Museum Plus Bus

Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag gratis een groep senioren van 70 jaar en ouder naar één van de twaalf deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus dus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen - mits ze voldoen aan bovenstaande criteria - mee met de bus. En dit allemaal dankzij de bijna 600.000 deelnemers van de BankGiro Loterij!

 

Inschrijven en informatie
Groepen kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier. Graag de voorwaarden eerst goed doornemen.

 

Deelnemende musea:
Cobra Museum voor Moderne Kunst
Gemeentemuseum Den Haag
Hermitage Amsterdam
Joods Historisch Museum
Kroller-Muller Museum
Mauritshuis
Museum Boijmans Van Beuningen
Museum Het Valkhof
Museum TwentseWelle
Nederlands Openluchtmuseum
Rijksmuseum
Van Gogh Museum

 


 

Nieuws

12 februari 2015 - Nieuwe duurzame bus voor Museum Plus Bus

Sinds 12 februari 2015 rijdt de Museum Plus Bus met een nieuwe, duurzame bus door het land om senioren een culturele dag uit aan te bieden. Dankzij de groene Euro-6 motor wordt er minder CO2 uitgestoten en voldoet de bus aan de hoogste emissienormen. Met de nieuwe bus – te herkennen aan de twaalf kleurrijke kunstwerken van de deelnemende musea – wil de Museum Plus Bus een positieve bijdrage leveren aan het milieu. De bus is met de eerste groep senioren uit Rotterdam feestelijk onthaald voor het Van Gogh Museum te Amsterdam in aanwezigheid van directeur Axel Rüger.
Lees het volledige persbericht hier


10 februari 2015 - De Museum Plus Bus ontvangt € 500.000 van de BankGiro Loterij
Op 10 februari 2015 maakte de BankGiro Loterij tijdens haar feestelijke Goed Geld Gala het bedrag bekend dat in 2014 dankzij de bijna 600.000 deelnemers bijeen is gebracht voor cultuur in Nederland. In totaal namen op deze avond 66 culturele organisaties een cheque voor meerjarige of eenmalige steun in ontvangst. Totaal werd er 62,5 miljoen euro bijgedragen aan cultuur in Nederland. De Museum Plus Bus heeft maar liefst € 500.000 mogen ontvangen. Dankzij deze overweldigende steun van founder BankGiro Loterij kan de Museum Plus Bus haar activiteiten in de komende jaren voortzetten.
Over de BankGiro Loterij

 

Film
De 2013 lanceerde de Museum Plus Bus twaalf inspirerende video's rondom de Museum Plus Bus arrangementen. Een samenvattende video treft u aan de bovenzijde van deze pagina link. Veel kijkplezier!

De Museum Plus Bus:

Zien, wat je anders niet kunt zien.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters