Museum Plus Bus

Arrangement: Het programma

Voor wie rijdt de Museum Plus Bus?

De Museum Plus Bus rijdt voor groepen senioren die zonder de Museum Plus Bus niet meer naar het museum zouden kunnen. Ouderen die graag nog eens naar het museum toe zouden willen, maar die hierbij vanwege hun leeftijd of conditie wel wat hulp kunnen gebruiken. Het doel van de Museum Plus Bus is drempelverlagend te zijn. De Museum Plus Bus biedt het vervoer en verzorgt het hele arrangement. 

Hoeveel mensen kunnen er mee met de Museum Plus Bus?

Er kunnen minimaal 30 en maximaal 45 personen deelnemen aan een arrangement. Dat is inclusief de begeleiding ( één begeleider op iedere 15 personen en één-op-één bij rolstoel gebonden deelnemers).   

Wat doen we?

De Museum Plus Bus rijdt door heel Nederland en haalt senioren op vanuit hun woonplaats om ze een prettig en verzorgd cultureel dagarrangement aan te bieden. Het programma duurt één dag. Op die dag wordt één museum bezocht. De Museum Plus Bus touringcar komt de deelnemers 's ochtends ophalen voor een bezoek naar één van de deelnemende musea. In het museum wordt men gastvrij ontvangen met koffie of thee en aansluitend krijgt men een rondleiding. Tussen de middag is er gelegenheid voor lunch (groepsgewijs en voor eigen rekening). Tegen het eind van de middag brengt de Museum Plus Bus zijn gasten na een heerlijk cultureel dagje uit weer naar huis. 

Uitsluitend voor groepsgewijze inschrijving.

De Museum Plus Bus is uitsluitend bedoeld voor groepen senioren. Er kunnen maximaal 45 personen in de bus. De Museum Plus Bus nodigt verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties en andere senioreninstellingen uit zich in te schrijven via het inschrijfformulier op onze website.

Hoe gaan we naar de musea?

De Museum Plus Bus is een luxe touringcar die van alle gemakken is voorzien. Rolstoelen en rollators zijn onder in de bus te vervoeren. Ook is het mogelijk twee vaste rolstoelen of één elektrische rolstoel bovenin de bus te vervoeren. Scootmobielen zijn helaas niet toegestaan.

Prijs?

Deelname aan het arrangement van de Museum Plus Bus is geheel gratis.
Het arrangement is inclusief: vervoer naar het musea en terug naar de opstapplaats; begeleiding in de bus; entree tot het museum; rondleiding in het museum; ontvangst met koffie in het museum.
Het arrangement is exclusief: lunch. De lunch dient groepsgewijs georganiseerd te worden. U kunt reserveren bij het museumcafé, maar uw eigen lunch meenemen is natuurlijk ook mogelijk.

De Museum Plus Bus wordt als gratis arrangement aangeboden om de drempel voor deelname door senioren zo laag mogelijk te maken. De Museum Plus Bus maakt echter wel kosten, daarom kan het zijn dat u bij annulering van het geboekte arrangement, afhankelijk van het moment van annulering, annuleringskosten in rekening worden gebracht. Voor meer informatie zie de voorwaarden.

Inschrijven?

Dat doet u via het inschrijfformulier op onze website.

Kleine letters Middelgrote letters Grote letters