Museum Plus Bus

Museum Plus Bus

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren van 70 jaar en ouder naar één van de twaalf deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. Zonder de bus geen Rembrandt of Van Gogh voor deze mensen en dat zou jammer zijn. Vaak komen onze deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen - mits ze voldoen aan bovenstaande criteria - mee met de bus. En dit allemaal dankzij de bijna 600.000 deelnemers van partner BankGiro Loterij!

 

Inschrijven en informatie
Groepen kunnen zich tussen 1 - 31 oktober aanmelden via het online inschrijfformulier. Na 31 oktober kunt u uw e-mailadres aan ons doorgeven, zodat u volgend jaar op tijd op de hoogte wordt gebracht van de inschrijving voor het jaar 2017.

 

Deelnemende musea:
Cobra Museum voor Moderne Kunst - Gemeentemuseum Den Haag - Hermitage Amsterdam - Joods Historisch Museum -  Kröller-Müller Museum - Mauritshuis - Museum Boijmans Van Beuningen - Museum Het Valkhof - Museum TwentseWelle - Nederlands Openluchtmuseum - Rijksmuseum - Van Gogh Museum

 

©Annelies Verhelst

 

Nieuws

Op pad met een groep senioren uit Woonzorgcentrum Joannes ZwijsenIn deze korte video volgen we een groep senioren uit Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen te Tilburg. Tijdens korte interviews vooraf en na afloop van het culturele dagje uit met Museum Plus Bus, krijgen we een kijkje in het dagelijkse leven van de bewoners.

 

De Museum Plus Bus:

Zien, wat je anders niet kunt zien.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters