Museum Plus Bus

Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de twaalf deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen - mits ze voldoen aan de criteria - mee met de bus. En dit allemaal dankzij de ruim 800.000 deelnemers van partner BankGiro Loterij.

 

©Kees Spruijt

 

Nieuws

Persbericht 17 februari 2017


Jubilerende Museum Plus Bus rijdt komende drie jaar door
BankGiro Loterij geeft miljoenenbedrag aan culturele organisaties

De Museum Plus Bus kan dankzij de steun van de BankGiro Loterij de komende drie jaar weer ruim 40.000 ouderen naar musea brengen. Tijdens het Goed Geld Gala van 16 februari 2017 werd de verlenging van het partnerschap bekendgemaakt.

De Museum Plus Bus, die dit jaar zijn tienjarig jubileum viert, kreeg een cheque ter waarde van € 500.000 uitgereikt. Met deze jaarlijkse bijdrage kan het initiatief de komende drie jaar 900 groepen ouderen laten genieten van een volledig verzorgd dagje uit naar het museum.

 

Volgens de BankGiro Loterij 'bereikt het project een vaak vergeten doelgroep' en heeft de bus een 'enorme toegevoegde waarde voor deze bijzondere doelgroep door onvergetelijke dagjes uit te verzorgen.'

In de afgelopen tien jaar gingen meer dan 122.000 ouderen een dag op pad met de Museum Plus Bus. Voor sommige ouderen is het een eerste verrassende en leerzame kennismaking met kunst; voor anderen een weerzien met een kunstwerk of museum na tientallen jaren. Hoe dank ook, het levert elke dag weer lachende gezichten op, zoals deze 85-jarige deelneemster beschrijft:

 

'En dat iedereen daar vol verlangen naar uit keek. Zoiets als dat kinderen zeggen 'zijn we er nou nog niet, zijn we er nou nog niet?' Dat gevoel had ik. Iedereen was ook blij. Het was zo'n blije bus.'

Lees verder

 

 

Museum Plus Bus in beeld

In deze korte video volgen we een groep senioren uit woonzorgcentrum Joannes Zwijsen te Tilburg. Tijdens korte interviews vooraf en na afloop van het uitstapje met Museum Plus Bus, krijgen we een kijkje in het dagelijkse leven van de bewoners.

 

 

De Museum Plus Bus:

Zien, wat je anders niet kunt zien.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters