Museum Plus Bus

Twaalf musea - Actuele tentoonstellingen

Cobra Museum voor Moderne Kunst

29 mei t/m 25 september 2016
Constant: Ruimte + kleur
Van CoBrA naar New Babylon

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst toont haar bijzondere kunstcollectie van de CoBrA-groep, met het grensverleggende werk van Karel Appel, Constant, Corneille en de andere kunstenaars die aan deze internationale naoorlogse groep deelnamen. Het museum organiseert gelijktijdig unieke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Gemeentemuseum Den Haag

Huidige tentoonstelling t/m 29 mei 2016
Jan Toorop

Verwacht: 28 mei 2016 t/m 25 september 2016
Constant – New Babylon

De verrassend veelzijdige collectie van het Gemeentemuseum bestaat uit moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziek. De meeste bekendheid geniet dit museum door de grootste verzameling Mondriaans ter wereld. Andere hoogtepunten uit de collectie zijn schilderijen van de Haagse School, Picasso, Kandinsky, Van Gogh, Monet, Toorop, Richter, Immendorff en Baselitz. Het Gemeentemuseum huist in een prachtig gebouw ontworpen door architect H.P. Berlage.

Hermitage Amsterdam

Huidige tentoonstelling t/m 29 mei 2016
Spaanse Meesters uit de Hermitage.
De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya

 

18 juni 2016 – 15 januari 2017
Catharina de Grote

De Hermitage Amsterdam is de Nederlandse dependance van het Staatsmuseum De Hermitage te Sint-Petersburg. In het Amsterdamse museum zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien met werken uit de beroemde en omvangrijke Russische collectie. De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis.

Joods Historisch Museum

Huidige tentoonstelling t/m 26 juni 2016
Benno Premsela - Max Heymans
Mannen met lef en stijl

Huidige tentoonstelling t/m 4 september 2016
Amy Winehouse
: A Family Portrait

Het Joods Historisch Museum is een modern museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.

Kröller-Müller Museum

24 september 2016 - 9 april 2017
De vroege Van Gogh

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan. Daarmee is haar verzameling een van de grootste privécollecties van de 20ste eeuw. Het museum staat middenin het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe.

Mauritshuis

9 juni - 4 september 2016
Vik Muniz: Verso

Het Mauritshuis is het thuis van de beste Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van dit zeventiende-eeuwse monument.

Museum Boijmans Van Beuningen

Huidige tentoonstelling
De Collectie Verrijkt - Van Bruegel en Bosch, tot Magritte en Dalí

Huidige tentoonstelling t/m 29 mei 2016
Ugo Rondinone - Vocabulary of Solitude

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.

Museum Het Valkhof

28 mei t/m 4 september 2016
100ste Vierdaagse - Wandel door de tijd

Museum Het Valkhof heeft een heel eigen plaats verworven onder de Nederlandse musea. De samenvoeging van een grote archeologische verzameling en collecties op het gebied van de oude kunst en moderne kunst geeft het museum een heel eigen signatuur.

Museum TwentseWelle

Huidige tentoonstelling t/m 4 juli 2016
Penelope en Odysseus, een betoverende wereld in textiel

In museum TwentseWelle wordt u verrast met verhalen over de mens in Twente. Van jagers en verzamelaars tot de maatschappij van nu. In de oude textielfabriek 'Het Rozendaal'  vindt u een stoommachine met de weefgetouwen die hij aandreef en een compleet lös hoes. Maar ook de grote grazers die in de IJstijd in Twente leefden, zoals de mammoet en de wolharige neushoorn.

In de interactieve woonkamer 'Thuis' ga je op bezoek bij inwoners van Twente uit alle hoeken van de wereld. Zij vertellen over hun roots en hun leven in Twente. Meer spannende films, verrassende spelvormen en boeiende objecten vertellen samen Het Grote Verhaal voor jong en oud. 

Nederlands Openluchtmuseum

2016 - Bouwen aan de Canon van Nederland

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt u mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. U vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Rijksmuseum

Verwacht: 24 juni t/m 25 september 2016
Adriaen van de Velde. Meester van het Hollandse landschap

In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum zijn deuren geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting en prachtige tentoonstellingen. De nieuwe presentatie van het Rijkmuseum is als een reis door de Nederlandse (kunst)geschiedenis van Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Het verhaal van Nederland wordt in een internationale context gepresenteerd in een chronologisch tijdpad, verdeeld over vier etages en 80 nieuwe zalen.

Van Gogh Museum

Huidige tentoonstelling t/m 19 juni 2016
Lichte zeden

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters