie, arbeid, innovatie, techniek en samenleving zijn hierin de belangrijkste onderwerpen.

Museum Het Valkhof

19 april t/m 24 augustus 2014:
Kracht in Kleur

18 mei t/m 5 oktober 2014
Plaats Delict – Misdaad bij de Romeinen

Museum Het Valkhof heeft een heel eigen plaats verworven onder de Nederlandse musea. De samenvoeging van een grote archeologische verzameling en collecties op het gebied van de oude kunst en moderne kunst geeft het museum een heel eigen signatuur.

Van Gogh Museum

Huidige tentoonstelling t/m 1 juni 2014:
Félix Vallotton: Het vuur onder het ijs

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters