Museum Plus Bus

Twaalf musea - Actuele tentoonstellingen

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Huidige tentoonstelling t/m 31 januari 2016
Miró & Cobra. Een experimenteel spel

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst toont haar bijzondere kunstcollectie van de CoBrA-groep, met het grensverleggende werk van Karel Appel, Constant, Corneille en de andere kunstenaars die aan deze internationale naoorlogse groep deelnamen. Het museum organiseert gelijktijdig unieke tentoonstellingen van hedendaagse kunst.

Gemeentemuseum Den Haag

Huidige tentoonstelling t/m 3 januari 2016
Kleur ontketend

Huidige tentoonstelling t/m 7 februari 2016
Ode aan de Nederlandse mode

De verrassend veelzijdige collectie van het Gemeentemuseum bestaat uit moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziek. De meeste bekendheid geniet dit museum door de grootste verzameling Mondriaans ter wereld. Andere hoogtepunten uit de collectie zijn schilderijen van de Haagse School, Picasso, Kandinsky, Van Gogh, Monet, Toorop, Richter, Immendorff en Baselitz. Het Gemeentemuseum huist in een prachtig gebouw ontworpen door architect H.P. Berlage.

Hermitage Amsterdam

Huidige tentoonstelling t/m 29 mei 2016
Spaanse Meesters uit de Hermitage.
De wereld van El Greco, Ribera, Zurbarán, Velázquez, Murillo & Goya

De Hermitage Amsterdam is de Nederlandse dependance van het Staatsmuseum De Hermitage te Sint-Petersburg. In het Amsterdamse museum zijn steeds wisselende tentoonstellingen te zien met werken uit de beroemde en omvangrijke Russische collectie. De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en bovendien reflectie bieden met kunst en geschiedenis.

Joods Historisch Museum

Huidige tentoonstelling t/m 14 februari 2016
De oorlog voorbij 
Leonard Freed fotografeert joods Amsterdam in de jaren vijftig

Huidige tentoonstelling t/m 13 maart 2016
Excavating The Contemporary 

28 februari t/m 4 september 2016
Amy Winehouse

Het Joods Historisch Museum is een modern museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.

Kröller-Müller Museum

Huidige tentoonstelling t/m 17 april 2016
Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 koopt zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan. Daarmee is haar verzameling een van de grootste privécollecties van de 20ste eeuw. Het museum staat middenin het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe.

Mauritshuis

Huidige tentoonstelling t/m 3 januari 2016
Hollandse zelfportretten - Selfies uit de Gouden EeuwMidden in het historische hart van Den Haag staat het Mauritshuis: een zeventiende-eeuws stadspaleis met een wereldberoemde schilderijencollectie uit de Gouden Eeuw. De intieme museumzalen tonen de meesterwerken op hun mooist. Topstukken van Vermeer, Rembrandt, Frans Hals, Jan Steen en nog vele anderen zijn te zien.

Museum Boijmans Van Beuningen

Huidige tentoonstelling
De Collectie Verrijkt - Van Bruegel en Bosch, tot Magritte en Dalí

Huidige tentoonstelling t/m 17 januari 2016
Van Bosch tot Bruegel - De ontdekking van het dagelijks leven

Een bezoek aan Museum Boijmans Van Beuningen is een reis door de geschiedenis van de kunst. Nederlandse en Europese topstukken geven een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Christo.

Museum Het Valkhof

Huidige tentoonstelling t/m 24 januari 2016
High Tech Romeinen. Kijk wat ze konden! Doe wat ze deden!

Museum Het Valkhof heeft inmiddels een heel eigen plaats verworven onder de Nederlandse musea. De samenvoeging van een grote archeologische verzameling en collecties op het gebied van de oude kunst en moderne kunst geeft het museum een heel eigen signatuur.

Museum TwentseWelle

Huidige tentoonstelling t/m 3 januari 2016
Dierenparade

In museum TwentseWelle gaat het over de vindingrijkheid van de nieuwsgierige en creatieve mens van toen, nu en straks. In het museum zie je waar de mens als ontdekker, onderzoeker en ontwerper toe in staat is en hoe de mensheid de wereld heeft veranderd en gaat veranderen.

Museum TwentseWelle legt verrassende verbanden. Wat heeft een weefgetouw met een USB-stick te maken? Een duif met een brandmelder? Of een tondelzwam met een aansteker? In museum TwentseWelle sta je oog in oog met een mammoet en ontdek je wat er in de magische huiskamer van een Indische vrouw gebeurt. Je ziet een vuurstenen bijl van duizenden jaren oud, maar ook een hightech apparaat voor het kweken van een kunstneus.

En wat dit allemaal met vindingrijkheid te maken heeft? Dat ontdek je in museum TwentseWelle.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt u mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. U vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Rijksmuseum

Huidige tentoonstelling t/m 17 januari 2016
Azië > Amsterdam

In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum zijn deuren geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting en prachtige tentoonstellingen. De nieuwe presentatie van het Rijkmuseum is als een reis door de Nederlandse (kunst)geschiedenis van Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Het verhaal van Nederland wordt in een internationale context gepresenteerd in een chronologisch tijdpad, verdeeld over vier etages en 80 nieuwe zalen.

Van Gogh Museum

Huidige tentoonstelling t/m 17 januari 2016
Munch : Van Gogh

Een bezoek aan het Van Gogh Museum is een unieke ervaring. Nergens ter wereld is het mogelijk om zoveel schilderijen van Vincent van Gogh bij elkaar te zien. In het museum kunt u de ontwikkeling in het werk van de kunstenaar op de voet volgen of zijn schilderijen vergelijken met werk van andere 19de-eeuwse kunstenaars uit de collectie.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters