Museum Plus Bus

Founder: BankGiro Loterij

De arrangementen van de Museum Plus Bus worden sinds de start in 2008 mogelijk gemaakt dankzij de bijna 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij, dé cultuurloterij van Nederland!

 

©Kees Spruijt

 

©Roy Beusker Fotografie

 

©Roy Beusker Fotografie

 

De Museum Plus Bus ontvangt € 500.000 van de BankGiro Loterij
Op 10 februari 2015 maakte de BankGiro Loterij tijdens haar feestelijke Goed Geld Gala het bedrag bekend dat in 2014 dankzij de bijna 600.000 deelnemers bijeen is gebracht voor cultuur in Nederland. In totaal namen op deze avond 66 culturele organisaties een cheque voor meerjarige of eenmalige steun in ontvangst. Totaal werd er 62,5 miljoen euro bijgedragen aan cultuur in Nederland. De Museum Plus Bus heeft maar liefst € 500.000 mogen ontvangen. Dankzij deze overweldigende steun van partner BankGiro Loterij kan de Museum Plus Bus haar activiteiten in de komende jaren voortzetten.
Over de BankGiro Loterij

 

Film
In 2013 verspreide de Museum Plus Bus korte inspirerende video via haar digitale kanalen. In de video’s verwoorden deelnemers, museumdirecteuren, gastdames, een rondleider, een chauffeur en een vrijwilliger het belang van de Museum Plus Bus.
Een samenvattende video:

 

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters